ارسلان قاسمی در گفتگو با مهر با بیان اینکه طی برنامه ای3 تا 4 ساله از محل صادرات میگو حدود 3 میلیارد دلار درآمد ارزی حاصل می شود، گفت: معادل کل صادرات صنعت پتروشیمی کشور درآمد ارزی از محل صادرات میگو بدست می آید درحالیکه سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی نسبت به میگو 100 در مقابل صفر است.
وی اعلام کرد: به منظور چگونگی رفع ممنوعیت صادرات میگوی پرورشی به اتحادیه اروپا در ماه آینده جلسه ای با سازمان توسعه تجارت ایران برگزار می شود.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی های تکثیر پرورش و صادرات آبزیان ایران رفع ممنوعیت از میگوهای پرورشی را مستلزم هماهنگی دستگاههای مربوطه خواند و افزود: درحال حاضردربروکسل و ایرلند مسئولیت رفع ممنوعیت از میگوهای پرورشی به سفارتخانه های ایران در این دو کشور مربوط می شود لذا هماهنگی با وزارت امورخارجه دراین زمینه امری الزام آوراست ضمن آنکه رای زنی با متولی امر صادرات یعنی سازمان توسعه تجارت می تواند نتایج مثبتی را درپی داشته باشد.
وی پیگیری رفع ممنوعیت از میگوی پرورشی را نیازمند نگاه فرابخشی خواند و افزود: طی دو سال اخیر نگرش بخشی به این موضوع از سوی سازمان دامپزشکی و نیز وزارت جهاد کشاورزی افق روشنی را برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان به دنبال نداشته است.
قاسمی بیان کرد: کشور شیلی پس از خروج از لیست کشورهای صادر کننده میگوی پرورشی به اتحادیه اروپا یک و نیم سال تلاش شبانه روزی برای رفع ممنوعیت انجام داد تا بتواند مجدد وارد لیست شود لذاچنانچه اقدامات سازمان های متولی درکشور برای این امر به صورت همزمان انجام شود سریعتر در این رابطه به نتیجه خواهیم رسید.
وی با اشاره به بزرگترین دغدغه دولت یعنی ایجاد اشتغال مولد پایدارهمراه باتوسعه صادرات،افزود: درحال حاضر توانایی تولید و تکثیر میگو در حدود 180 هزار هکتار از اراضی 4 استان جنوبی کشور وجود دارد و طی برنامه ای دو تا سه ساله بالغ بر 500 هزار نفر فرصت شغلی در این بخش می تواند ایجاد شود که تحقق این امر مستلزم حل مسایل موجود در صنعت میگوی کشور است.
نظر شما