امروز دهم ماه مبارک رمضان سالروز وفات حضرت خدیجه (س)، همسر گرامی پیامبر اسلام است، بانویی که به واسطه ایمان و بزرگواری خود، از حامیان راستین رسالت بود، او نمونه ای از زن مسلمانی است که برای عقیده و رسالت خود پیکار کرد.
حضرت محمد (ص) در زمان ازدواج با حضرت خدیجه 25 ساله و حضرت خدیجه نیز 40 ساله بود. ثروت خدیجه از همه قریش بیشتر بود و اهالی مکه با اموال او پیش از آنکه با پیغمبر ازدواج کند، تجارت می کردند و خدیجه پس از ازدواج با پیغمبر هر چه داشت به وی بخشید و این ثروت هنگفت از پایه های تشکیل دهنده دعوت اسلامی به شمار می رود.
بقایای خانه پیامبر که 28 سال در آن زندگی کردند
همه امت اتفاق نظر دارند خدیجه اولین بانویی است که اسلام آورده است. در همان زمانی که پیامبر گرامی از اذیت و آزار و دشواریها رنج می برد، آنجا کسی بود که از بار اندوه و غمهای او می کاست و موجب می شد غمها و اندوه های خویش را به فراموشی سپارد. او خدیجه همان زن با ایمان بود، همان زن گرانقدری که یاور و شریک محمد (ص) بود.
خدیجه از حامیان راستین رسالت بود، اموال وی در واقع کلید شکست محاصره اقتصادی پیامبر و یارانش بود. او مواد مصرفی را چندین برابر قیمت واقعی می خرید تا اینکه سالهای محاصره اقتصادی با سلامت و رهایی امت سپری و حیله قریش با شکست و ناکامی مواجه شد.
حضرت خدیجه دارای سیره ای بود که بواسطه آن از همه زنان منحصر به فرد شده بود، به همین جهت در دوره جاهلیت به طاهره معروف بود و همین لقب برای شرف و افتخار او کافی است. ابن عباس گفته است: رسول خدا بر روی زمین چهار خط کشید و گفت آیا می دانید این چیست؟ گفتند: خدا و رسولش داناترند. پس رسول خدا گفت: بهترین زنان اهل بهشت چهار تن هستند: خدیجه دختر خویلد، فاطمه دختر محمد، مریم دختر عمران و آسیه دختر مزاحم زن فرعون.
بخشی از خانه حضرت خدیجه و محل تولد حضرت فاطمه
مناقب حضرت خدیجه فراوان است و او از میان زنان کسی است که به مرحله کمال رسیده است. او خردمند، با جلال، متدین، پاکدامن، بزرگوار و از اهل بهشت بود.
سال دهم بعثت در تلاطم وقایع و تندباد مصائبی که از سوی قریش و سایرین بر پیامبر وارد می شد شعله ای فروزان رنگ باخته، به خاموشی می گرائید. رسول اکرم به سادگی نمی توانست این خبر دلخراش را بپذیرد. او بدین ترتیب انسانی را از دست می داد که عالیترین نمونه وفا و فداکاری و جامعترین نمونه راستی بود. خدیجه نمونه بارز زن مسلمانی است که برای عقیده و رسالتش پیکار کرد.
پیغمبر او را در حجون دفن کرد و سال وفات او عام الاحزان (سال اندوه ها) نامیده شده است، خدیجه به هنگام وفات 65 سال داشت.
نظر شما