خودخواهی اروپایی مورد انتقاد پاپ قرار گرفت
ده ها هزار مؤمن کاتولیک روز شنبه 17 شهریور ماه در هوای بارانی و سرد اتریش گردهم جمع شدند تا به پاپ بندیکت شانزدهم در زیارت خود از کلیسای باسیلیکای تاریخی ماریازل ملحق شوند و پاپ نیز ضمن تحسین ایمان کاتولیکها در کشور سکولار اتریش، خودخواهی اروپائیان را مورد انتقاد قرار داد.
زائران که پرچمهای لهستان، چک، و ایالت بایرن آلمان را تکان می دادند در مراسم عشای ربانی صبح شنبه شهریورماه جمع شدند.
ماریازل یکی از اماکن زیارتی کاتولیکها است که 850 سال قدمت دارد و بر اساس اظهارات پاپ نماد آزادی است که فراتر از مرزهای جسمانی و ملی حرکت می کند. این کلیسا در کوهستانی واقع شده که در 110 کیلومتری جنوب غربی وین قرار داده و هر سال یک میلیون زائر از کشورهای اطراف اتریش چون مجارستان، چک، اسلواکی، سلوانی، لهستان و کرواسی از آن دیدار می کنند. حدود 40 هزار کاتولیک اتریشی در کشوری روند سکولار شدن را سریع طی می کند برای مراسم عشای ربانی پاپ گردهم جمع شدند.
پاپ که قرار بود به وسیله یک بالگرد ارتشی به ماریازل برود به علت شرایط نامناسب آب و هوا و باران سنگین با اتومبیل به این کلیسا رفت. این در شرایطی است که مراقبتهای امنیتی از پاپ 80 ساله بسیار شدید بود به طوری که بیش از 3 هزا رو 500 افسر پلیس و سرباز از وی محافظت می کردند. وزیر کشور اتریش پیشتر گفته بود که این اقدامات حتی پیش از اخبار این هفته مبنی بر خنثی کردن یک طرح تروریستی در آلمان صورت گرفته بود.
رهبر کاتولیکهای جهان مسیحیت را بیش از یک نظام اخلاقی توصیف کرد و آن موهبت دوستی دانست که قدرت اخلاقی بسیاری را در خود نهفته کرده و این قدرت امروز برای غلبه بر چالشها مورد نیاز است.
رسانه های اتریشی گزارش دادند که در طول این زیارت از ماریازل دو مرد 83 و 80 ساله بر اثر حمله قلبی درگذشتند، بندیکت نیز اظهار داشت آنها را در دعاهای خود از یاد نمی برم.
بندیکت شانزدهم همچنین اروپائیان را به علت خودخواهی و عدم داشتن فرزند مورد انتقاد قرار داد و گفت: اروپا از فقر کودک رنج می برد. ما همه چیز را برای خود می خواهیم و اعتماد اندکی به آینده نداریم.
پاپ همچنین طی این سفر سه روز سقط جنین را محکوم و آن را نقض کننده حقوق بشر دانست.
اظهارات پاپ در شرایطی عنوان شد که وزیر دفاع اتریش دیروز در یک مصاحبه تلویزیونی گفت که قوانین این کشور که از سقط جنین حمایت می کند، تغییر نخواهد کرد.
براساس نظرسنجی های اخیر در کشور اتریش، درحالی که 68 درصد از جمعیت این کشور را کاتولیکها تشکیل داده اند تنها 15 درصد از آنها در مراسم عشای ربانی شرکت می کنند و تنها 32 درصد اظهار می دارند که رابطه خوبی با کلیسا دارند.
بندیکت شانزدهم دیورز مراسم عشای ربانی روز یکشنبه را در کلیسای جامع سنت استفان وین برگزار می کرد و پس از دیدار از صومعه هیلیگنکراز اتریش را به مقصد واتیکان ترک کرد.
همایش بین مذهبی کلیساهای اروپا در رومانی آغاز شد
سومین همایش اروپایی بین کلیساهای مسیحی روز سه شنبه 13 شهریور ماه با حضور 2 هزار مسیحی از مذاهب مختلف در شهر سیبیو رومانی آغاز شد.
