۲۲ شهریور ۱۳۸۶، ۹:۱۱

جنب و جوش در کشورهای اسلامی در آستانه فرارسیدن ماه مبارک رمضان؛ اخبار هفتگی جهان اسلام

جنب و جوش در کشورهای اسلامی در آستانه فرارسیدن ماه مبارک رمضان؛ اخبار هفتگی جهان اسلام

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: در آستانه ماه مبارک رمضان جنب و جوش خاصی در کشورهای اسلامی برقرار شده است و مسلمانان در هر گوشه جهان که باشند متناسب با آیین خود و با تکیه بر تعالیم مشترک و انسان‌ساز اسلام به سراغ این ماه میمون و پرارج می‌روند.

با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، مسئولان یمن در صدد هستند زمینه های لازم برای رقابت سالم در بازارهای این کشور را فراهم آورند، از این رو با فعال کردن تلفنهای رسیدگی به شکایات مردم جلوی گرانفروشی را می گیرند تا رقابت سالم همچنان سالم باقی بماند.

ماه رمضان رقابت سالم در بازارهای یمن افزایش می یابد

با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان مسئولان یمن در صدند تا علاوه بر افزایش مواد غذایی و تغذیه سالم میان مسلمانان یمن زمینه های لازم برای رقابت سالم در بازارهای این کشور را نیز فراهم آورند تا مردم به راحتی بتوانند مایحتاج و غذاهای خود را متناسب با این ایام فراهم کنند.

از این رو علاوه بر تلاش برای جذب مشتری از سوی بازارها و سیطره هر کدام برای جذب مشتری، مسئولان این کشور تدابیری اندیشیده اند تا فروشندگان به منظور جذب مشتری از خریداران سوء استفاده نکنند.

در همین راستا، با نزدیک شدن به ایام ماه مبارک رمضان تلفنهای رسیدگی به شکایات مردم نیز در یمن فعال شده است تا جلوی گران فروشی و یا احتکار گرفته شود و رقابت سالم میان فروشندگان با در نظر گرفتن خریداران همچنان سالم باقی بماند تا هیچ یک مورد تعدی و ظلم قرار نگیرند

مقررات ویژه رانندگی در امارات به مناسبت ماه رمضان

اداره راهنمایی و رانندگی شارجه اعلام کرد: با توجه به ازدحام جمعیت و افزایش عبور و مرور در زمان افطار، بر اساس قانونی در ایام ماه مبارک رمضان کامیونها نمی توانند جز در ساعات خاص در خیابانها رفت و آمد کنند.

اداره راهنمایی و رانندگی پلیس شارجه از تغییر اوقات عبور و مرور کامیونها در خیابانهای شارجه خبر داد و گفت: شهر شارجه، مناطق مرکزی و شهرهای شرقی از قانون تغییر زمان عبور و مرور کامیونها در ماه مبارک رمضان پیروی می کنند.
این قانون از اول ماه مبارک رمضان تا روز عید فطر ادامه دارد.

بر اساس این قانون کامیونها ساعت هفت و نیم تا نه و نیم صبح و عصر ها ساعت 13 تا 15 به وقت محلی می توانند در خیابانها رفت و آمد کنند. با توجه به ازدحام جمعیت و ترافیک اتومبیلها برای تسریع رسیدن به خانه ها و صرف افطار با خانواده این قانون اجرا می شود تا به موجب آن از ازدحام جمعیت و ترافیک تا حدودی بکاهد.

مستند "سرزمین انبیا" از شبکه العربیه پخش می‌شود

شبکه العربیه در ماه مبارک رمضان برای اولین بار به پخش سریالی مستند می پردازد که بیشترین اماکن تاریخی و دینی نادر را که تاکنون مشاهده نشده، معرفی می کند .

شبکه العربیه عربستان در ماه مبارک رمضان برای اولین بار مکانی که حضرت محمد (ص) در خانه حلیمه 150 کیلومتری شهر جده در عربستان تربیت یافت و رشد کرد را به تصویر می کشد. این فیلم موقعیت شعب ابو طالب و اماکن خاص رسول خدا چون درختی که زیر آن استراحت می کرد، مسیر گذر به شام، مکانهای دیدار با مردم طائف، دیدار با عداس که توسط ایشان ایمان آورد، بوستان انگور، صخره ای که در آن به استراحت می پرداخت را نشان می دهد.

این سریال مستند 30 قسمتی است و داستان 25 پیامبری را به تصویر می کشد که در قرآن نامهای آنها آمده است . از جمله حضرت آدم، حضرت ادریس ، حضرت نوح ، حضرت هود، حضرت صالح، حضرت لوط ، حضرت ابراهیم ، حضرت اسماعیل ، حضرت اسحاق، حضرت یعقوب ، حضرت الیاس، حضرت شعیب ، حضرت ایوب ، حضرت یونس ، حضرت موسی ، حضرت هارون، حضرت داود، حضرت سلیمان، حضرت زکریا ، حضرت یحیی ، حضرت عیسی و حضرت محمد را به تصویر کشیده است.

تصویربرداری از اماکنی که انبیاء در آنها زندگی کرده اند، به پایان رسیده و برای ماه مبارک رمضان از شبکه العربیه پخش خواهد شد.  در این سریال از تصاویر آرشیوی و قدیمی مکه مکرمه نیز استفاده شده است. در این فیلم علاوه بر اماکن زندگی حضرت محمد ، مکان ذبح حضرت اسماعیل توسط پدرش حضرت ابراهیم، مکان عقوبت اصحاب فیل و سپاه ابرهه حبشی در راه مکه نیز آمده است. تصویر بردار در این سریال از اماکنی چون مقبره حوا در شهر جده و داستان دیدار و حتی مکان دیدار با حضرت آدم را نیز به تصویر کشیده است.

تصویر کشتی نوح در کوه آرارات شرق ترکیه، شهرهای زندگی صالح و هود در عربستان و یمن، تصاویری از الخلیل در فلسطین، مانند قبر ابراهیم و اسحاق و همسران آنها، همچنین داستان حضرت موسی با فرعون و بنی اسرائیل، وادی مقدس و مکانی که خدا در آن با موسی سخن گفت، مکان عبور موسی به سمت کوه سینا نیز در این سریال آمده است. در بخش دیگری از این سریال داستان لوط و مکانی که قوم لوط در دریا غرق شدند نیز می آید.

این سریال مستند که بیشترین اماکن تاریخی و نادر را را به تصویر کشیده، برای اولین بار از تلویزیون پخش می شود، این سریال 30 قسمتی است که هر قسمت آن 30 دقیقه خواهد بود و از اول ماه مبارک رمضان برروی آنتن می رود. در پایان این سریال اندیشمندان، علما، محققان و مورخان جهان اسلام این فیلم را بررسی کرده و متناسب با داستان به تفسیر و قرآن و آیات مرتبط با بخش فیلم می پردازند. این برنامه اولین سریال تلویزیونی مستند از انبیاء الهی است که کشورهایی چون عربستان، مصر، ترکیه، یمن، فلسطین، سوریه، عمان، اردن و عراق آن را نشان می دهند.

بازارهای خیریه اردن آغاز به کار کردند

در آستانه ماه مبارک رمضان و به منظور ساماندهی امور زنان، بازارهای خیریه اردن از دیروز سه‌شنبه 13 شهریور ماه آغاز به کار کردند و فعالیت آنها تا آخر ماه شعبان ادامه دارد. دکتر سلیمان طراونه نماینده وزیر توسعه اجتماعی اردن اظهار داشت: با حمایت مدیریت این وزارتخانه بازارهای خیریه در راستای ساماندهی امور زنان و کودکان بی سرپرست با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان از سه شنبه 13 شهریور ماه برگزار شده است.

هدف از برگزاری این بازارها، ترویج و توسعه و فروش تولیدات زنان در شوراهای خیریه قبل از ماه مبارک رمضان است. این بازار شامل تولیدات مختص ماه رمضان و صنایع دستی است و زنان در شوراهای خیریه آن را درست کرده اند.
این بازارهای خیریه تا قبل از ماه رمضان یعنی تا آخر ماه شعبان ادامه دارد.

درخواست تعویق مسابقه فوتبال به دلیل همزمانی با ماه رمضان

فدراسیون فوتبال عراق از فیفا درخواست کرد به دلیل همزمانی با ماه مبارک رمضان، زمان برگزاری مسابقه فوتبال مقدماتی جام جهانی میان این کشور و پاکستان را تغییر دهد. فدراسیون فوتبال عراق از فدراسیون بین المللی فوتبال (فیفا) درخواست کرد زمان برگزاری مسابقه تیم ملی این کشور با تیم ملی فوتبال پاکستان را در رقابتهای مقدماتی جام جهانی 2010 تغییر دهد.

