به گزارش خبرگزاری مهر، لری سنجر یکی از بنیانگذاران دایره المعارف آزاد "ویکی سیتی زندیوم" که سال گذشته عرضه شد، اعلام کرد که نسخه جدید این دایره المعارف آنلاین با هدف رقابت با "ویکی پدیا" فعال شده است. "سیتی زندیوم" مخفف عبارت "اختصار شهروندان" است.
نسخه به روز شده این دایره المعارف از ویژگی ها و عملکردهای بیشتری نسبت به نمونه قبلی و ویکی پدیا برخوردار است.
درحقیقت در این نسخه جدید، اطلاعات وارد شده توسط کاربران قبل از انتشار مورد تائید تیمی متشکل از کارشناسانی که نام و نام خانوادگی آنها اعلام می شود، قرار می گیرد و درصورتی که صحت اطلاعات مورد تائید قرار گرفت، این کارشناسان تصمیم خواهند می گیرند که اطلاعات را روی شبکه قرار دهند.
براساس گزارش "تایمز آنلاین"، ویژگی جدید این دایره المعارف آنلاین نسبت به نسخه قبلی این است که کاربرانی که اطلاعات مورد نظر خود را وارد ویرایش این سایت می کنند، باید حتما از نام واقعی خود استفاده کنند و نباید هویت خود را زیر نام های جعلی و مستعار پنهان کنند.
در این خصوص سنجر به تایمز توضیح داد:" ویکی پدیا کارهای بزرگی انجام داده است. زمانی اطلاعات منتشر شده روی دایره المعارف های آزاد آنلاین از دقت و صحت کمی برخوردار بودند، اما همین که یک سیستم باز که کاربران به راحتی می توانستند اطلاعات خود را روی آن قرار دهند، وجود داشت بسیار شگفت انگیز بود. اما اکنون با ارائه این نسخه جدید کاربران می توانند مطمئن باشند مطالبی که مطالعه می کنند مورد تائید کارشناسان قرار گرفته است."
درکل هدف اصلی نسخه جدید ویکی سیتی زندیوم، قرار دادن کیفیت در مقابل کمیت است. درواقع این پروژه قصد دارد درمقابل برخی مطالب جعلی که کاربران روی سایت ویکی پدیا می گذارند ایستادگی کند تا به این ترتیب کاربران بتوانند با اطمینان کامل به منابع این دایره المعارف مراجعه کنند.
به گزارش مهر، کارشناسان تیم بررسی ویکی سیتی زندیوم باید مدرک لیسانس و بالاتر داشته باشند و سن آنها نباید کمتر از 25 سال باشد.
از بین کسانی که در این تیم کارشناسی حضور دارند، گریس لنگ پروفسور فیزیولوژی تجربی از دانشگاه ادیمبرا است که به تایمز دلیل خود را درخصوص شرکت در این پروژه توضیح داده است:" این تیم کارشناسی به دانشمندان برای ارائه یک توضیح روشن و واضح، خدمت می کند و به مردم عادی هم اطمینان می دهد که مطالبی که می خوانند صحت دارد. در سیتی زندیوم نقش ما این نیست که به خوانندگان عقاید خود را تحمیل کنیم، بلکه ما وظیفه داریم ابزارهایی را دراختیار آنها قرار دهیم که بتوانند به تنهایی تصمیم گیری کنند."
شایان ذکر است چندی قبل اسکنر ویکی پدیا (Wikipedia Scanner) نشان داد که کارمندان رایانه ای سیا "ویرایش" صفحه اینترنتی محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران را دستکاری کرده و مطالب جعلی به آن افزوده اند. همچنین واتیکان نیز موارد ثبت شده درباره "جری آدامز" رهبر شین فین را به نفع خود ویرایش کرده بود.
نظر شما