مدیر کل تعاونیهای تولیدی وزارت تعاون در گفتگوی با مهر گفت: یکی از اقدامات سال جاری در بخش تعاونی ها و تولیدی بحث ارتقای کیفیت و توانمند سازی می باشد که تاکنون حدود 97 تعاونی با انعقاد قرار داد با شرکتهای صاحب صلاحیت در زمینه های آموزش ارتقای کیفیت در سطح استانها در پی کسب استانداردهای داخلی و خارجی هستند.
رحمان رنجبر اظهار داشت: تامین سرمایه در گردش تعاونیهای تولیدی در سال جاری به میزان یکهزار و 40 میلیون ریال پیش بینی شده که در این زمینه تعاونیهای تولیدی و اتحادیه های حائز شرایط شناسایی شده است.
وی تصریح کرد: همچنین طی 6 ماهه اول سال جاری دو شرکت فراگیر ملی در زمینه های فرآورده های گوشتی و فرآورده های لبنی در حال شکل گیری می باشد که مجوز تاسیس آنها نیز صادر گردیده است.
مدیر کل تعاونی های تولیدی وزارت تعاون از شکل گیری تعاونی فراگیر ملی صنایع گوشتی در 10 استان کشور طی فاز اول با ظرفیت تولید سالانه 12 هزار تن خبر داد و افزود: هر یک از این تعاونی ها ظرفیت ایجاد شغل برای 178 نفر را دارد که در مجموع برای 1780 نفر اشتغالزایی ایجاد می کند.
رنجبر بیان داشت: پیش بینی می شود که تعاونی فراگیر یاد شده بتواند 5 هزار نفر از دامداران فعال در عرصه تولید را به عنوان سهامدار جذب کند.
وی از شناسایی 310 طرح توسعه ای تعاونی های تولیدی در 22 استان کشور سخن گفت و ادامه داد: برای پوشش این طرح های توسعه ای 198 میلیارد تومان تسهیلات بانکی نیاز است که در صورت تامین ، زمینه اشتغال حدود 9 هزار و 500 نفر ایجاد می شود.
مدیر کل تعاونی های تولیدی وزارت تعاون گفت: تامین تسهیلات 198 میلیارد تومانی را از طریق بنگاههای زود بازده و صندوق تعاونی دنبال می کنیم .
رنجبر میزان تشکیل تعاونی ها را بر اساس آمار موجود تا پایان 3 ماهه اول سال جاری ، 2 هزار و 248 تعاونی در سطح کشور اعلام کرد و اظهار داشت: از مجموع تعاونی های شکل گرفته یکهزار و 73 تعاونی تولیدی است.
وی تعداد اعضا تعاونی های تشکیل شده در کل کشور را 42 هزار و 280 نفر اعلام کرد و افزود: از این میزان 10 هزار و 593 نفر عضو تعاونی های تولیدی است.
مدیر کل تعاونی های تولیدی وزارت تعاون میزان اشتغالزایی تعاونی های تولیدی شکل گرفته را 11 هزار و 948 نفر عنوان کرد و بیان داشت: تسهیلات پیشنهادی بخش تعاونی به بانکها تاکنون 32 هزار و 950 میلیارد ریال بوده که نسبت تسهیلات پیشنهادی به سهم کل کشور 5/14 درصد است.
رنجبر میزان تسهیلات مصوب شده در بانکها را برای بخش تعاون مبلغ 11 هزار و 5/608 میلیارد ریال دانست و گفت: در این خصوص نسبت تسهیلات مصوب به تسهیلات پیشنهادی 2/35 درصد است.
وی پیش بینی ایجاد اشتغال از محل بنگاههای زود بازده در کل کشور را 2 میلیون و 700 هزار نفر اعلام کرد و اظهار داشت: از این میزان سهم بخش تعاونی بر اساس طرحهای پیشنهادی به بانکها 260 هزار نفر می باشد که نسبت عملکرد اشتغال پیشنهادی بخش تعاون 4/9 درصد است.
مدیر کل تعاونی های تولیدی وزارت تعاون افزود: میزان اشتغال طرحهای مصوب کل کشور در بانکها 5/1 میلیون نفر می باشد که دراین بخش سهم اشتغال طرحهای مصوب بخش تعاونی 118هزار نفر است و نسبت عملکرد اشتغال مصوب بخش تعاون به کل کشور 5/7 درصد است.
رنجبر درباره نحوه و چگونگی نظارت بر عملکرد تعاونی های تولیدی طی 6 ماه اول سال جاری بیان داشت: امسال در حوزه معاونت نظارت و بهره برداری ، طرح جامع نظارت تهیه و شرکت به نسبت ساختار و اهمیت به گروههای الف ، ب ، ج تقسیم شده است.
وی درصد نظارت بر تعاونی ها را از طریق دفاتر تخصص حوزه معاونت نظارت و بهره برداری و گزارشات و اصل شده از استانها بین 20 تا 25 درصد دانست و تصریح کرد: وزارت تعاون درصدد است از طریق فعال کردن اتحادیه ها و توانمند ساختن آنها و همچنین از طریق اتاق تعاون و استانها نظارت خود را بر تعاونی ها بهبود بخشد.
نظر شما