به گزارش خبرنگار مهر، حسن عنایتی صبح دوشنبه در نشست با مدیران بخش آب و خاک جهاد کشاورزی استان اظهار داشت: خاک بستر تولید است و رفتار خوبی با این عنصر حیاتی نداشتیم و در سالهای گذشته این بستر ارزشمند تولیدات کشاورزی فقیر شده است.
وی افزود: در بخش آب نیز در مضیقه و در این مایه حیات با کمبود مواجه هستیم و به سمت کارهایی باید حرکت کنیم که بهرهوری منابع تولید را افزایش دهیم، همچنین در حوزه بازچرخانی آب مدیریت کافی نداریم و اثربخشی این عنصر حیاتی کم شده است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه سالانه حدود دو هزار هکتار تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری انجام شده است، توجه به آب و خاک برای رسیدن به امنیت غذایی بسیار مهم است و همه کشورها به دنبال تأمین اقلام غذایی و پایداری در تولیدات کشاورزی هستند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران یادآور شد: ظرفیت سنجی کافی و اصولی در حوزه آب و خاک استان انجام شود و همه مسائل مرتبط با آن دیده شود تا پروژه بصورت کامل و بدون نقص اجرا شود.
عنایتی تصریح کرد: اراضی که مورد تجهیز و نوسازی قرار گرفته است به هیچ وجه نباید دچار تغییر کاربری شود بلکه باید برای تولیدات اساسی کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد و اگر به دنبال نجات آب هستیم از توانمندی شرکتهای دانشبنیان استفاده کنیم تا با کمترین میزان مصرف آب، بیشترین بهرهوری را داشته باشیم.
وی با تاکید براینکه ترویج باید در کنار آب و خاک باشد تا شاهد بهترین بهرهبرداری از پروژههای آب و خاک و نگهداری تأسیسات باشیم، افزود: در اجرای سامانههای نوین آبیاری عقب هستیم و این عقب ماندگی با تلاش بیشتر جبران شود.
نظر شما