حسین سعید رئیس فدراسیون عراق با بیان اینکه مسابقه رفت این دیدار، 8 اکتبر ( 16 مهر ماه) امسال است، درخواست کرد زمان برگزاری آن را به 22 اکتبر ( 30 مهر ماه) تغییر دهند.این در حالی است که دیدار برگشت دو تیم 28 اکتبر ( 6 آبان ) خواهد بود.

علامه فضل الله پنج شنبه را اول ماه رمضان اعلام کرد

مرجع تقلید شیعیان لبنان بر اساس محاسبات نجومی پنج شنبه 22 شهریور ماه را آغاز ماه مبارک رمضان اعلام کرد.

علامه محمد حسین فضل الله 13 سپتامبر ( 22 شهریور ماه ) را بر اساس محاسبات نجومی آغاز ماه مبارک رمضان اعلام کرد.

مسلمانان هلند خواستار رفع تحریم از سوی مصر شدند

در پی اهانت یکی از سیاستمداران هلندی به اسلام و کتاب قرآن،که یک ماه پیش رخ داد مصر درصدد تحریم کالاهای این کشور بر آمد که مسلمانان طی نامه ای به پارلمان مصر و مسلمانان خواستند تا مصر از تحریم کالاهای آنها منصرف شود.

چندی پیش گریت فیلدرز رئیس حزب آزادیخواه هلند با انتشار مقاله ای در یکی از نشریات این کشور نسبت به قرآن کریم هشدارهایی داد . این سخنان واکنشهای بسیاری از سوی مؤسسات و شوراهای اسلامی در پی داشت که از وی خواستند به منظور از بین رفتن ترس( اسلام هراسی)، وی با اعضای شوراهای اسلامی درباره اسلام گفتگو کند که او از این دیدار سرباز زد .

از سوی دیگر در پی تجمع جوانان مسلمانان و اقدامات خشونت آمیز آنها، ائمه مساجد هلند نیز در خطبه های نماز جمعه خود ضمن محکومیت شدید وی، از جوانان مسلمانان خواستند آرامش خود را حفظ کرده و درصدد همزیستی مسالمت آمیز در سرزمین هلند باشند . در پی این تصریحات مصر در صدد تحریم هلند برآمد تا به واسطه آن به پاسخی به تصریحات این سیاستمدار هلندی بدهد که گروهی از مسلمانان هنلد به احمد فتحی سرور رئیس پارلمان مصر، ملت مصر و مسلمانان جهان نامه نوشته و درخواست کردند که موضوع تحریم تولیدات آنها نادیده گرفته شود .

شورای همبستگی میان مسلمانان و دولت هلند اظهار داشت: این شورا از پارلمان مصر و جایگاه رفیع وزارت خارجه این کشور در دفاع از اسلام و کتاب خدا تقدیر می کند، اگر چه مسلمانان هلند اهانت به کتاب خدا و دین خود را نمی پذیرند، اما از آنها می خواهد که از تحریم آنها نیز جلوگیری به عمل آورند.

معرفی تمدن اسلام نیازمند توسعه ارتباط و اشاعه گفتگو است

شرکت کنندگان در همایش سه روزه "سهم اسلام در تمدن انسان معاصر" بر توسعه ارتباط به منظور معرفی تمدن اسلام و معرفی دستاوردهای مسلمانان تأکید کرده و اندیشه اسلامی و فرهنگ انسانی را نیازمند اشاعه روح تسامح و گفتگو عنوان کردند .

مروان فاعوری رئیس انجمن اندیشه و فرهنگ اعتدال کویت در مراسم افتتاحیه همایش سه روزه " سهم اسلام در تمدن انسان معاصر" که از شنبه 17 شهریور ماه در امان پایتخت اردن آغاز شده، اظهار داشت: ما در سایه مسئولیت تاریخی خود سعی در اشاعه اندیشه اسلامی داریم که بر توسعه ارتباط بر تفکر به منظور گسترش رسالت اعتدال و میانه روی در مفاهیم اسلام و تمدن تأکید کنیم.

