به گزارش خبرنگار مهر در قم، در این میزگرد که تعدادی از صاحب انظران حقوقی و علوم دینی حضور داشتند حجت الاسلام قدرتالله مشایخی با بیان اینکه در رساله حقوق امام سجاد(ع) 50 حق فردی و اجتماعی برای انسان تعریف شده است گفت: رساله حقوق امام سجاد(ع) یکی از مواردی است که مرزها و حدود اسلام را روشن میکند.
وی ادامه داد: مواردی از قبیل نظم عمومی، رعایت حقوق دیگران، مقتضیات صحیح اخلاقی و رفاه همگانی هر کدام در اسلام ورساله حقوق امام سجاد(ع) مورد بحث و تأکید قرار گرفته است.
حجتالاسلام مشایخی با اشاره به اینکه در اعلامیههای حقوق بشر و میثاقهای بینالمللی بر روابط انسان با انسان تأکید میشود گفت: این مسائل در اطلاعیههای حقوق بشر مطرح است ولی تبعیض بین سفید پوستان وسیاهپوستان و جلوگیری از ورود خانمهای با حجاب در برخی دانشگاههای اروپایی نشان میدهد که تعامل انسان با انسان در عمل رعایت نمیشود.
در این میزگرد حجتالاسلام حسین جوان آراسته نیز با اشاره به اینکه دامنه حقوق و کرامت انسانی در حقوق بشر اسلامی بسیار گسترده است اظهار کرد: در نگرش اسلامی ارتباط انسان با خدا، انسان با خود و انسان با محیط مطرح است و حتی در رساله حقوق امام سجاد(ع) حق خداوند از بزرگترین حق شمرده میشود.
وی ادامه داد: یکی از چالشهای مهم در بحث حقوق بشر از نظر دیدگاه سکولار و اسلامی مسأله کرامت انسانی است و نگاه اسلام و قرآن به کرامت انسان متفاوت از تعریفی است که در حقوق بشر امروز وجود دارد.
وی جایگاه و ارزش انسان را در فرهنگ دینی بالا دانست و اذعان کرد: مناسبتترین تعریفها و تمجیدها برای انسان در رساله امام سجاد(ع) و فرهنگ دینی آمده است که اگر این مسائل به خوبی تبیین شود در باروری اسناد بینالمللی حقوق بشر تأثیر میگذارد.
حجتالاسلام جوان آراسته نوع تقسیمبندی مسایل حقوق بشر در رساله حقوق امام سجاد(ع) و اسناد حقوق بشر جهانی و میثاقهای بینالمللی را متفاوت از هم دانست و افزود: آنچه که در رساله حقوق امام سجاد(ع) به عنوان حقوق بشر مطرح میباشد بیشتر سبقه اخلاقی دارد وامام سجاد(ع) در این رساله بیشتر جنبههای معنوی، حمایتهای ارزشی و اخلاقی انسان را مدنظر قرار میدهد.
قم - خبرگزاری مهر: دومین میزگرد علمی بازشناسی نگرش بر حقوق و کرامت انسانی در رساله حقوقی امام سجاد(ع) عصر چهارشنبه در دفتر منطقه 5 کمیسیون حقوق بشر اسلامی در قم برگزار شد.
کد خبر 547022
نظر شما