۱۸ شهریور ۱۳۸۶، ۱۴:۴۵

/ وقایع‌نگاری یک حادثه ـ 1 /

کرمی هنوز در بیمارستان است!

کرمی هنوز در بیمارستان است!

حدود دو ماه از حادثه ناگوار برق‌گرفتگی مصطفی کرمی می‌گذرد. معالجات انجام و برگه ترخیص صادر شده، اما خانواده کرمی قادر به ترخیص او نیستند. آیا امروز کمک‌ها به صندوق بیمارستان واریز و در آستانه روز ملی سینما کرمی امیدوار می‌شود؟

به گزارش خبرنگار مهر، اول مردادماه خبری منتشر شد مبنی بر وقوع حادثه برق گرفتگی برای یک تصویربردار به نام مصطفی کرمی. در این خبر آمده بود: "در جریان تولید فیلم کوتاه "کاغذ باد" تصویربردار این فیلم دچار برق گرفتگی شد."

حین تصویربرداری یکی از نماهای فیلم، ناگهان یک سیم برق از روی دکل روی دست های مصطفی کرمی می افتد و برق سه فاز به دست های او منتقل می شود. پس از وقوع این حادثه ابتدا این تصویربردار را به بیمارستان شهید مطهری در تهران انتقال می دهند و سپس با انتقال وی به بیمارستان مهر پس از عمل جراحی دو دست او از ساعد به همراه انگشتان پایش قطع می شود.

این اتفاق پانزدهم تیرماه اتفاق می افتد و خبر آن 15 روز بعد منعکس می شود، نکته جالب اینکه تا قبل از انعکاس این خبر تهیه کننده فیلم و اداره برق منطقه تماسی با وی نگرفته بودند، اما کرمی در گفتگویی وقوع این حادثه را اینچنین تشریح کرد: "قرار بود در منطقه جلین صحنه ای بگیریم که بادبادکی به یک کابل برق گیر کرده و لازم بود از زاویه بالا گرفته شود. چند برداشت انجام شد ولی من استرس داشتم. چون از ترانس برق صدا می آمد. در صورتی که به ما اطمینان داده بودند تا ارتفاع 5/1 متری برق وجود ندارد. سیم های متصل به ترانس شل بود و بعد یکی از آنها آزاد شد و روی من افتاد. چند دقیقه درگیر حادثه بودم. نفسم حبس شده بود و مدام فریاد می زدم، پس از چند دقیقه خودم را از میان آهن های ترانس رها کردم و پائین انداختم."

در پی این اظهار نظر، روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق استان گلستان قضیه جداشدن و سقوط سیم برق دار را تکذیب کرد. در تکذیبه این شرکت که در تاریخ نهم مردادماه منتشر شد، آمده بود صعود غیرعقلانی و بدون حضور کارشناسان ذیربط به بالای دکل باعث بروز حادثه برای مصطفی کرمی شده است.

در همین رابطه کرم رضایی مدیر عامل برق منطقه ای استان گلستان در تشریح این حادثه گفت: "اینکه اداره برق گلستان اطلاعات اشتباه درباره برق منطقه داده را تکذیب می کنم. چرا که با وجود تاکید همکاران ما در این زمینه که محل مورد نظر گروه فیلمسازی برق دارد، آقایان با دوربین بالای سکوی ترانس رفتند. این گروه پیش از این با همکاران ما در اداره برق گرگان هماهنگ کردند تا یک روز جمعه کارشان را شروع کنند، اما بدون هماهنگی قبلی سر صحنه رفتند و دوربین را بالای ترانس بردند که متاسفانه این حادثه دلخراش اتفاق افتاد. با توجه به عکس های پشت صحنه فیلم، پایه دوربین یک متر و نیم از سکوی ترانس فاصله داشته، در این شرایط اگر کوچکترین حرکتی به سمت بالا باشد، می تواند با شبکه برق دار ارتباط برقرار کند."