وی با اشاره به اینکه اندیشه اسلامی و فرهنگ انسانی اسلام نیازمند اشاعه روح تسامح و گفتگو است، تصریح کرد: با اشاعه فرهنگ اسلام باید فکر اعتدال اسلامی را ارتقاء داده و مفاهیم افراط گرایانه را نیز رد کنیم. باید زمینه های تعمیق این تمدن در تمدنهای جهان معاصر را فراهم آورد تا تمدن اسلام و پیشرفتهای انسانی و ارائه رسالت آن در همه زمینه های علوم و معارف معرفی و به استفاده جهانیان برسد. 

سومین همایش بین المللی "سهم اسلام در تمدن انسانی معاصر" از سوی انجمن اندیشه و فرهنگ اعتدال کویت به منظور ارائه نقش تمدن اسلام و تأثیر آن بر انسانیت در امان پایتخت اردن از 17 شهریور به مدت سه روز در اردن برگزار شد که در آن 90 نفر از شخصیتهای برجسته مذاهب مختلف اسلامی از 24 کشور عربی و اسلامی مشارکت کردند.

منشور "خانواده در اسلام" تدوین شد

نخستین منشور "خانواده در اسلام" در زمینه حقوق و وظایف همه افراد خانوده با بهره گیری از شریعت اسلام در مصر صادر شد تا ضمن حمایت از ارزشهای موجود در خانواده های مسلمان، از هتک حرمت به آنها جلوگیری شود. کمیته جهانی زنان و کودکان مسلمان که یکی از کمیته های عضو شورای جهانی دعوت و کمک رسانی به مسلمانان در قاهره است، از صدور اولین منشور خانواده از منظر اسلام با عنوان "خانواده در اسلام" خبر داد.
 
کاملیا حلمی رئیس این کمیته در پی  اعلام تدوین این منشور گفت: این منشور ضمن فعالیتهای نوزدهمین نشست کمیته مؤسسان شورای اسلامی قاهره مطرح شد که از 7 سال پیش آمادگیهای لازم برای طرح و اجرا اعلام شد تا مرجعی برای کشورها، جوامع، دولتها و سازمانهای اسلامی باشد.

این منشور از سوی بانک توسعه اسلامی و علمای مسلمان مورد حمایت قرار گرفت و عنوان نخستین منشور مسلمانان درباره حقوق و وظایف همه افراد خانوده با استفاده و بهره گیری از شریعت اسلام را به خود اختصاص داد.این منشور در پاسخ به مسائلی که است که خانواده ها را در جامعه اسلامی هدف قرار داده اند و به هتک حرمت ارزشهای موجود در خانواده ها پرداخته اند تا به این وسیله از اهانتها ممانعت به عمل می آورند.

منشور "خانواده در اسلام" که درباره حقوق و وظایف هر یک از افراد خانواده است، بارها مورد نظر سنجی مسلمانان قرار گرفته که با استقبال مواجه و قرار است به سازمانهای بین المللی نیز ارائه شود تا از مخالفت با ارزشهای خانواده های مسلمان جلوگیری به عمل آید.

بی‌سوادی عامل تضعیف کشورهای اسلامی است

سازمان تربیت، علوم و فرهنگ اسلامی ( آیسیسکو) به مناسبت 8 سپتامبر( 17 شهریور) روز جهانی مبارزه با بی‌سوادی بیانیه ای صادر و طی آن از کشورهای اسلامی خواست تا با این مشکل به شکل جدی‌تری مبارزه کنند چرا که بی‌سوادی عاملی برای ضعف کشورهای اسلامی است .

سازمان آیسیسکو در این بیانیه با ارائه آراء و ارقام بی سوادی در کشورهای عضو اعلام کرد: بی سوادی در کشورهای عضو 46 درصد است، بی سوادی در زنان 80 درصد و در روستاها 65 درصد است، از این رو کشورهای عضو، مؤسسات، شوراها و سازمانهای محلی و اسلامی باید به مسئله بی سوادی بسیار توجه کنند.

سازمان آیسیسکو برای کمک به کشورهایی که از بی سوادی رنج می برند، برنامه هایی در نظر گرفته که ضمن تشویق سازمانها، شوراها، مؤسسات محلی، رسمی، منطقه ای و ملی بر اساس سیاستهای خاص آنها، حمایتهای مالی، هنری، تربیتی و آموزشی نیز ارائه می دهد.

