۱۶ شهریور ۱۳۸۶، ۱۲:۴۳

سرگذشت و آثار برادر کمال الملک منتشر می شود

سرگذشت و آثار برادر کمال الملک منتشر می شود

«سرگذشت و آثار ابوتراب غفاری؛ تصویرگر بزرگ» به قلم محمد گلبن تا اوایل مهر ماه از سوی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی منتشر می شود.

محمد گلبن مولف این کتاب در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره ابوتراب غفاری برادر بزرگ کمال الملک که زیر سایه شهرت برادر، ناشناس مانده گفت: میرزا ابوتراب غفاری فرزند میرزا بزرگ غفاری، برادر بزرگ میرزا محمدخان غفاری کاشانی و برادرزاده میرزا ابوالحسن خان صنیع الملک نقاش باشی معروف در سال 1263ه.ق قریب یک سال قبل از کمال الملک برادرش در خاندان غفاری کاشان به دنیا آمد.

وی ادامه داد: میرزا ابوتراب بیش از 14 سال نداشت که از کاشان به تهران آمد و مدرسه دارالفنون تهران به تحصیل علوم متداول مشغول شد و نیز به تحصیل فن نقاشی که حرفه خاندان او بود پرداخت. صنیع الدوله محمدحسن خان که بعدها لقب (اعتماد السلطنه) گرفت به مدرسه دارالفنون رفت و آمد داشت و شاگردان با استعداد را درنظر می گرفت. او میرزا ابوتراب غفاری را به استخدام اداره یا وزارت دارالطباعه درآورد اما مظفرالدین میرزای ولیعهد میرزا ابوتراب غفاری را جهت نقاش باشی خود استخدام کرد. صنیع الدوله از ناصرالدین شاه تقاضا کرد که لقب ابوتراب، نقاش باشی حضور ولیعهد ولی محل خدمت او در دارالطباعه دولتی باشد. ناصرالدین شاه پذیرفت و میرزا ابوتراب در دارالطباعه مشغول به کار شد. قریب ده سال در دارالطباعه خدمت کرد که قرار شد روزنامه شرف را منتشر کنند.

گلبن افزود: میرزا ابوتراب سپس عهده دار تصویرگری روزنامه شرف شد و از غره محرم الحرام سال 1300 ه.ق تا نوزدهم شهر رجب المرجب سال 1307 قریب به 8 سال، 73 شماره روزنامه شرف با تصاویر قلمی میرزا ابوتراب منتشر شد.

به گفته نویسنده «سرگذشت و آثار ابوتراب غفاری؛ تصویرگر بزرگ»، میرزا ابوتراب غفاری بیش از 44 سال عمر نکرد.

کد خبر 547688

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha