به گزارش خبرنگار مهر، "لیوژن تانگ " سفیر چین در تهران پیش از ظهر امروز در آستانه پنجاه و هشتمین سالگرد انقلاب چین در یک گفتگوی مطبوعاتی به تشریح تغییرات در جمهوری خلق چین از در سال 1949 تاکنون همچنین روابط کشورش با ایران رداخت .
لیوژن تانگ گفت : در این مدت جمعیت چین دوبرابر شده و به مرز یک میلیارد و سیصد میلیون رسیده است اما رشد اقتصادی خیلی بیشتر از رشد جمعیت بوده است . در سال 1949 تولید فولاد در چین 150 هزار تن بوده ، در حال حاضر به 500 میلیون تن در سال رسیده است یعنی سه هزار و سیصد برابر افزایش پیدا کرده است و از مجموع تولیدات روسیه و ژاپن بیشتر است .
به گفته وی تولید نفت چین در سال 49 ، 120 هزار تن در سال بوده و در حال حاضر به 180 میلیون تن یعنی 1500 برابر رسیده است .
سفیر چین در تهران ادامه داد که کشورش در تولید 120 کالا مقام اول را در دنیا دارد.
وی افزود : در سال 1949 حجم تجاری چین به یک میلیارد دلار نمی رسید ولی اکنون به مرز یک تریلیون و هفتصد و شصت میلیارد دلار رسیده است و پیش بینی می شود امسال به دو تریلیون دلار یعنی به مقام دوم جهان بعد از آمریکا برسد . چین در زمینه تولید وسایل الکترونیکی در دنیا مقام اول را دارد و 45 درصد جمعیت چین یعنی حدود 600 میلیون نفر از تلفن همراه استفاده می کنند .
لیوژن تانگ تاکید کرد : در گذشته ما به خاطر استعمار از فقر و گرسنگی رنج می بردیم ، ولی در حال حاضر سالی پانصد میلیون تن غلات تولید می کنیم که به کشورهای دیگر هم صادر می کنیم .
وی افزود : در حال حاضر آمریکا به کالاهای چینی وابسته است طوری که نود درصد بازار کفش آمریکا در اختیار چین است و آمریکا به خاطر واردات کالاهای با کیفیت و ارزان قیمت چین سالیانه 30 میلیارد دلار صرفه جویی ارزی دارد .
سفیر چین گفت : استاندارد زندگی در چین ارتقاء یافته است ، به طوری که میانگین سن به 72 سال رسیده و این نشان می دهد که از سال 1949 تاکنون این رقم دوبرابر شده است .
وی افزود : البته این توسعه چشمگیر بعد از سال 1978 یعنی بعد از اعلام سیاست درهای باز اتفاق افتاده است ، یعنی هم زمان با انقلاب ایران .
لیوژن تانگ تصریح کرد : ما از تجربیات اقتصادی تمام کشورهای دنیا استفاده می کنیم و با همه روابط خوبی داریم . حدود 600 هزار بنگاه و شرکت خارجی در چین ثبت شده است که حدود 900 میلیارد دلار در آنجا سرمایه گذاری کرده اند و باعث انتقال تکنولوژی به داخل کشور شده اند .
وی ادامه داد: درآمد گردشگری در چین در سال 1978 یعنی قبل از سیاست درهای باز ، در حد صفر بود ولی در سال 2006 به 80 میلیارد دلار رسید .
سفیر چین در تهران با بیان اینکه پایه سیاست خارجی چین بر اساس صلح ، برابری ، توسعه مشترک و وحدت جهانی است گفت : بزرگترین دشمن ما یعنی آمریکا ، به یک همکار تجاری بزرگ ما تبدیل شده است . ما با آمریکا دو بار در جنگ کره و جنگ ویتنام جنگیدیم ولی الان روابط اقتصادی گسترده ای داریم و این نشان می دهد که می توان شیطان را به دوست تبدیل کرد .
وی تصریح کرد : ما در دوران سازندگی کار فرهنگی را نیز شروع کرده ایم . فرهنگ ها از یکدیگر تاثیر می پذیرند و ما به عنوان کشوری با هفت هزار سال قدمت تمدن ، معتقد به گفتگوی تمدن ها و فرهنگ ها هستیم . به عنوان مثال در زمان قدیم ایران نفوذ زیادی در چین داشت ولی نمی توان گفت که چینی ها ایرانی شده اند .
