۳۱ شهریور ۱۳۸۶، ۱۱:۳۷

کانی های اقیانوسی منبع اصلی گازهای نجیب اتمسفری هستند

کانی های اقیانوسی منبع اصلی گازهای نجیب اتمسفری هستند

تازه ترین تحقیقات دانشمندان آمریکایی نشان می دهد که گازهای نجیب موجود در اتمسفر زمین از ماگماهای آتشفشانی ساطع نشده، بلکه منبع این گازها کانی های دریایی است.

به گزارش خبرگزاری مهر، تئوری های فعلی پیشنهاد می کنند که گاز آرگون موجود در اطراف زمین از ماگماهای آتشفشانی تولید شده است، اما دانشمندان موسسه پلی تکنیک رنسلیر نیویورک که نتایج بررسی های خود را در مجله نیچر منتشر کرده اند، تحقیقات جدیدی را در این خصوص انجام داده اند.

گازهایی که در اتمسفر زمین وجود دارند از فوران های آتشفشانی حاصل شده اند. تاکون دانشمندان تصور می کردند که گازهای نجیبی چون زنون، هلیم و آرگون همانند عناصر ناسازگار با دیگر کانی ها همراه با ماگماهای گداخته جبه فوقانی بطرف پوسته زمین بالا می روند.

جبه فوقانی لایه ای درست زیر پوسته زمین است و بین 10 تا 35 کیلومتر عمق دارد.

اما اکنون این دانشمندان کشف کردند که آرگون بیشتر از آنچه که تاکنون تصور می شد با کانی های دیگر سازگار است. همچنین به نظر می رسد درصد آرگون در جبه چندان زیاد نباشد.

بنابراین محققان این تحقیق فرضیه ای را مبنی بر اینکه این گاز می تواند از پوسته اقیانوسی آزاد شده باشد، مطرح کردند.

درحقیقت پوسته اقیانوسی برعکس پوسته زمینی از کانی هایی ساخته شده است که غنی از آرگون هستند.

تغییر ترکیبات شیمیایی گازی به عنوان یک شاخص مهم در پویایی ماگما است. این نتایج می توانند نه تنها تئوری مربوط به گاز زایی ماگمایی زمین را تحت تاثیر قرار دهد، بلکه همچنین می تواند سیارات دیگری چون مریخ و زهره را نیز پوشش دهد چرا که دانشمندان به تازگی کشف کرده اند که ترکیبات جبه این سیارات شبیه به ترکیبات شیمیایی جبه زمین است.

کد خبر 556335

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha