به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه واشنگتن پست، این منابع ادعا کردند که این محموله شامل بمبهای ضد زره بوده که با نام اجسام پرتاب شونده منفجره شناخته شده که به ویژه در زمانی که به عنوان بمبهای جاده ای علیه نیروهای خارجی در عراق مورد استفاده قرار می گرفته، مرگبار بوده است.
به ادعای این روزنامه، نیروهای ایساف به رهبری ناتو (سازمان پیمان آتلانتیک شمالی) همچنین مانع ورود دو محموله کوچکتر سلاح های مشابه ازایران در استان جنوبی هلمند در روزهای 11 آوریل ( 22 فروردین) و 3 می ( 13 اردیبهشت ماه) شده اند.
یک مقام آمریکا در واشنگتن درباره آخرین عملیات جلوگیری از ورود این محموله ها ادعا کرد:"حقیقت این نیست که این مسئله از نظر کیفی مسئله ای متفاوت است، اما این یک محموله بزرگ بود که توجه افراد را به خود معطوف کرد."
به ادعای این روزنامه، این بار این سلاح ها به استان غربی " فرح" که یک منطقه وسیع است و جمعیت پراکنده ای درآن قرار دارد، منتقل شدند که نشان دهنده تلاش برای یافتن مسیرهایی بوده که احتمال کشف آنها کمتر است.
یک مقام آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، ادعا کرد:" مسلما آنها تلاش می کنند تا مسیرهای خود را تغییر دهند و دستگیر نشوند."
روزنامه واشنگتن پست در ادامه پاسخ مقامهای جمهوری اسلامی ایران به این ادعاهای بی اساس را منتشر می کند و می نویسد : اما یک مقام ایرانی این ادعاها را بی اساس دانست و گفت:"ما هیچ علاقه ای در ایجاد بی ثباتی در عراق و یا افغانستان نداریم. ما دارای روابط خوب همجواری با سران این کشورها هستیم که اخیرا از ایران قدردانی کرده اند. چرا باید برای گروه های مخالف آنها سلاح بفرستیم؟"
این در حالی است که چندی پیش ژنرال "فوستو ماکور" فرمانده نیروهای بین المللی کمک کننده به امنیت افغانستان ( ایساف) در غرب این کشور، اتهامات غرب علیه جمهوری اسلامی ایران مبنی بر حمایت از طالبان را تردید آمیز و غیر قابل اطمینان توصیف کرد.
مقامهای غربی به ویژه "جرج بوش" رئیس جمهوری آمریکا برای توجیه طرح های اشتباه خود در افغانستان انگشت اتهام را به سوی ایران نشانه رفته و تهران را به حمایت از طالبان و دخالت در امور افغانستان متهم می کنند.اما این در حالی است که حامد کرزای رئیس جمهوری افغانستان در واکنش به اتهامات غربی ها، ایران را حامی و حلال مشکلات افغانستان توصیف کرده و از نقش مثبت آن تقدیر کرده است.
نظر شما