به گزارش خبرنگار مهر، اداره امور دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با توجه به مطالعات انجام شده در خصوص پذیرش مدارک دانشجویان دوره های دکتری و الزام آنان جهت گذراندن دروس آموزشی اعلام کرد که گذراندن این دوره ها اجباری نیست و شرط لازم جهت اخذ پذیرش و تایید محسوب نمی شود، اما با توجه به قوانین موجود، ارزشیابی مدارک در قالب قوانینی خاص صورت می گیرد.
وزارت بهداشت به این دانشجویان تاکید کرده است، چنانچه فرد مایل است دوره های آموزشی را سپری کند با توافق استاد و دپارتمان در دروس مربوط به رشته تحصیلی شرکت و گواهی لازم را اخذ کند تا در هنگام ارزشیابی مدارک تحصیلی مدنظر قرار گیرد.
همچنین وزارت بهداشت اعلام کرده است، مسئولیت عدم ارائه گواهی های معتبر در خصوص دروس آموزشی در هنگام ارزشیابی مدارک تحصیلی بعهده دانش آموخته می باشد.
همگن و مرتبط بودن و نبودن عنوان و محتوای دوره های کارشناسی ارشد و دکترا، معتبر بودن دانشگاه محل تحصیل بر اساس ضوابط قانونی وزارت متبوع و کشور صادر کننده، طول مدت دوره تحصیل و واحدهای درسی گذرانده شده در دوره دکتری، محتوی کار پژوهشی مندرج در پایان نامه دکتری، ضوابط تعیین نوع مقطع دکتری (PhD) معیارهایی است که ارزشیابی مدارک بر اساس این موارد صورت می گیرد.
وزارت بهداشت ضوابط تعیین نوع مقطع دکتری (PhD) را به شرح زیر اعلام کرده است :
1- در صورت همگن و مرتبط بودن عنوان و محتوای دوره کارشناسی ارشد و دکترا (PhD) و وجود ارتباط منسجم بین این دو دوره تحصیلی، ارزشیابی مقطع دوره دکتری به صورتهای زیر انجام می پذیرند.
1-1- مدارک تحصیلی دانش آموختگان دوره دکتری که در حین طی دوره کارشناسی ارشد و دکتری واحد درسی رسمی و متعارف را گذرانده باشند نیز به ماخذ دکترای تخصصی (PhD) تعیین ارزش می شوند.
1-2- مدارک تحصیلی دانش آموختگان دوره دکتری که در هیچ یک از مقاطع کارشناسی ارشد (فوق لیسانس پژوهشی) و دکتری واحدهای درسی رسمی و متعارف را نگذرانده باشند به ماخذ دکترای پژوهشی (PhD) تعیین ارزش می شوند.
2- در صورت همگن و مرتبط نبودن عنوان و محتوای دوره کارشناسی ارشد و دکتری و عدم وجود ارتباط منسجم و هماهنگ بین این دو دوره تحصیلی، ارزشیابی مقطع دوره دکتری به صورتهای زیر انجام می پذیرد.
2-1- مدارک تحصیلی دانش آموختگان دوره دکتری که در مقطع دکترا واحدهای درسی رسمی و متعارف را گذرانده باشند به ماخذ دکتری تخصصی (PhD) تعیین ارزش می شوند.
2-2- مدارک تحصیلی دانش آموختگان دوره دکتری که در مقطع دکتری واحدهای درسی رسمی و متعارف را نگذرانده باشند علی رغم گذراندن واحدهای درسی رسمی در مقطع کارشناسی ارشد به ماخذ دکترای پژوهشی (PhD) ارزشیابی می شوند.
2-3- مدارک تحصیلی دانش آموختگان دوره دکتری که در مقطع قبلی دارای مدرک دکترای گروه پزشکی عمومی (پزشکی عمومی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی) باشند و در مقطع دکترا PhD واحدهای درسی رسمی و متعارف را گذرانده باشند به ماخذ دکتری تخصصی PhD ارزشیابی می شود.
2-4- مدارک تحصیلی دانش آموختگان دوره دکتری که در مقطع قبلی دارای مدرک دکترای گروه پزشکی عمومی (پزشکی عمومی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی) باشند و در مقطع دکترا PhD واحدهای درسی رسمی و متعارف را نگذرانده باشند به ماخذ دکتری پژوهشی PhD ارزشیابی می شود.
به گزارش مهر، ملاک ارزشیابی واحدهای درسی رسمی گذرانده شده ارائه رسمی ریزنمرات از واحد آموزشی دانشگاه محل تحصیل است و حداقل واحدهای درسی مورد قبول طی شده در هر یک از مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری به ترتیب 20 و 30 است.
2-5- مدارک تحصیلی کلیه کسانی که از تایخ 1/ 1/ 78 به بعد مقطع PhD را در یکی از دانشگاه های خارج از کشور گذرانده اند چنانچه رشته تحصیلی فرد در هر سه مقطع لیسانس، فوق لیسانس و PhD همگون باشد، در صورت گذراندن کورس در دوره فوق لیسانس و نداشتن کورس در مقطع PhD با نظر کمیسیون به عنوان دکتری تخصصی ارزشیابی می شود.
2-6- در صورت غیرهمگون بودن مقطع قبلی با رشته تحصیلی و عدم گذراندن کورس در طول تحصیل در مقطع PhD مدرک به عنوان دکتری PhD پژوهشی تعیین ارزش می شود.
وزارت بهداشت ضوابط تعیین رشته و گرایش تحصیلی را نیز به شرح زیر اعلام کرده است :
3-1- ضوابط تعیین رشته و گرایش تحصیلی دانش آموختگان دوره دکتری بر طبق عنوان رشته ذکر شده در مدرک تحصیلی رسمی ارائه شده توسط دانشگاه محل تحصیل است.
3-2- در صورتی که عنوان رشته تحصیلی به طور صحیح در مدرک تحصیلی ارائه شده ذکر نگردیده باشد تعیین رشته و گرایش آن بر اساس محتوای کار پژوهشی در پایان نامه و واحدهای درسی رسمی و متعارف گذرانده شده در دوره دکتری صورت می گیرد.
نظر شما