پاتریاک بارتالامه اول در در مراسم افتتاحیه برای این همایش بین مذهبی دعای خیر کرد.
سومین همایش بین مذهبی کلیساهای مسیحی از سوی کنفرانس کلیساهای اروپایی و شورای کنفرانس اسقفهای کاتولیک اروپا برگزار شده است و قسمت اعظم شرکت کنندگان را مذاهب کاتولیک، پروتستان، ارتدکس و انگلیکن تشکیل داده اند.
در میان هیئتهای برجسته که در شهرسی بیو، رومانی حضور دارند می توان به کاردینال والتر کاسپر رئیس شورای پاپی وحدت مسیحیت، متروپلیتن کیریل رئیس دفتر وحدت مسیحیت کلیسای ارتدکس روسیه و ساموئل کوبیا دبیر کل شورای جهانی کلیساها اشاره کرد. رئیس و دبیر کل شورای اروپا نیز در این همایش حضور دارد.
همایش اروپایی کلیساهای مسیحی هر 10 سال یکبار برگزار می شود. نخستین همایش از این نوع در سال 1989 در سوئیس برگزار شد. دومین همایش در شهر گراتس اتریش در سال 1997 برگزار و همایش امسال نیز در کشوری برگزار می شود که بیشتر جعیت آن را ارتدکسها تشکیل می دهند .
رهبران کاتولیکها و ارتدکسهای جهان بر ریشههای مشترک مسیحیان تأکید کردند
پاپ بندیکت شانزدهم و بارتالامه اول در پیام و سخنرانی خود در سومین همایش اروپایی گفتگو بین کلیساهای مسیحی اروپا که در شهر سی بیوی رومانی در حال برگزاری است بر ریشههای مشترک مذاهب مسیحی تأکید کردند.
گفتگو بین کلیساهای مسیحی روز چهارشنبه 14 شهریورماه پیامی مکتوب از پاپ با مضمون تقویت ریشههای مشترک دریافت کرد.
پاپ در این پیام نوشته است که اروپای امروز نیازمند اتحاد کلیساها است. در ادامه پیام رهبر کاتولیکهای جهان آمده است: در فضایی از اعتماد متقابل و آگاهی نسبت به ریشههای مشترک ما، که از تفاوتهای ما عمیقتر هستند غلبه بر حس کاذب غرور میسر خواهد شد.
وی همچنین بر اهمیت نیایش مؤمنان برای وحدت تأکید کرد و گفت: مؤمنان باید بگذارند نور مسیح بر مردم بتابد.
بارتالامه اول، پاتریاک ارتدکس های جهان در سخنرانی افتتاحیه خود نسبت به این امر که جامعه اروپایی نمی تواند تنها برپایه عوامل سیاسی و اقتصادی خود بنیان محکمی بنا کند هشدار داد. وی همچنین گفت که اروپا بر مبنای فرهنگ مشترک پایه گذاری شده است.
سومین همایش بین مذهبی کلیساهای مسیحی از سوی کنفرانس کلیساهای اروپایی و شورای کنفرانس اسقفهای کاتولیک اروپا برگزار شد و قسمت اعظم شرکت کنندگان را مذاهب کاتولیک، پروتستان، ارتدکس و انگلیکن تشکیل دادهاند.
دهمین سالگرد درگذشت مادر ترزا برگزار شد
مراسم نیایش ویژه ای روز 14 شهریور ماه در مقبره مادر ترزا مستقر در کلکته، هندوستان به مناسبت دهمین سالگرد درگذشت وی و با حضور صدها نفر پیرو، برگزار شد.
مروز چهارشنبه 14 شهریور ماه هزاران نفر از مردم که بسیاری از آنها متعلق به فقیرترین جوامع هستند که وی زندگی و فعالیت خود را وقف آنها کرد امروز در کلکته و محل مقبره مادر ترزا جمع شده اند.
براساس کتابی که به تازگی از نامه های منتشر نشده مادر ترزا به چاپ رسید مشخص شد که این راهبه آلبانیایی تبار از کشمکش ایمان شخصی رنج برده و در بحران ایمان خود غوطه ور بوده است، اما به رغم این امر پیروان وی مصرانه خواستار آخرین مرحله از فرآیند تقدیس وی در مناسبترین فرصت ممکن هستند.
روز چهارشنبه درست لحظه طلوع آفتاب کلکته، صدها نفر از اقشار مختلف جامعه در کنار مقبره ساده وی در بنیاد خیریه مسیحی که وی 60 سال پیش تأسیس کرد حاضر شدند.
در مراسم ویژه نیایشی که لوکاس سیرکار اسقف شهر کلکته برگزا کرد، وی از مقامات کاتولیک خواست فرآیند تقدیس وی را تسریع کنند. وی گفت: انتظار داریم وی به زودی قدیس اعلام شود چرا که مادر ترزا به مثابه قدیس زندگی کرد و امروز نیز چون یک قدیس در بهشت ساکن است.
فرآیند تقدیس مادر ترزا در سال 2003 توسط ژان پل دوم آغاز شد و از آنجا که پاپ فقید این راهبه را تحسین می کرد دوره انتظاری که معمولا برای آغاز فرآیند تقدیس طی می شود را کوتاه کرد.
تقدیر از فعالیتهای بین مذهبی نماینده پاپ در روسیه
پاتریاک مسکو و روسیه از نماینده مقر پاپ در روسیه به دلیل دستاورهایی که در زمینه تقویت روابط کاتولیک – ارتدکس صورت داده، تقدیر کرد.
فعالیتهای بین مذهبی اسقف اعظم آنتونیو منینی نماینده واتیکان در روسیه توسط الکسی دوم پاتریاک مسکو و رهبر کلیسای ارتدکس روسیه به رسمیت شناخته شد و مورد تقدیر قرار گرفت.
این جایزه این هفته در سفارت واتیکان در مسکو توسط اسقف اعظم وسفولد چاپلین نایب رئیس دپارتمان روابط خارجی کلیسا و کشیش ایگو ویزوناف دبیر روابط بین مسیحی کلیسای ارتدکس روسیه ارائه شد.
کاردینال منینی در سال 2002 توسط ژان پل دوم به عنوان سفیر واتیکان در روسیه منصوب شد.
این کاردینال کاتولیک که نقش مؤثری در از بین بردن روابط سرد میان کلیسای کاتولیک روم و کلیسای ارتدکس روسیه ایفا کرده پیش از این در اوگاندا، ترکیه و بلغارستان سفیر بوده است.
روابط کلیسای ارتدکس روسیه و کلیسای کاتولیک روم پس از سقوط اتحاد جماهیر شوروی و فعالیت مبلغان کاتولیک در سرزمینهایی که بیشتر جمعیت آنها را ارتدکسها تشکیل داده بودند، سرد شد و این امر عامل اصلی اختلافات میان این دوکلیسا را فراهم کرد.
پاپ، رهبر کاتولیکهای جهان و الکسی دوم، رهبر کلیسای ارتدکس روسیه تاکنون برای بررسی روابط این دوکلیسا دیدار نکردهاند .
مرکز نیایش ادیان در دهکده المپیک 2008 چین ساخته می شود
برگزارکنندگان المپیک 2008 پکن از طرحهای خود برای ساخت مرکز نیایش ادیان مختلف در دهکده المپیک خبر دادند، اقدامی که از سوی دولت چین به عنوان عامل اصلی محدودیت فعالیتهای دینی شگفت انگیز به نظر می رسد.
لیو بیانیان نایب رئیس انجمن کاتولیکهای میهن پرست چینی اظهار داشت: تمام اقدامات لازم برای ساخت مرکز نیایش برای ادیان مختلف، در تمام شهرهایی که میزبان بازیهای المپیک هستند انجام خواهد شد.
لیو گفت: کاتولیکهای چینی برای استقبال بازدید کنندگان از کلیساهای پکن و 6 شهر دیگر آماده می شوند و در این مدت روحانیونی مراسم دینی را اجرا می کنند که به چند زبان تسلط دارند.
این انجمن دینی که دولت کمونیست چین نظارت آن را برعهده دارد به کلیساهای کاتولیک پرداخته و سایر هیئتهای دولتی بوائیان، تائویستها، مسلمانان و پروتستانها را مورد نظارت قرار می دهد.
