به گزارش خبرنگار مهر، عطاالله کاویان پیش ازظهر چهارشنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان با اشاره به اینکه تکمیل پروژههای نیمه تمام از اولویتهای دولت کنونی است، گفت: تاکید براین است که پروژههای جدید دارای مجوزهای زیست محیطی باشند.
وی با بیان اینکه مازندران نیازمند توسعه در مسائل مختلف صنعت، گردشگری و کشاورزی دارد، گفت: تلاش میکنیم به طرحها نه نگوئیم و سعی با داریم با کمک مجموعههای ستادی، طرحها را ارزیابی و کارشناسی کنیم.
وی پسماند را از جمله نگرانیها و دغدغهها در استان بیان کرد و گفت: مازندران از این مشکل رنج میبرد و میراث دار چهار دهه دفن زبالهها در مراکز دپوی شهرها هستیم و طی این سالها در بلندترین مناطق و ارتفاعات جنگلی و مجاورت دریا و رودخانهها زباله دپو میشود.
کاویان با اظهار اینکه مطالعات پسماند استان انجام شده است، گفت: احداث کارخانه زباله سوز در چند منطقه از جمله ساری در دست اقدام است و زباله سوز ساری دارای ۵۰۰ تن ظرفیت است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با اشاره به اینکه زباله سوز نوشهر با ۸۰ درصد ظرفیت در حال کار است، گفت: زباله سوز ساری تا بهمن ماه امسال افتتاح میشود و پسماند مرکز استان و شهرهای حاشیه را دفع میکند.
وی با اشاره به تنوع بالای زیستی وگیاهی مازندران در کشور اظهار داشت: بخشی قابل توجهی از تعارضات به دلیل تغییرات کاربری اراضی و ورود انسان به زیستگاه گونههای گیاهی و جانوری، مدیریت را پیچیده کرده است.
وی ادامه داد: در گذشته میزان تعارضات به زیستگاههای حیات وحش کمتر بود و اتفاقاتی نظیر پلنگ سرگردان شهری در قائمشهر را شاهد بودیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران به حادثه تلف شدن پلنگ سرگردان شهری قائمشهر اشاره کرد و گفت: این واقعه دو روز پس از شروع کار من رخ داد و در آن متوجه شدیم که با کمبود امکانات و تجهیزات روبرو هستیم.
وی گفت: همچنین در آن روز و صحنه با بخش زیادی از جمعیت مواجه بودیم و بیش از ۲۵۰ نفر در آن صحنه حضور داشتند و دیدن جمعیت سبب واکنش حیوان و پلنگ شده بود و رفتارهای حیوان هیجانی بوده است.
کاویان یادآور شد: پس از این حادثه اعتباراتی برای تأمین امکانات و تجهیزات تخصیص داده شد و سه کلینیک تخصصی نیز در دستور کار قرار گرفته است و این مراکز در آمل و چالوس احداث میشود.
نظر شما