با وجود اظهارات طرفین حادثه، قرار شد کمیته پیگیری مصدومیت مصطفی کرمی در خانه سینما تشکیل شود. محمد شیروانی، مرجان اشرفی زاده و مهدی قربانپور اعضاء این کمیته بودند که در نخستین نشست خود با حضور رضا میرکریمی اسنادی از این حادثه که تا آن زمان جمع آوری شده بود از جمله نامه قرارداد تولید فیلم و عکس های صحنه حادثه در اختیار مدیر عامل خانه سینما قرار دادند. ضمنا قرار شد کمیته ای برای پیگیری ابعاد این حادثه به استان گلستان سفر کند تا ضمن تحقیق از حوزه هنری استان گلستان و برق منطقه ای استان، کل اسناد به دست آمده را در اختیار واحد حقوقی خانه سینما قرار دهند.

این حادثه اتفاق افتاد، اما هنوز مقصر اصلی آن مشخص نشده است. اوضاع جسمانی کرمی و هزینه های درمان او پس از مدتی همه چیز را تحت الشعاع قرار داد. او پس از انتقال به بیمارستان به دلیل شدت جراحات به قطع هر دو دستش از ساعد و انگشتان دو پا رضایت می دهد. خودش در این باره گفته است: "ابتدا فکر می کردم پس از یک فیزیوتراپی ساده دستانم به حالت عادی برمی گردد، ولی تیم پزشکی تشخیص سوختگی شدید با برق داد و من هم رضایت دادم دست و پایم را قطع کنند."

بنی سلیمان شیبانی رئیس تیم پزشکی معالج کرمی نیز درباره شدت جراحات و تصمیم بر قطع دست و پای او گفت: "سوختگی با برق بسیار متفاوت تر از سوختگی های عادی است، به صورتی که از بیرون پوست و اعضاء بیمار سالم به نظر می رسد، اما نسوج و ماهیچه های داخلی دچار پختگی می شوند. به همین دلیل باید به مرور طی جراحی های متعدد هر بار مقداری از بافت های پخته شده را از بدن بیمار خارج و آنها را قطع کرد."

به گفته رئیس بیمارستان مهر سوختگی به خاطر شرایط ویژه بیمار جزو گرانترین نوع درمان است. او در این باره گفت: "فقط هزینه های نگهداری بیمار با شرایط مصطفی کرمی با توجه به شدت بیماری به طور متوسط شبی 600 هزار تومان است که این مبلغ شامل مخارج عمل جراحی نمی شود."

مخارج درمان مصطفی کرمی در حالی اعلام شده که وی به مدت 15 شب در بیمارستان بستری و از سوی هیچ نهادی کمکی به وی نشده بود. به گفته کرمی تا روز اول مردادماه مسئولان حوزه هنری استان گرگان هیچ کمکی به او نکرده بودند و با وجود قول های مساعد حوزه هنری اتفاقی نیفتاده و خرج بیمارستان و سایر مخارج نیز تا آن زمان از طرف دوستان و اقوامش تامین شده است.

9 روز بعد از انتشار خبر و 23 روز پس از وقوع حادثه هیئتی از خانه سینما متشکل از رضا میرکریمی، پرویز پرستویی، محمدرضا هنرمند و محمد شیروانی به عیادت کرمی رفتند.  میرکریمی در این دیدار گفت: "خانه سینما هیچگونه قدرت اجرایی و بضاعت مالی در این باره ندارد. ایشان هم جزئی از خانواده سینماست. این قول را می دهم که به شدت از منافع ایشان و هر کسی که در این شرایط قرار بگیرد، دفاع کنیم."

پرویز پرستویی هم با ابراز تاسف از وقوع این حادثه خطاب به حسن بنیانیان رئیس حوزه هنری گفت: "به اعتقاد من اگر ایشان خرجی هم برای این جوان بکنند، جای دوری نمی رود. چرا که از بیت المال خرج کرده است. مردم هنرمندانشان را دوست دارند و حامی آنها هستند. بنابراین آقای بنیانیان هم باید همت کند و این جوان را حمایت کند."

رئیس حوزه هنری روز سیزدهم مردادماه به دیدار مجدد مصطفی کرمی رفت. او در این دیدار با انتقاد از مطبوعات و رسانه ها گفت: "خبرنگاران درباره این خبر بیش از حد اغراق کرده اند." او قول مساعد داد تا مصطفی کرمی به استخدام حوزه هنری درآید و از اعلام مبلغ کمک به این سینماگر خودداری کرد.