" مناسبات ایران و چین "
لیوژن تانگ در بخش دیگری از سخنانش گفت : در طول چندین هزار سال روابط ایران و چین ، روابط دو کشور در حال حاضر به بهترین سطح خود رسیده است که نماد همکاری میان کشورهای در حال توسعه است و مناسبات ما یعنی ایران و چین مکمل یکدیگرند.
وی افزود : بیش از سی و شش سال است که ایران و چین روابط سیاسی برقرار کرده اند و این روابط بعد از انقلاب اسلامی گسترده تر شده است و دو کشور درک مشترکی از یکدیگر دارند .
سفیر چین تصریح کرد : ایران سیاست نگاه به شرق را انتخاب کرده است و چین را نیز هدف گرفته است و این برای دو کشور مفید است و چین هم از مسئله حقوق بشر و عضویت ایران در WTO حمایت می کند .
وی گفت : در سال 2006 چین بزرگترین شریک تجاری ایران بود و مبادلات دو کشور به مرز 5/14 میلیارد دلار رسید و امسال انتظار می رود که به مرز 20 میلیارد دلار برسد و این نشان می دهد که مبادلات تجاری از اول انقلاب ایران تا به حال به دویست برابر ارتقا یافته است .
لیوژن تانگ ادامه داد : حدود دو سوم این مبلغ را خرید نفت چین از ایران تشکیل می دهد و بقیه آن را صادرات ماشین آلات به ایران است به عنوان مثال : ریل و واگن ، وسایل برقی متروی تهران همه کالاهای ساخت چین است و خیلی از دستگاه های تولید برق ایران از جمله نیروگاه اراک نیروگاه کارون در خوزستان ساخت چین است و در تمام 30 استان ایران از دستگاه های مخابراتی چین استفاده می شود و اکنون پکن در ساخت دو پالایشگاه با تهران همکاری می کند .
وی تاکید کرد که از آنجا که ایران مقام دوم را در ذخایر نفتی و گازی در جهان دارد ، محور همکاری های دو طرف بیشتر باید در زمینه انرژی متمرکز شود .
وی افزود : در حال حاضر 94 درصد انرژی مصرفی چین در داخل کشور تولید می شود و فقط حدود 6 درصد مصرف انرژی خود را وارد می کند .
سفیر چین در تهران آینده مناسبات دو کشور را بسیار روشن خواند و گفت : در حال حاضر حداقل 55 هزار ایرانی هرسال به چین سفر می کنند و همکاریهای فرهنگی و آموزشی خوبی بین دو کشور وجود دارد و هر دو طرف مایل به توسعه اقتصادی دیگری هستند و هر دو طرف صلح دوست و با تمدنی کهن هستند و خواستار صلح جهانی اند .
وی گفت : چین در روابط اقتصادی خود با تهران هرگز تحت تاثیر فشارهای آمریکا قرار نمی گیرد و ما دوست مطمئنی برای ایران هستیم ، همکاری بین ایران و چین بر اساس منافع مشترک و یک بازی برد برد است و هدف ارتقاء سطح زندگی شهروندان دو کشور است .
لیوژن تانگ با بیان اینکه "آمریکا همیشه سعی می کند کارهای اقتصادی را سیاسی جلوه دهد" ادامه داد : به عنوان مثال اگر آمریکا می خواهد که چین با ایران در زمینه انرژی همکاری نکند آیا خود مایل است که منطقه نفتی تگزاس را به چین واگذار کند ؟
سفیر چین در تهران در مورد ورود کالاهای چینی با کیفیتی پایین به ایران گفت : این تجار ایرانی هستند که کالاهای ارزان قیمت خریداری می کنند و در بازار ایران می فروشند و بسیاری از کالاهایی چینی که وارد ایران می شوند از طریق امارات وارد کشور می شوند که تحت نظارت نیستند و ما امیدواریم این مسئله را با همکاری ادارات بازرسی و گمرک حل کنیم .
نظر شما