به گزارش خبرگزاری مهر، ساعت 8:45 دقیقه صبح روز 11 سپتامبر سال 2001 مردم در خیابان های نیویورک در آرامشی که همیشه به آن عادت داشتند، مشغول انجام کارهای روزمره خود بودند؛ ناگهان همه سرها به سوی آسمان بلند شد و چشمانی خیره و شگفت زده به سوی برج های دوقلو خیره ماند. یک هواپیمای مسافربری که صدها مسافر را نیز در خود به همراه داشت، با سرعتی بالاتر از 700 کیلومتر در ساعت به برج ها برخورد کرد. آتش، تکه های شیشه، آجرهای خورده شده، قطعات تکه تکه شده هواپیما همگی در آسمان پراکنده بود و بر سر مردم می ریخت.
صحنه برخورد هواپیماها
هواپیمای دوم نیز یک ربع بعد به برج ها اصابت کرد. بعد از ساعتی، آسمانخراش ها فرو ریختند و طوفانی از گرد وغبار در مرکز نیویورک به وجود آمد.
بیش از سه هزار نفر در اثر برخورد شگفت انگیز هواپیماهای مسافربری به برج های دوقلوی نیویورک در زیر هزاران تن آجر و آهن مدفون شدند.
مقامهای آمریکایی آنقدر به امنیت و نبود تهدید در کشورشان به خود مطمئن بودند که حتی به فکرشان خطور نمی کرد مرکز تجارت جهانی در شهر بزرگ نیویورک مورد حمله قرار گیرد.
این حملات، تفکر و ذهنیت شهروندان آمریکایی نسبت به توانایی دولتمردان خود را به طور عجیبی تغییر داد.
حادثه ۱۱ سپتامبر نه تنها بزرگترین عملیات تروریستی تاریخ ایالات متحده آمریکا به شمار می آید، بلکه پیامدهای مختلف سیاسی، اقتصادی، امنیتی و نظامی نیز برای این کشور و جامعه جهانی به دنبال آورد.
گفته می شود که حادثه ۱۱ سپتامبر همانند حمله ژاپنی ها به بندر "پرل هاربر" ، تاریخ آمریکا را تغییر داد.پرل هابر بندری در مجمع الجزایر هاوایی است. معروفیت این بندر به موضوع حمله ارتش ژاپن به پایگاه دریایی ایالات متحده آمریکا در روز ۷ دسامبر ۱۹۴۱ میلادی برمی گردد. در پی این حمله، آمریکا وارد جنگ جهانی دوم شد. در حمله هوایی ژاپنی ها، ناوگان اقیانوس آرام آمریکا از جمله هفت ناو نابود شدند.
به گزارش مهر، چهارهواپیما که از فرودگاههای لوگان اینترنشنال، دالاس اینترنشنال و نیوآرک به مقصد کالیفرنیا در پرواز بودند، دزدیده شدند.دو فروند به ساختمان های مرکز تجارت جهانی اصابت کردند، یک فروند به ساختمان پنتاگون(وزارت دفاع آمریکا) برخورد کرد و دیگری در پنسیلوانیا سقوط کرد. این هواپیما احتمالاً به قصد تخریب ساختمان کاخ سفید ربوده شده بود، اما به دلیل تاخیر و درگیری در حین کنترل هواپیما موفق به این اقدام نشد.
چندین تئوری توطئه مربوط به این حادثه تاکنون تدوین گشته است. ازجمله می توان به استدلال هایی اشاره کرد که خرابی های ساختمان پنتاگون را ناشی از برخورد یک هواپیمای تجاری نمی داند. یکی دیگر از فرضیه ها دست داشتن دولت آمریکا یا اسرائیل در این حملات یا جلوگیری نکردن تعمدی آنها از وقوع حملات، به منظور بهره برداری های بعدی است.افرادی که این ادعا را می کنند دلایلی نیز برای این حرف خود دارند ازجمله اینکه حفره ایجاد شده در پنتاگون به اندازه یک هواپیمای بوئینگ ۷۵۷ نیست، بلکه مربوط به یک موشک کروز است.
"جرج بوش" رئیس جمهوری آمریکا حدود چهار ساعت پس از وقوع حادثه از پایگاه نیروی هوایی در "بارکس دیل" اعلام کرد که ارتش ایالات متحده در سرتاسر جهان به حال آماده باش کامل درآمده است و تاکید کرد که عاملان این جنایات به شدت مجازات خواهند شد.
بوش مسئولیت این حملات را برعهده شبکه تروریستی القاعده به رهبری اسامه بن لادن و رژیم طالبان انداخت و به بهانه این حادثه، با متحد کردن کشورهای دیگر حمله ای گسترده به افغانستان انجام داد.
رژیم طالبان سقوط کرد و کشور افغانستان و همچنین تمام منابع آن در اختیار آمریکایی ها قرار گرفت.
اکنون گودالی در زمین، خاطره حملات تروریستی 11 سپتامبر در ایالات متحده را دائماً تداعی می کند و مردم آن را "گودال ما" می نامند. ساعت 8:45 دقیقه روز 11 سپتامبر سال 2001 میلادی همیشه فراموش نشدنی و غمناک برای مردم آمریکا و جهانیان خواهد بود.
و اکنون ایالات متحده که دنیا را دهکده جهانی می داند با ادامه استفاده ابزاری و تبلیغاتی از این حادثه و به بهانه مبارزه با تروریسم، به ابزارهای قدیمی حفظ امنیت روی آورده و بهره گیری از زور و نیروی نظامی برای حفظ امنیت خود را در دستور کار گذاشته است.
نظر شما