مریم قاسمی، در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: یکی از مهمترین زیرساختها برای حمایت از تولید ملی، این است که دستگاههای اجرایی بلوغ فعالان اقتصادی و تشکلهای تخصصی را باور کنند و بر عطش خود نسبت به تصدی گری غلبه کنند و این موضوع در رابطه با حوزه تجهیزات پزشکی از اهمیت به سزایی برخوردار است.
وی افزود: تجربههای ارزشمند و گرانقدری در تشکلهای تخصصی در طول چند دهه اخیر و خصوصاً در دوره تشدید تحریمها گردآوری شده و فعالان اقتصادی در این مدت با انواع و اقسام بلایا و گرفتاریها رو در رو شده و با تدبیر از آنها عبور کرده اند. لذا، بهتر است دولتمردان، به مانند همه کشورهایی که در مسیر توسعه گام بر میدارند، از این ظرفیت بی نظیر به درستی بهره برداری کنند و امور بخش خصوصی را به تشکلهای مربوطه واگذار کنند
قاسمی ادامه داد: تدبیر شایسته در مواجهه با بسیاری از مشکلات و پیچ و خمهای اداری و دیوانسالاری های فربه که انرژی فعالان اقتصادی و مجموعههای دانش بنیان را اتلاف میکند، رجوع به همین یک اصل بدیهی است که دولت باید امور غیر حاکمیتی خود را به تشکلهای مربوطه واگذار کند و به این صورت نقش نظارتی و سیاستگذاری خود را تقویت کند. بنابراین اگر دولتمردان، واقعاً به دنبال حمایت از تولید داخل هستند، بهتر است به جای ارائه آدرسهای پراکنده، به یکی از آزموده شده ترین اصول مدیریت یعنی برون سپاری و واگذاری تصدی گری، روی بیاوردند.
وی افزود: البته برون سپاری هم اصول و قواعد خاص خود را دارد و تجربههای بزرگی در دنیای مدرن در این رابطه وجود دارد که با بهره گیری از آنها باید مسیر برونسپاری طی شود، وگرنه برون سپاری، خود تبدیل میشود به یک چرخه تشدید کننده دیوانسالاری و مقررات آفرینی که وضعیت را از وضعیت قبلی هم ناکارآمد تر میسازد.
قاسمی گفت: یکی از مهمترین ملاحظات در این رابطه آن است که رویههای برونسپاری باید مبتنی بر عدالت محوری باشد و به تعادل بخشی به بازار و توازن در میان فعلان اقتصادی منجر شود، نه اینکه خود بر دامنه بی عدالتی، انحصار و سوگیریها بیافزاید.
وی افزود: دومین ملاحظه آن است که باید زیرساختهای لازم از سوی دولت تدارک دیده شود، نه اینکه منجر به دوباره کاری و موازی کاری شده و فعالان اقتصادی را از چاله به چاه رهنمون گردد.
دبیر انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی ادامه داد: سومین ملاحظه، آن است که باید در راستای وظایف و مأموریتهای ذاتی سازمان غذا و دارو مبدا باشد. متأسفانه شرایطی را شاهد هستیم که سازمانها برای اینکه ضریب دامنه نفوذ خود را افزایش دهند، در تلاش روزافزون برای گسترش حیطه و قلمرو خود هستند. به طور مثال سازمان غذا و دارو که صرفاً وظایف رگولاتوری دارد، به حیطههای دیگر نیز ورود میکند. ملاحظه بسیار مهمی که در فرآیند برونسپاری باید توجه شود آن است که سازمانها در چارچوب وظایف و مأموریت ذاتی خودشان، فعالیت کنند
وی افزود: در نهایت اینکه برونسپاری باید همراه با اخذ بازخوردهای مستمر از ذی نفعان باشد تا موجب افزایش کارآمدی و کاهش نواقص شود.
نظر شما