نیایش در کلیساها و معابد غیر دولتی در چین غیرقانونی بوده و دین یهودیت در این کشور به رسمیت شناخته نشده است.
بودائیان تبت به دخالت چین در انتخاب روحانی اعتراض کردند
بودائیان تبت به قوانین تازه چین مبنی بر تأیید تناسخ ها به منظور انتصاب روحانیون بودائی توسط دولت چین، با هدف کنترل نفوذ دین در زندگی بوائیان تبت اعتراض کردند.
طی قرون متمادی از ابتدای ظهور آئین بودیسم جستجو برای یافتن تناسخ لاماها از جمله دالایی لاما رهبر معنوی بوائیان تبت توسط راهبان تبتی برگزیده صورت می گرفت، اما فرقه تازه ای از بودیسم که در چین مستقر است به تازگی اعلام کرده تمام انواع تناسخ روحانیون بودیست باید به تصویب دولت چین برسد چرا که این امر از نفوذ خارج از کشور در انتخاب این فرآیند جلوگیری می کند.
درشهر دارمسالا، مقر دالایی لاما که پس از اشغال نظامی تبت توسط نیروهای کمونیست چین به دنبال یک قیام ناموفق در سال 1959 به هندوستان گریخت و در این شهر ساکن شد، دولت معزول شده تبت این قوانین جدید را تقبیح کرد.
وزیر دین و فرهنگ دولت معزول شده تبت گفت: به رسمیت شناختن تناسخ لاماها امری است که نه انتصابی و نه انتخابی محسوب می شود.
دولت کمونیست چین به شدت به دنبال کنترل بودیسم تبتی است که بر زندگی مدنی، دینی، فرهنگی و سیاسی تبتی ها تأثیر گذاشته است.
تناسخ لاماها اغلب جوامع دینی را هدایت کرده و آموزش راهبان را تحت نظارت خود قرار می دهد و نفوذ بسیاری در زندگی دینی تبت دارد، اما چین مصرانه اظهار داشته است که تنها دولت می تواند تناسخ روحانیون برجسته را چون دالایی لاما و پنچن لاما را برعهده گیرد.
دالایی لاما در سال 1995 پسر شش ساله ای را به عنوان یازدهمین پنچن لامای تبت که پس از دالایی لاما دومین مقام حائز اهمیت در سلسله مراتب بودیسم تبتی محسوب می شود انتخاب کرد، اما مدت اندکی پس از آن پنچن لاما و خانواده وی مفقود شدند. از سوی دیگر دولت چین خود پسری را به عنوان پنچن لامای یازدهم معرفی کرد.
تمرکز زنان متأله آفریقایی بر ایتام و کودکان آسیبپذیر
ایتام و کودکان آسیبپذیر محور تمرکز چهارمین همایش آفریقایی بود که از سوی زنان متأله این کشور متشکل از ادیان توحیدی و بومی، در کامرون که شنبه 17 شهریور خاتمه یافت.
اعضای محفل زنان متأله آفریقایی را زنانی تشکیل داده اند که کارشناس گفتگوهای الهیاتی بوده و 600 نفر تخمین زده می شوند که همه آنها به ادیان بومی آفریقا، اسلام، مسیحیت و یهودیت تعلق دارند.
چهارمین همایش آفریقایی برای نخستین بار فرصتی را برای گفتگوی تمام شرکت کنندگان و تعدادی متأله با نفوذ مذکر فراهم کرد.
شرکت و حضور متأله های مذکر در این همایش که از روز دوشنبه 12 شهریور ماه آغاز شد با همکاری شورای جهانی کلیساها تسهیل شد. این همایش امسال با موضوع، کودکان دختر، زنان آفریقایی، دین و اچ آی وی برگزار می شود.
محفل زنان آفریقایی فرصتی برای زنان قاره آفریقا فراهم کرده تا در گفتگوهای الهیاتی با چشم انداز فرهنگی، دینی، متون مقدس و داستانهای شفاهی که به فرهنگ آفریقا شکل داده سهیم شوند.
نظر شما