محمدباقر صدوق در گفتگو با خبرنگار مهر در اراک با اشاره به این که طرح جامع کاهش آلودگی یک شهر برای کاهش آلودگی برای اولین بار در هیئت دولت به تصویب می رسد، افزود: این طرح پس از 10 سال وقفه، هفته گذشته در هیئت دولت تصویب و به تازگی برای اجرا به استان ابلاغ شد.
وی با تاکید بر این که راهکارهای مناسبی در راستای کاهش آلودگی هوای اراک در این طرح پیش بینی و گنجانده شده است، اظهار داشت: این طرح طی انجام مراحل کارشناسی و تحقیقات جدی در استان، سرانجام بالاخره توسط دولت به تصویب رسید و پس از سال ها مردم اراک شاهد اقدامات جدی برای کاهش آلودگی این شهر که نیمی از آن آلودگی ناشی از تردد خودورها و نیمی ناشی از عملکرد کارخانه های اطراف این شهر است، خواهند بود.
صدوق اعتبار راهکارهای پیش بینی شده در این طرح را بالغ بر 200 میلیارد تومان اعلام و خاطرنشان کرد: امیدواریم با همت دولت و مسئولان اجرای این طرح آغاز شود و مردم اراک که از رنج آلودگی های محیط زیست نجات یابند.
مدیرکل محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: این طرح بر اساس اصل ۱۳۸قانون اساسی تصویب و هفته جاری برای اجرا به دستگاه های اجرایی ذیربط ابلاغ شد و استانداری مرکزی را مکلف کرده تا با همکاری شورای شهر و سایر دستگاه ها تا پایان سال جاری نسبت به تهیه برنامه عملیاتی آن اقدام کند.
وی این طرح را شامل ۱۹ماده و ۱۱تبصره عنوان کرد و یادآور شد: اصلاح معابر و تقاطع های شهری، گسترش پارکینگ های عمومی، گازسوز کردن شبکه حمل و نقل شهری، گسترش و بهسازی شبکه حمل و نقل عمومی، ساماندهی پایانه حمل بار و مسافر و اجرای مدیریت ترافیک شهری از جمله موارد مطرح شده در این طرح است.
صدوق با اشاره به این که بر اساس این طرح، واحد آند سازی آلومینیم سازی اراک باید به خارج از محدوده شهری منتقل و طی دو سال ساخته شود، بیان داشت: تکمیل فاز دوم و سوم نوسازی کارخانه آلومینم اراک و تعطیلی خطوط آلوده زای این کارخانه تا خرداد سال ۸۷نیز در این طرح گنجانده شده است.
وی، ایجاد ۲۰جایگا CNGدر اراک، راه اندازی واحدهای معاینه فنی خودرو، تکمیل کنار گذر و اصلاح کمربند شمالی و ممنوعیت استقرار صنایع تا شعاع ۳۰کیلومتری شهر اراک را از دیگر مواد این طرح اعلام کرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی عنوان کرد: گاز سوز شدن کلیه کارخانه ها و کارگاه های تولید آجر صنعتی، تغییر فرایند تولید کوره های سنتی به صنعتی، انتقال کوره ها به محل مناسب و تامین گاز نیروگاه حرارتی شازند اراک از دیگر مسائل مطرح شده در طرح کاهش آلودگی هوای این شهر است.
وی افزود: اختصاص ۲۰درصد عرصه واحدهای موجود صنعتی اراک به درختکاری طی دو سال، ضرورت اعلام وضعیت زیست محیطی واحدهای تولیدی مستقر در اراک به پایگاهزیستمحیطی، تجهیز و تکمیل شبکه پایش آلودگی هوای این شهر و آزمایشگاه های تخصصی سنجش آلودگی هوا نیز در این طرح مورد توجه قرار گرفته است.
این مسئول اعلام کرد: ارائه گزارش روزانه وضعیت هوای اراک توسط هواشناسی به دانشگاه علوم پزشکی و تهیه برنامه هایی توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و صداو سیما برای تنویر افکار عمومی از دیگر موارد این طرح است.
به گفته وی همچنین پیش بینی یک هزار هکتار فضای سبز و احداث آن در مدت پنجسال و مطالعه و ایجاد سیستم حمل و نقل ریلی درون شهری در اراک نیز در طرح یاد شده گنجانده شده است.
نظر شما