10 روز پس از آن محمدرضا خاکپور رئیس حوزه هنری استان گلستان به عیادت کرمی رفت و اعلام کرد تا 24 ساعت آینده مبلغی از سوی حوزه هنری گلستان برای درمان وی تعیین و پرداخت می شود. خاکپور پیگیری نشدن این اتفاق از سوی حوزه هنری گلستان را تا آن زمان ناآرام بودن فضای رسانه ای عنوان کرد.

در همین روز مشاور هنری رئیس جمهور از تقبل همه هزینه های درمان مصطفی کرمی از محل بودجه ریاست جمهوری توسط وزارت بهداشت و درمان خبر داد. در پی انتشار این خبر دانشگاه سوره با تهیه توماری از رئیس جمهور بابت تامین هزینه های درمانی این سینماگر مستند قدردانی کرد.

پیش از این یعنی روز 12 مردادماه انجمن سینمای جوانان ایران طی نمابری اعلام کرد به منظور تامین بخشی از هزینه های درمان و جراحی مصطفی کرمی با مساعدت معاونت امور سینمایی 140 میلیون ریال به وی اهدا می کند. در همین نمابر به نقل از ناصر باکیده مدیر عامل انجمن آمده بود: "توجه ویژه مهندس جعفری جلوه معاون محترم سینمایی و همدلی و همراهی بی دریغ وی در کنار استقبال و همراهی تعدادی از دستگاههای فرهنگی و هنری کشور به نظر می رسد بخش عمده مشکلات و هزینه های این سینماگر جوان را حل کند و ما را از حمایت های عمومی هنرمندان بی نیاز سازد. بنابراین حمایت های عمومی از طریق شماره حساب اعلام شده را منتفی می دانم."

اما رهبر قنبری در تاریخ 17 مردادماه در نامه ای سرگشاده از عملکرد انجمن سینمایی در این رابطه انتقاد کرد. در بخشی از این نامه خطاب به باکیده آمده: "هر چند در این خصوص می دانم از بدو حادثه و از دومین روز بستری شدن کرمی در بیمارستان مهر دوست و هم صنف بنده آقای مهدی قربانپور در تلاش و تکاپوی سخت بوده اند تا موضوع را به هر طریق ممکن به اطلاع عالم و آدم برسانند که "یک نفر دارد در آب می سپارد جان، قربان"، اما عجب که نه در سرما بلکه در فصل تابستان، کوه تا یخ از زمستان احساس آدمیانش آب شود که فریادرسانش درست 20 و اندی روز بعد با خدم و حشم، عکاسباشی و .... به بالین آمده اند تا عکس و فیلم خود را به سایت هایشان ببرند و از جیب خلیفه بخشایش کنند. چه که بی خیال مصطفی و بچسب/ به دو روز دنیا."

خبر لغو شماره حساب کمک های مردمی از سوی ناصر باکیده در حالی مطرح شده بود که حسین قناعت در نامه ای این شماره حساب را جهت کمک به مصطفی کرمی اعلام کرده و در نامه ای نوشته بود: "اگر باور داریم که هنوز والاترین هنر، هنر انسان بودن است، بیایید لااقل برای کم کردن بار سنگین مالی هزینه های این جراحی هایی که تا به امروز از مرز 100 میلیون تومان گذشته است در حد توان مبلغی را در نظر بگیریم و به شماره حسابی که به نام وی افتتاح شده، کمک های نقدی مان را واریز کنیم."

در همین رابطه پرویز پرستویی در اظهار نظری اعلام کرد نباید کمک ها به مصطفی کرمی بوی صدقه و گدایی بدهد و عزت الله انتظامی هم گفت جذب کمک های مردمی برای این سینماگر خوب است، اما بهتر است که یک سازمان یا نهاد دولتی حمایت از کرمی را بر عهده بگیرد. امیررضا خادم عضو کمیسیون فرهنگی مجلس هم روز 21 مردادماه به دیدار کرمی رفت و گفت: "ما هر کاری از دستمان بربیاید انجام می دهیم تا زودتر به نتیجه برسیم."

در ادامه کمک های مالی به مصطفی کرمی، مهرداد اسکویی هم جایزه اش از جشنواره فیلم فجر یعنی معادل نقدی سفر حج عمره را به وی اهدا کرد. در این مدت همه از کمک به مصطفی کرمی خبر داده اند، اما او تا لحظه انتشار این خبر هنوز در بیمارستان است.

کد خبر 548900

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha