به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام حبیب الله شعبانی شامگاه دوشنبه در جمع اساتید بسیجی استان همدان، با گرامیداشت یاد و خاطره شهید چمران، اظهار کرد: زیست عرفانی شهید چمران، بر همه فعالیتهای ایشان سایه انداخته بود و لذا اگر شهید چمران مجاهد و دانشمند بود، اما هیچگاه زیست عرفانی خود را فراموش نکرد و این نگاه عرفانی بود که رفتارهای ایشان را مدیریت میکرد.
وی با اشاره به مطالب ارائه شده توسط اساتید برتر استان در این جلسه، یادآور شد: لازم است که این پیشنهادها و مطالب مطرح شده در جلسه توسط دفتر جمع آوری شود و آن را به مدیران مربوطه منتقل کنیم.
امام جمعه همدان افزود: البته صرف برگزاری یک جلسه و بیان دغدغهها کافی نیست و لازم است که به یک نتیجه مشخص دست پیدا کنیم، بنابراین در کنار انتقال مطالب، از مسئولان این موضوعات را مطالبه و پیگیری خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه امیرالمومنین (ع) در نهجالبلاغه انسانها را در جامعه به سه دسته عالم ربانی، مُتَعَلِّمٌ علی سَبیلِ نَجاةٍ و هَمَجٌ رَعاعٌ تقسیم میکند، یادآور شد: در اداره جامعه در عرصههای مختلف، یکی از این سه دسته قطعاً در مسیر مدیریتی دخیل هستند.
حجت الاسلام و المسلمین شعبانی با تاکید بر اینکه اگر بخواهیم جامعه به درستی اداره شود، باید علم در جامعه حاکمیت پیدا کند، خاطرنشان کرد: در قرون ۴ و ۵ دارای تمدن بزرگ اسلامی بودهایم که لازم است مورد مطالعه قرار گیرد، اما متأسفانه امروز با ضعفهایی مواجه هستیم و برای دستیابی به مدینه فاضله، ضروری است علم در جامعه حاکمیت پیدا کند و مدیریت جامعه به دست عالمان و دانشمندان باشد.
وی با اشاره به اینکه برای تولید قدرت و ارتقا جامعه از نظر فرهنگی، نیازمند حضور کسی که علم و تخصص دارد هستیم، عنوان کرد: یکی از معضلاتی که امروز با آن روبرو هستیم، بحث مهاجرات نخبگان است، راه حل رفع این مشکل، آن است که «حاکمیت علم» در جامعه را ایجاد کنیم.
وی با طرح این سوال که چه فرد و یا افرادی امروز بر فرهنگ تأثیر گذار هستند، خاطرنشان کرد: امروز به چه میزان یک استاد دانشگاه و یا دانشمند در عرصههای مختلف حرفش در جامعه شنیده میشود.
نماینده ولی فقیه در همدان با تاکید بر اینکه قدرت کشور را دانشمندان ایجاد میکنند، یادآور شد: لازم است که همه کمک کنیم تا حمایت از علم در جامعه اتفاق بیفتد و این اصل به فرهنگی در کشور تبدیل شود که مدیری که علم ندارد، حق پذیرفتن مسئولیت را ندارد.
وی با اشاره به اینکه ساختار شورای انقلاب فرهنگی و شورای فرهنگ عمومی در استانها نیازمند بازسازی است، گفت: متأسفانه زمان برخی از جلسات تنها به ارائه گزارش سپری میشود، بنابراین برای مدیریت فرهنگی، نیازمند بازسازی ساختارها هستیم.
حجت الاسلام شعبانی با بیان اینکه اساتید مراقب باشند تا با یک حرف اعتماد به نفس دانشجویان از بین نرود، یادآور شد: امروز باید بپذیریم که با مشکلات عدیدهای روبرو هستیم، اما لازم است که این بستر برای نخبه فراهم شود که او احساس کند دیده میشود و میتواند در کشور علم او ظهور و بروز داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه استاد دانشگاه و جامعه نخبگانی در برابر مشکلات نباید صورت مساله را پاک کنند، اظهار داشت: انتظار از جامعه نخبگانی این است که در مواجهه با مشکلات در صدد حل آن باشند.
امام جمعه همدان با بیان اینکه مشکلات این کشور توسط منابع انسانی همین کشور باید حل شود، گفت: کشور از دهه ۴۰ با مشکلات اقتصادی و تورمی مواجهه بوده و تا به امروز نیز همین روند ادامه پیدا کرده است و لذا هیچگاه دیگری نمیتواند مشکل این کشور را حل کند و رفع این مشکل تنها به دست منابع انسانی قوی داخل کشور است.
وی ادامه داد: همه ۸۵ میلیون جمعیت کشور نباید مثل هم فکر کنند و قطعاً با اختلاف سلیقه و دیدگاههایی روبرو هستیم، اما در یک موضوع دارای اشتراک هستیم و آن کمک به یکدیگر برای حل مشکلات کشور و جامعه است.
نماینده ولی فقیه در همدان با اشاره به اینکه مراقب باشیم تا ناامیدی را در جمعه و خصوصاً بین دانشجویان ترویج ندهیم، گفت: در جلسات راهکار بگوییم اما مراقب باشیم با یک حرف، ممکن است دانشجویی دانشگاه را رها کند و این خیانت به آن دانشجو است.
نظر شما