۲ مهر ۱۳۸۶، ۱۱:۲۳

لاریجانی خبر داد:

امکان آموزش چند رشته ای برای نخبگان/ راه اندازی دفتر ثبت پتنت دانشگاه علوم پزشکی تهران

امکان آموزش چند رشته ای برای نخبگان/ راه اندازی دفتر ثبت پتنت دانشگاه علوم پزشکی تهران

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران از آموزش های چند رشته ای برای نخبگان، گسترش فعالیت دوره های تحصیلات تکمیلی و دو برابر شدن ظرفیت دکتری تخصصی (Ph.D) در این دانشگاه خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر باقر لاریجانی شب گذشته در حاشیه مراسم یادمان آغاز سال تحصیلی 87 - 86 در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب افزود: دانشگاه علوم پزشکی تهران حدود 40 برنامه در بخش آموزش و حدود 100 برنامه نیز در بخش پژوهش در سال تحصیلی جاری پیگیری خواهد کرد. برخی از این برنامه ها، جدید بوده و برخی دیگر نیز برنامه های گذشته است که با تغییراتی در سال تحصیلی جاری اجرا خواهد شد.

وی اضافه کرد: شورای برنامه ریزی دانشگاه علوم پزشکی تهران مسئولیت کلیه برنامه های دانشگاه را بر عهده گرفته است که در بخشی از آن می توان به تحولات آموزشی اشاره کرد. هم اکنون مرکز تحولات آموزشی دانشگاه یا همان EDC تغییرات جدی پیدا کرده است و حدود 40 برنامه تحولی را در دست اجرا دارد.

اجرای برنامه متریک برای اساتید

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران از برنامه متریک به عنوان یکی از برنامه های تحول آموزشی در این دانشگاه نام برد و گفت: در این برنامه فعالیت اساتید به صورت استانداردهای روشن در بخش های آموزش و پژوهش بوسیله خود اساتید مستند سازی می شود.

وی یاد آور شد: آموزش های چند رشته ای برای نخبگان و گسترش فعالیت دوره های تحصیلات تکمیلی و دو برابر شدن ظرفیت دکتری تخصصی (Ph.D) نیز بخش دیگری از این برنامه است. ظرفیت دوره دکتری تخصصی به صورت یک بخش با آزمون معمول و یک بخش دیگر آن نیز مربوط به دانشجویان نخبه خواهد بود.

دو برابر شدن ظرفیت دکتری تخصصی

لاریجانی اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی تهران تلاش می کند دوره دکتری تخصصی همراه با پژوهش (Ph.D by Reaserch) را در مراکز تحقیقاتی گسترش دهیم. همچنین دوره دکتری تخصصی رشته های میان رشته ای مانند پزشکی مولکولی (مولکولار مدیسین) نیز گسترش می یابد.

وی رسالت دانشگاه علوم پزشکی تهران را حرکت جدی در آموزش دوره های تحصیلات تکمیلی برشمرد و گفت: در حال حاضر 27 درصد دوره های آموزشی دانشگاه بدون احتساب دوره های دکتری حرفه ای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی، دوره های تحصیلات تکمیلی محسوب می شود که با احتساب آن بیش از 60 درصد آموزش ها تحصیلات تکمیلی خواهد بود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: بنای دانشگاه علوم پزشکی تهران بر این است که با حرکت تند آموزش های دوره های تحصیلات تکمیلی را توسعه ببخشد. در همین زمینه، بستر آموزش اساتید در بخش های مورد علاقه آنها را نیز فراهم خواهیم کرد تا برخی از اساتید که در یک رشته تخصص گرفته اند، بتوانند در رشته های دیگری نیز به ادامه تحصیل بپردازند.

امکان ادامه تحصیل اساتید بالینی در علوم پایه

وی خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی تهران به وزارت بهداشت پیشنهاد داده است که افرادی که دارای مدرک فوق تخصصی بالینی هستند بتوانند در رشته های علوم پایه به تحصیل بپردازند . در واقع تلاش می شود ارتباط علوم بالینی و پایه گسترش یابد و در این زمینه رشته های میان رشته ای علوم پایه و بالینی توسعه پیدا می کند.

لاریجانی با اشاره به برنامه هایی که دانشگاه در بخش پژوهش برای سال تحصیلی جاری در نظر گرفته است، گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران رشد چشمگیری در پژوهش داشته است اما ادامه حمایت دانشگاه از پژوهش و پروژه های پژوهشی به علت کمبود بودجه به سختی امکان پذیر است و نمی توانیم پاسخگوی نیاز اساتید باشیم .

وی یاد آور شد: تلاش می شود تا ارتباط با صنعت و بیرون دانشگاه گسترش یابد تا کمبودهای بودجه ای در این بخش به گونه ای مرتفع شود. گسترش پژوهش در میان اساتید مختلف از دیگر تلاش های مهم دانشگاه در بخش پژوهش است .

افزایش نمایه شدن مجلات دانشگاه در سایت های بین المللی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران نمایه کردن مجلات این دانشگاه در سایت های بین المللی را یکی از حرکت های مهم دانشگاه برشمرد و گفت: یکی دیگر از مجلات دانشگاه در ماه گذشته در ISI  نمایه شده است که این به این معنی است که تمام مقالات آن مجله در سایت های بین المللی قابل مشاهده است.

وی با اشاره به چاپ مجله ایده پردازی در دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: هم اکنون این مجله الکترونیکی در چند سایت بین المللی نمایه شده است و مقالات غیر از منابع داخلی، از خارج از کشور نیز به این مجله می رسد.

ایجاد کرسی های پژوهشی در دانشگاه علوم پزشکی تهران

لاریجانی از ایجاد کرسی های پژوهشی در دانشگاه علوم پزشکی تهران خبر داد و گفت: همچنین ایجاد خطوط جدید پژوهشی در مراکز تحقیقات و محققان دانشگاه گسترش می یابد تا محققان بتوانند در یک برنامه یک تا چند سال یک کار را به نتیجه مطلوب برسانند.

وی از راه اندازی دفتر ثبت پتنت محققان دانشگاه علوم پزشکی تهران در این دانشگاه خبر داد و گفت: زمینه سازی برای ثبت پتنت اساتید و محققان دانشگاه در این دفتر انجام می گیرد تا ضمن حمایت مالی از محققان نوآور، مالکیت معنوی فعالیت علمی آنها نیز حفظ شود.

تأسیس هیئت امنا برای تمامی بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به حرکت جدید دانشگاه در بعد درمانی یاد آور شد: ایجاد استقلال بیشتر به واحدهای درمانی و تأسیس هیئت امنا برای تمامی بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران از مهمترین فعالیت های درمانی دانشگاه خواهد بود. به این ترتیب تمام بیمارستان ها از این پس به صورت هیئت امنایی و مستقل اداره می شوند و دانشگاه سیاستگذاری کلی و نظارت بر این واحدهای درمانی را بر عهده خواهد داشت.

وی افزود: با توجه به جایگاه تجهیزات و اساتید و سیر صعودی میزان بستری شدن در بیمارستان های وابسته به دانشگاه، استقلال واحدهای درمانی به تحول جدیدی در بخش درمان دانشگاه می انجامد.

کد خبر 557697

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha