به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود موحدی ایران کد را دارای قابلیتی دانست که می تواند تمام کدهای بین المللی از جمله فراگیرترین نظام کدینگ بین المللی که توسط سازمان ملل متحد اداره می شود، متصل شود و اقدامات اولیه در این باره در حال انجام است.
وی افزود: در این نظام هر کالا در رشته خود و با ویژگی های منحصر به فرد خود مشخص شده و این تشخص، هویتی به آن می بخشد تا قابل عرضه به تمام دنیا شود.
موحدی ایران کد را تشکیل دهنده نخستین بازار فراگیر الکترونیکی کشور دانست و گفت: پیچیدگیهای تولید، عرضه، توزیع و صادرات کالا در این نظام بسیار آسان می شود.
به گفته وی، در گذشته به دلیل هویت نداشتن کالاهای ایرانی، کشور در بخش عمده ای از بازارهای جهانی حضور نداشت و این نقصی بزرگ به شمار می آمد.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر بازرگانی با اشاره به قابلیت ارتباطات بی هزینه و بی واسطه جامعه تولیدی، توزیعی و صادراتی کشور در پرتال ملی کالا و خدمات افزود: بسیاری از دستگاههای دولتی یا نظامی که خریدار عمده کالا هستند، نمی دانند کالای مورد نیازشان در داخل کشور هم وجود دارد و لذا رو به خرید از خارج می آورند ، حال آنکه با بسته اطلاعاتی ایران کد دستیابی به تمام اطلاعات کمی، کیفی، قیمتی و موجودی کالا به راحتی و به سرعت امکان پذیر است.
وی خاطر نشان کرد: ما در سیستم های نظامی یا وزارتخانه های بزرگ مانند وزارت نفت، کالاهایی داریم که تا نیم قرن در انبار مانده اند و چون سیستمی برای شناسایی آن وجود ندارد، اصلا مصرف نشده و از رده نیازمندی نیز خارج شده اند. اما ایران کد این ایرادات را رفع می کند.
موحدی گفت: دولت در آمارهای اقتصادی به شدت دچار مشکل است و نمی داند اعتبارات و تصمیمات اقتصادی خود را بر اساس چه سیستمی اعمال کند. نظام سنتی فعلی هزینه های اضافی زیاد و پراکنده کاری فراوانی ایجاد می کند و بازاریابی و مدیریت کالا در زنجیره تامین را مشکل دار می سازد.
وی خاطر نشان کرد: ظرفیت سازی اقتصادی، تسهیل فرآیندهای تجاری، روان سازی و تولید فرصتهای اقتصادی و نوسازی مدیریت سنتی به مدیریت نوین مبتنی بر تجارت الکترونیک و اطلاعات از دیگر مزیتهای نظام کدینگ ملی است.
همچنین احمد غلامزاده، مدیر عامل مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات کشور نیز به عنوان مجری این طرح در وزارت بازرگانی اظهار کرد: ایران کد به سوالاتی حیاتی درباره کالا و خدمات از جمله اینکه کالا توسط چه کسی، در کجا، با چه استانداردی، با چه روابطی با سایر کالاها و با چه منابع جایگزینی در داخل کشور قابل تولید یا توزیع یا صادرات است، پاسخ می دهد.
وی افزود: کدینگ ملی نهضت الکترونیک سازی تولید و تجارت کشور برای ورود به سازمان تجارت جهانی است که نیاز به عزم ملی دارد.
غلامزاده تصریح کرد: این سیستم بسیاری از مفاسد موجود از جمله قاچاق کالا، بی کیفیتی تولیدات، کمبود درآمدهای مالیاتی ، دشواری تجارت و کاغذ بازی های فعلی آن، هزینه های بالای تولید و واسطه ها را از میان می برد و به اقتصاد شفافیت می بخشد و شفافیت نوشداروی اقتصاد در حال مدرن شدن ایران است.
وی با اعلام اینکه اجرای ایران کد در کشور بسیار دیر صورت گرفته است به تاکید ویژه دولت نهم بر فرهنگ سازی و فراگیر کردن این نظام ملی در تمام کالاها و خدمات تولیدی و توزیعی کشور اشاره کرد و از خانواده بزرگ اقتصاد کشور خواست به این نظام ملی بپیوندند.
نظر شما