این سازمان اعلام کرد با تخصیص جوایز سالانه به شوراها و کمیته های محلی در راستای مبارزه با بی سوادی اقدام می کند.
سازمان از کشورهای عضو خواست تا به منظور تسریع اقدامات اجرایی برنامه های خاص آیسیسکو برای محو بی سوادی به صورت جدی فعالیت کنند.

دستنوشته‌های قرآنی در مسجد قدیمی یمن کشف شدند

بتازگی قرآنی با خطوط کوفی و حجازی و بدون نقطه که قدمت آن به قرن ششم هجری بازمی گردد در محراب مسجد تاریخی صنعا کشف شده است. باستان‌شناسان یمنی 4 هزار و 500 صفحه از برگهای قرآنی را کشف کردند که خطوط آن کوفی و حجازی بدون نقطه بوده‌اند.

این دستنوشته‌های قرآنی در پی ترمیم و بازسازی مسجد بزرگ و قدیمی صنعا در یمن کشف شدند. این قرآن نادر از بخشهای تزئین شده و گچبری محراب غربی مسجد به دست آمد که طی گذشت سالها مورد مرمت قرار گرفته است.

این مسجد یکی از قدیمی‌ترین مساجدی است که در سال ششم هجری به دستور حضرت محمد (ص) ساخته شد و اینک به عنوان یکی از آثار باستانی اسلامی برجسته جهان اسلام بویژه یمن به شمار می‌رود. مسجد در طول تاریخ شاهد بازسازیهای بسیاری از سوی خلفا چون ولید بن عبدالملک بوده است. بخش غربی و شمالی این مسجد در سال 1973بازسازی شد.

قرآن برای نخستین بار به زبان بروشین ترجمه شد

برای نخستین بار قرآن کریم به زبان بروشین زبان قوم بروشو در پاکستان ترجمه شده است. غلام الدین غلام هنزایی از علمانی منطقه هنزه در شمال پاکستان برای اولین بار قرآن را به بان بروشین ترجمه کرده است.

زبان بروشین زبانی است که در برخی مناطق هند و پاکستان کاربرد دارد. زبان بروشین ( زبان قوم بروشو) در شمال پاکستان در ناحیه هنزه به شمار می رود که تاکنون امکان بهره گیری از قرآن کریم به طور مستقیم را نداشته اند . 

موقعیت اسرائیل و قدس در اردن بررسی شد

همایش سه روزه بین المللی " تدابیر استراتژیکی اسرائیل" به منظور بررسی وضعیت اسرائیل و قدس از شنبه 17 شهریور ماه در اردن برگزار شد. مرکز تحقیقات جدید اردن همایش بین المللی " تدابیر استراتژیکی اسرائیل در سال 2007 " را در امان برگزار کرد.

این همایش از همایشهای سالانه تخصصی برای بررسی موقعیت اسرائیل از منظر استراتژیکی در ابعاد مختلف سیاسی، امنیتی، اجتماعی، اقتصادی، نظامی بوده تا بتوانند از این طریق وضعیت فلسطین، قدس و مسجدالاقصی را در برابر این تحولات بررسی کنند. 

در این همایش سه روزه اندیشمندان و کارشناسانی از اردن، فلسطین، لبنان، مصر، امارات و دیگر کشورهای اسلامی مشارکت کردند.

ممانعت از حضور رهبر جنبش اسلامی فلسطین در همایش حمایت از قدس

رهبر جنبش اسلامی فلسطین با اشاره به اینکه با دعوت اتحادیه مهندسان اردن قصد شرکت در همایش " حمایت از قدس و مسجدالاقصی " را داشت، گفت: حکومت اردن مانع از ورود وی به این کشور شده است تا در همایش فوق مشارکت کند.

شیخ رائد صلاح رهبر جنبش اسلامی با دعوت اتحادیه مهندسان اردن از فلسطین به اردن سفر می‌کرد تا در هفته حمایت" قدس ما " در همایش "حمایت از قدس و مسجدالاقصی" مشارکت کند. او ویزای ورود به اردن را نیز گرفته بود تا به منظور شرکت در برنامه های این همایش، بدون ممانعت برود. اما در گذرگاه اردن کارمندان با وجود برخورد مناسب ویزای او را بررسی کردند، از او عکس انداختند و اثر انگشت گرفتند و از او خواستند تا منتظر بماند. اما انتظار او بیشتر از نیم ساعت طول کشید. آنها هنگامی که بازگشتند از او عذرخواهی کردند و گفتند که اجازه ندارد وارد سرزمین اردن شود و از او خواستند تا بازگردد.

برخی از مسئولان داخلی اردن اعلام کردند که شیخ رائد نژاد اسرائیلی دارد، از این رو مانع از ورود او به اردن شدند که وی بشدت این اتهام را رد کرد و گفت: این دلیل بی‌اساس است، چرا که افرادی هم هستند که نژاد اسرائیلی دارند، ولی با داشتن ویزا می توانند به اردن بیایند.

مسائل مشترک مسلمانان در همایشهای اسلامی بررسی می‌شوند

شیخ الازهر در نوزدهمین نشست کمیته مؤسسان شورای جهانی، کمک رسانی مسلمانان اهمیت برگزاری همایشها و نشستهای اسلامی را مورد تأکید قرار داده و گفت: طی این همایشها مسائل مشترک میان مسلمانان بررسی و تبادل آرا و افکار انجام می شود.

محمد طنطاوی شیخ الازهر در نوزدهمین نشست هیئت مؤسسان شورای جهانی کمک رسانی مسلمانان در مصر اظهار داشت: این همایش به تثبیت وحدت امت اسلامی می انجامد و به آنها در مبارزه با تعرضاتی که مواجه هستند کمک می کند. این کمیته با ارائه گزارشهای تخصصی درباره جوانان، زنان، کودکان، اطفال، آموزش گفتگوهای اسلامی، حقوق بشر، مسائل قدس و فلسطین به آنها کمکهای ویژه ای می کند.

محمد خملیشی دبیر کل بخش رسانه های اتحادیه عرب به اهمیت وحدت میان کشورهای اسلامی تأکید کرد و گفت: نقش این نشست در سایه نظام جهانی جدید و برای مبارزه با تعرضات فعلی با ارائه شیوه ای معین قابل بررسی است، چرا که سازمانهای اسلامی در سایه تغییراتی که کشورهای مختلف با آن مواجه هستند نیازمند بهره گیری از شیوه ای جدید است.

نوزدهمین نشست سه روزه کمیته مؤسسان شورای دعوت و کمک رسانی اسلامی از چهارشنبه 14 شهریور ماه آغاز شد و جمعه 16 شهریور ماه به پایان رسید که طی آن با مشارکت بیش از 100 نماینده از سازمانهای اسلامی و اعضای شوراهای جهانی اسلامی، موضوعاتی چون امکانات کمک به پناهندگان عراقی در سوریه و لبنان، راههای توسعه آنها، ارائه خدمات انسانی به مسلمانان، بررسی مسائل مختلف مسلمانان بررسی شد.

امارات برای ترویج موسیقی اسلامی فعالیت می‌کند

مسابقه "سرودهای اسلامی" به منظور ترویج موسیقی اسلامی در میان کشورهای اسلامی در اوایل ماه مبارک رمضان در امارات برگزار می شود. مسابقه " سرودهای اسلامی" از اقدامات مهم و از فعالیتهای اسلامی به شمار می رود که به منظور ترویج و توسعه و بهره گیری بیشتر از سرودها و موسیقی اسلامی در میان کشورهای اسلامی در ماه مبارک رمضان در شارجه برگزار می شود.

این مسابقه به منظور اهتمام مؤسسات اسلامی و حمایت آنها از روند و سیر تکاملی سرود و آوازهای اسلامی است تا مسلمانان بتوانند با خوانندگان کشورهای دیگر علاوه بر ارتباط، رقابت کنند.

این مسابقات نقش مهمی در بیداری مردم دارد، چرا که خواننده با صدای خوب و زیبا و استفاده از اصطلاحات و جملات حساب شده، در میان مسلمانان تأثیر فراوانی بر مردم می گذارد و علاوه بر اطلاع رسانی می توانند، آوازهای اسلامی را ترویج و توسعه دهند.

طرح آموزشی "اشاعه فرهنگ گفتگو در عربستان برگزار می‌شود

طرح آموزشی "اشاعه فرهنگ گفتگو" به منظور تقویت مهارت بهره گیری از فرهنگ گفتگو از پنجشنبه 15 تا 21 شهریور ماه در عربستان برگزار می شود. این طرح آموزشی یکی از برنامه هایی است که در راستای اشاعه فرهنگ گفتگو به صورت مقدماتی اجرا می شود.

پس از آن برنامه آموزشی، دوره پیشرفته اشاعه فرهنگ گفتگو در راستای ساماندهی رهبران دینی برگزار خواهد شد. این برنامه ها بر اساس معیارهای مشخص پیش می رود که تقویت مهارتها و هنر استفاده از فرهنگ گفتگو را دنبال می کنند. 

هدف از برگزاری دوره های مقدماتی اشاعه فرهنگ گفتگو آماده سازی متخصصان و کارشناسان این عرصه است تا طی برگزاری همایشها و نشستهای مختلف نظرات و ایده های آنها نیز ارائه شود. این دوره آموزشی در 50 ساعت برگزار می شود که 25 شرکت کننده در آن حضور خواهند داشت .

نخستین مسجد ایالت اسپوکین آمریکا ساخته می‌شود

نخستین مسجد ایالت اسپوکین آمریکا در زمینی به مساحت 6 هزار متر برای یکهزار مسلمان ساکن این ایالت ساخته می شود.

مرکز اسلامی ایالت اسپوکین آمریکا سنگ بنای مسجد جدید که نخستین مسجد این ایالت به شمار می رود را گذاشت. در حال حاضر مسلمانان این ایالت در یکی از منازل که تنها ظرفیت 200 نمازگزار را دارد، اقامه می کنند. با حضور حدود 200 مسلمان از بخشهای مختلف و مسئولان این ایالت جشنی به مناسبت ساخت این مسجد برگزار شد .

مسجد جدید در مساحتی حدود 6 هزار متر مربع ساخته خواهد شد که هزینه ساخت آن  559 هزار دلار پیش بینی شده است. پیش بینی شده در این مسجد فضایی نیز برای برگزاری جلسات مختلف و ارائه اطلاعاتی جامع در مورد اسلام تعبیه شود .

صالح جیادی رئیس کمیته مرکز اسلامی گفت: ساخت این مسجد را پاییز آغاز کرده و سعی می کنیم تا قبل از تابستان به پایان برسد . اقلیت مسلمان ایالت اسپوکین آمریکا به 1 هزار نفر می رسد و ساخت این مسجد اهمیت خاصی برای نسل  آینده دارد تا در آن نماز بخوانند.

نقش گفتگو در تحکیم فرهنگها و ملتها بررسی شد

مفتی سوریه با گروهی از کارشناسان امور مختلف ایتالیا در دمشق درباره نقش مهم گفتگو در تحکیم تفاهم میان فرهنگها و ملتها و همزیستی مسالمت آمیز میان آنها گفتگو کرد. دکتر احمد بدرالدین حسون مفتی سوریه ضمن دیدار با گروهی از شخصیتهای برجسته هنری، فرهنگی، دینی و رسانه ای ایتالیا به اهمیت نقش دین، هنر، فرهنگ و رسانه در خدمت رسانی به جوامع انسانی و اشاعه بیداری میان مردم و از بین بردن چهره نادرست اسلام اشاره کرد.

وی با بیان اینکه برخی از کشورها با استفاده از اقتصاد و فرهنگ سعی دارند بر کشورهای دیگر سیطره یابند، اظهار داشت: این در حالی است که جهان اسلام تلاش می کند محبت را میان مردم اشاعه داده و از اقتصاد و فرهنگ برای خدمت رسانی به انسان و انسانیت استفاده کند. وحدت زمانی ارزشمند است که منجر به ارائه حقایق در راستای خدمت به صلح، انسانیت، حق و عدل شود .

طی این دیدار اعضای گروه ایتالیایی اعلام کردند که تاریخ و تمدن اسلام را مشاهده کرده اند و اینک عزم خود را جزم کرده اند تا به واسطه همکاری با شوراها، مؤسسات و سازمانهای مختلف چهره تمدنی را که دیده اند منتقل کنند. همچنین آنها وحدت میان پیروان ادیان آسمانی را زمینه ساز بیداری و تمدن انسانی توصیف کردند.

کد خبر 551198

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha