به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، این مطالعه که روی تقریباً ۴۳۰ هزار بیمار بریتانیایی مبتلا به کووید ۱۹ انجام شد، نشان داد که خطر ابتلاء به لخته شدن خون یا بی نظمی ضربان قلب به طور قابل توجهی در مدت یک ماه پس از عفونت افزایش یافته است. پس از آن، خطرات قلبی به شدت کاهش یافت، اما تا دو ماه دیگر تا حدودی بالا ماند.
الگوی نسبتاً متفاوتی در مورد دیابت مشاهده شد: تشخیصهای جدید دیابت در یک ماه پس از تشخیص کووید افزایش یافت، سپس به تدریج طی دو ماه آینده کاهش یافت و به حالت عادی بازگشت.
کارشناسان گفتند این یافتهها آنچه را که در مورد عوارض بالقوه کووید شناخته شده است تأیید میکند.
این مطالعه، سوابق پزشکی الکترونیکی بیماران مراقبتهای اولیه در بریتانیا را بررسی کرد. بیش از ۴۲۸ هزار نفر در سال ۲۰۲۰ یا ۲۰۲۱ مبتلا به کووید تشخیص داده شده بودند و هیچ سابقه دیابت یا بیماری قلبی نداشتند. هر یک از این بیماران با بیمار دیگری از همان بخش مراقبتهای اولیه، که مبتلا به کووید نبودند مقایسه شدند.
به طور کلی، محققان دریافتند، احتمال ایجاد لخته خون در رگها یا ریهها به مدت یک ماه پس از تشخیص عفونت، در بیماران کرونایی ۵ تا ۱۱ برابر بیشتر از گروه مقایسه بود.
همچنین خطر ابتلاء به آریتمی دهلیزی در آنها بیش از شش برابر بیشتر بود. آریتمی دهلیزی به ضربان نامنظم قلب اشاره دارد که بر حفرههای فوقانی قلب تأثیر میگذارد، و میتواند علائمی مانند تپش قلب، خستگی و سرگیجه ایجاد کند.
پس از ماه اول، همه این خطرات قلبی به شدت کاهش یافت، اما در طول دو ماه بعد تا حدودی افزایش یافت.
بیماران کرونایی همچنین با ۸۱ درصد احتمال بیشتر ابتلاء به دیابت روبرو هستند.
«اما رزل پاتس»، محقق ارشد از کالج کینگ لندن، توضیح داد: «اعتقاد بر این است که این ویروس باعث ایجاد رویدادهایی میشود که میتواند بر سیستمهای متعددی در بدن، از جمله پاسخ ایمنی نامنظم و اختلال عملکرد سلولی تأثیر گذارد.»
وی گفت: «در مورد دیابت، این ویروس ممکن است سلولهای لوزالمعده را که هورمون انسولین تولید میکنند، آلوده کند.»
خبر خوب این است که خطرات افزایش یافته کاهش مییابد. اما مردم باید آگاه باشند که احتمال ابتلاء به دیابت تا حدود سه ماه وجود دارد.
نظر شما