جواد یارجانی در گفتگو با مهر درباره توافق اعضای اوپک بر سر افزایش 500 هزار بشکه ای تولید گفت: همانطور که از قبل گفته شده بود اعضای سازمان اوپک قبل از اتخاذ این تصمیم به بررسی کامل وضعیت بازار نفت پرداختند وسپس تصمیم به افزایش تولید نفت گرفتند.
وی در ادامه افزود: در بررسی های به عمل آمده از بازار نفت اوپک، این نتیجه حاصل شد که کاهش ذخایر کشورهای مصرف کننده روندی تندتری به خود گرفته است، به گونه ای که اگر وارد سه ماهه چهارم سال نیز شویم اوپک با افزایش تقاضا نیز مواجه می شود، درنتیجه اوپک در این جلسه برافزایش 500 هزار بشکه ای تولید خود تصمیم گرفت.
عربستان اوپک را وادار به افزایش تولید نکرد
رئیس اموراوپک و روابط با مجامع انرژی ایران درپاسخ به این سئوال که آیا درست است عربستان تمام اعضای اوپک را به این تصمیم راضی کرده است؟ تصریح کرد: این درست نیست ، زیرا درسازمان اوپک هیچ تصمیمی بدون مخالفت دیگر اعضا گرفته نمی شود و همه تصمیمات براساس اجماع استواراست.
اجرای تصمیم اوپک از 1.5 ماه دیگر
وی در ادامه گفت: از آنجا که شرایط بازار تا یک ماه و نیم آینده وضعیت روشن تر و شفاف تری درباره عرضه و تقاضا و همچنین میزان ذخایر کشورهای مصرف کننده به خود می گیرد درنتیجه اجرای این تصمیم به یک ماه و نیم آینده موکول شد، این درحالی است که عده ای از اعضا تاکید داشتند افزایش تولید 500 هزار بشکه ای از حالا صورت گیرد.
70 هزار بشکه سهم ایران از افزایش تولید اوپک
رئیس امور اوپک و روابط با مجامع انرژی ایران ، سهم ایران را از افزایش 500 هزار بشکه ای تولید اوپک، 70 هزار بشکه در روز عنوان کرد و افزود: در هرحال اجرایی شدن این تصمیم توسط اعضا بستگی به شرایط بازار دارد، به عبارتی دیگر اگر شرایط بازار به نحوی باشد که میزان ذخایر کشورهای مصرف کننده کاهش یافته و از سویی دیگر با رشد تقاضا نیز مواجه باشیم ، اعضا اوپک این تصمیم را عملی خواهند کرد.
جلسه فوق العاده
یارجانی درپاسخ به سئوال مهر مبنی براینکه آیا برای عملی شدن این تصمیم تا یک ماه و نیم آینده جلسه ای فوق العاده تشکیل خواهد شد؟ اضافه کرد: در این باره سخنی به میان نیامد و تصمیم گیری صورت نگرفت اما در بیانیه نهایی نیز تاکید شده اگرشرایط نامطلوب بر بازار حاکم باشد و منافع تولید کنندگان نفت تامین نشود ، این سازمان سریعا عکس العمل نشان خواهد داد.
وی درباره میزان کاهش ذخایر نفت کشورهای مصرف کننده ادامه داد: اگرتولید اوپک به همین صورت ادامه می یافت به طور متوسط 700 هزار بشکه در سال 2007 از میزان ذخایر نفت کشورها کاهش می یافت درحالی که اگر افزایش تولید صورت گیرد روند سریع کاهش میزان ذخایر ، کندتر خواهد شد.
به گزارش مهر، موافقان افزایش 500 هزار بشکهای تولید نفت ، هدف از اتخاذ این تصمیم را این طور شرح داده اند: افزایش تولید نفت به دلیل مقابله با اثرات منفی قیمت 77 دلاری نفت بر اقتصاد جهانی و کاهش ذخایر جهانی نفت اتخاذ شده است و این 500 هزار بشکه بر تولید واقعی کشورهای عضو اضافه می شود به این ترتیب تولید واقعی ده کشور غیر از عراق و آنگولا به 27.2 میلیون بشکه در روز می رسد.
با این حساب سقف تولید رسمی اوپک از اول نوامبر با 500 هزار بشکه افزایش به 26 میلیون و 300 هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت.
نظر شما