به گزارش خبرنگار مهر، CMS به عنوان یک آشکارساز چند منظوره در LHC داده های تولید شده از برخورد پروتون - پروتون را آشکارسازی و جمع آوری می کند و آمادگی این آشکارساز در آغاز انجام آزمایش برای گرفتن داده های اولیه امری حیاتی است.
انتظار می رود که داده های اولیه، داده هایی آشفته باشند و درک و بازی شان نیز دشوار باشد. افزایش درجه خلوص داده ها حتی اگر در مواردی به کاهش بازده منجر شود، در دور ریختن داده های پس زمینه بسیار مفید است.
در پایان نامه کارشناسی ارشد حامد بخشیان سهی دانشجوی دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف به جداسازی الکترون - جت معطوف است، به طوری که تلاش شده است تا نمونه ای خاص از الکترونها تهیه شود و سپس با روشی قوی و موثر، الکترون هایی را که خود را جای جت نشان داده اند، دور ریخته شوند.
بازده و درجه خلوص نهایی برای الکترون ها 55 درصد و بازده انتخاب کوارک تاپ (به عنوان منشا جت) 5/69 درصد به دست آمده است.
به گزارش مهر، ذرات بنیادی ذراتی هستند که سنگ بنای تمام مواد و اجسام جهان هستند. این ذرات خود تقسیم ناپذیرند. معروفترین ذرات بنیادی شناخته شده، الکترون و کوارک ها هستند. کوارک ها ذرات سازنده هادرون ها از جمله پروتون ها و نوترون ها هستند. ذراتی که نیرو های بنیادی را منتقل می کنند، از ذرات بنیادی به شمار می روند. ذرات نیروی های بنیاد عبارت اند از: گلوئون، فوتون، بوزون، گریویتون.
بیشتر ذرات بنیادی عمر بسیار کوتاهی دارند مانند: تاو، میون.
کوارک ها به تنهایی وجود ندارند و به سرعت از بین می روند. اما این کوارک هنگامی که در دسته سه تایی قرار می گیرند، ذرات هادرونی را به وجود می آورند. پروتون ها و نوترون ها از ذرات هادرونی تشکیل شده اند. پروتون از دو کوارک بالا و یک کوارک پایین، نوترون از دو کوارک پایین و یک کوارک بالا تشکیل شده اند.
نظر شما