به گزارش خبرنگار مهر ، عبدالله فرجی عصر روز پنجشنبه در همایش صندوقهای قرض الحسنه گفت : در ابتدا قرار بود بانک قرض الحسنه با کمک صندوقهای قرض الحسنه و سازمان اقتصاد اسلامی تشکیل شود.
مدیر عامل سازمان اقتصاد اسلامی با بیان اینکه اساسنامه بانک قرض الحسنه توسط صندوقها و سازمان اقتصاد اسلامی تهیه و توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی و حوزه معاون اول رئیس جمهوری به بانک مرکزی ارسال شد، تصریح کرد : در روز دهم اردیبهشت ماه سال جاری ، رئیس جمهور کتبا دستور صدور مجوز بانک قرض الحسنه را بر اساس اساسنامه تهیه شده به بانک مرکزی صادر کرد.
به گفته وی ، رئیس جمهوری تاکید کرد که بانک قرض الحسنه تشکیل و در نیمه شعبان افتتاح شود اما مجوز آن در گیر و دار تشکیلات ماند و در نهایت به جای اجرای این دستور بر اساس آئین نامه شورای پول و اعتبار قرار شد بانکهای دولتی و خصوصی برای تشکیل آن اقدام کنند.
فرجی ادامه داد : هم اکنون نیز هر یک از بانکها با سرمایه 22 هزار میلیارد ریال و هر یک به شکلی نسبت به افتتاح این بانک اقدام کرده اند و در واقع دستور رئیس جمهوری به شکل دیگری انجام شد.
وی با اشاره به اینکه در شورای پول و اعتبار بحث حساب جاری برای بانک قرض الحسنه در نظر گرفته شده بود ، تصریح کرد : در طرح اولیه که رئیس جمهوری نیز دستور آن را صادر کرد، قرار بود صندوقهای قرض الحسنه نسبت به تشکیل بانک قرض الحسنه اقدام کنند .
مدیرعامل سازمان اقتصاد اسلامی با اشاره به پیش بینی سرمایه ثبتی بانک قرض الحسنه بالغ بر یکصد میلیارد ریال است، افزود : برخلاف قانون تجارت ، شرکتهای سهامی عام 20 درصد سرمایه را باید تامین کنند. همچنین قرار است 50 درصد سرمایه این بانک را موسس به حساب بانک مرکزی واریز کرده تا اجازه پذیره نویسی آن صادر شود.
وی همچنین در حاشیه این همایش در نشستی با خبرنگاران با اشاره به اینکه آئین نامه تهیه شده توسط صندوقهای قرض الحسنه به بانک مرکزی ارسال و در نهایت به شورای پول و اعتبار تسلیم شد، گفت : آئین نامه بانک مرکزی با آنچه هم اکنون توسط شورای پول و اعتبار تصویب شده است سخت گیرانه تر بود.
فرجی ادامه داد : در آئین نامه بانک مرکزی دو هزار میلیارد ریال سرمایه اولیه این بانک بود که در دستورالعمل اولیه حساب جاری نیز در نظر گرفته نشده بود و این حساب در شورای پول و اعتبار اضافه شد و سرمایه نیز به یک هزار میلیارد ریال کاهش یافت .
وی با تاکید بر اینکه اساسنامه بانک قرض الحسنه توسط سازمان اقتصاد اسلامی و صندوقهای قرض الحسنه تهیه شده بود ، افزود : از سال 84 ما پیگیر این موضوع بودیم و در نهاد ریاست جمهوری جلسات متعددی را برگزار کردیم .
مدیر عامل سازمان اقتصاد اسلامی سرمایه اولیه و پیشنهادی صندوقها را 500 میلیارد ریال ذکر کرد و گفت : 45 تا 46 درصد سپرده های بانکها حساب جاری و بدون سود است ؛ بنابراین چه اشکالی دارد که بانک قرض الحسنه به شکلی کار کند که این وجوه را جمع آوری و در راه قرض الحسنه استفاده نماید.
وی همچنین از پذیره نویسی برای بانک اسلامی در سال 85 خبر داد و افزود : هم اکنون این بانک 61 هزار سهام دار دارد. فرجی گفت : بر اساس آئین نامه بازار غیر متشکل پولی صندوقهای قرض الحسنه از نظارت بانک مرکزی مستثنی هستند.
نظر شما