۹ بهمن ۱۳۸۲، ۲۰:۳۳

با وجود تاييد خبر امروز واشنگتن پست

سكوت تهران و واشنگتن درباره جزئيات امضاي يك معاهده ميان ايران و آمريكا

سكوت تهران و واشنگتن درباره جزئيات امضاي يك معاهده ميان ايران و آمريكا

با موضع گيري رسمي وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي و نيز گفتگوي "مهر" با سخنگوي كنگره آمريكا ، خبر واشنگتن پست مبني بر ديدار محمد جواد ظريف با نمايندگان سنا و كنگره آمريكا تاييد شد ؛ اما آنچه هنوز درباره آن جزئياتي بدست نيامده ، "امضاي يك معاهده ميان تهران و واشنگتن " است.

به گزارش خبرگزاري "مهر" ، روزنامه‌ واشنگتن پست امروز در خبر خود آورده بود : نماينده‌ جمهوري اسلامي ايران در سازمان‌ ملل روز چهارشنبه به منظور ديدار با گروهي 6 نفره از اعضاي كنگره آمريكا وارد واشنگتن شد.
اين روزنامه‌ آمريكايي در اين مطلب به نقل از مقاماتي كه نامي از آنها برده نشده بود، نوشت: ‌ديدار محمدجواد ظريف، ‌نماينده‌ ايران در سازمان‌ ملل با اعضاي كنگره آمريكا در مركز بين‌المللي محققان وودرو وليسون، ‌مورد تاييد تهران و واشنگتن بوده است.
در ادامه‌ اين گزارش آمده است كه اين ديدار يك هفته پس از ديدار كمال خرازي، ‌وزير امور خارجه‌ ايران و سناتور جوزف‌بيدن، در داووس سوييس صورت گرفته است.
‌به گزارش واشنگتن‌پست، در نوامبر 2002 ميلادي نيز ظريف قصد داشت براي ديدار با نمايندگان آمريكا به واشنگتن سفر كند اما در پي درج اخباري مبني بر اينكه وزارت امور خارجه آمريكا براي خروج ظريف از نيويورك شروط سختي را تعيين كرده است، از سفر وي ممانعت شد. 
به نوشته اين روزنامه ، اگر چه ديدار ظريف از سوي آمريكا تاييد شده است؛ اما اين يك ديدار رسمي نبوده است.
در اين مطلب هم‌چنين تصريح شده: نمايندگان ايران در سازمان ملل تنها مجازند تا 25 مايلي اطراف نيويورك رفت‌ و آمد كنند، زيرا تهران و واشنگتن روابط رسمي با يكديگر ندارند.
اين روزنامه به نقل از كارشناسان مسايل ايران كه نام آنها را نيز اعلام نكرد، افزود كه ظريف چنين ديدار بحث‌برانگيزي را بدون تصويب تهران انجام نمي‌داده است.
در ادامه‌ اين مطلب آمده است كه ظريف پيش از صرف شام در كنگره آمريكا در مصاحبه‌اي گفت: براي گفت‌وگو درباره‌ مسايل امنيتي و ديگر مسايل به اين محل دعوت شده‌ام؛ از آنجايي كه دو كشور علاقه دارند تا با ديد باز و يك ديدگاه جديد پيش بروند، گفت‌وگو درباره‌ بخشي از موضوعات منطقه‌اي براي دو طرف سودمند خواهد بود.
بر اساس اين گزارش، وي در ادامه افزود: ايران نمي‌تواند از هيچ بحثي مربوط به عراق و افغانستان كنار گذاشته شود، ايران بخش مهمي از منطقه است.
در بخش ديگري از اين گزارش آمده است كه ايران مرزهاي با اهميتي با عراق و افغانستان دارد و از طريق سازمان‌ ملل بحث‌هايي را درباره‌ اين دو كشور با آمريكا انجام داده است.
در اين گزارش همچنين آمده است كه رابرت ني، سناتور جمهوري‌خواه و سناتور آرين اسپكت، ميزبان شام خصوصي با حضور ظريف بودند كه تعدادي از اعضاي كنگره نيز در آن حضور داشتند.
رابرت ني‌ خاطر نشان كرد: ايران يك معاهده‌ مهم را امضا كرد كه قدم مهمي در پيشرفت روابط بود. با اين حال موارد زيادي بين دو كشور وجود دارند اما اكنون زمان آن است كه ايران و آمريكا بنشينند و به يكديگر سلام كنند. 
از زمان انقلاب اسلامي ايران در سال 1979 تاكنون تنها يك ديپلمات ديگر ايراني از واشنگتن ديدار كرده است.

کد خبر 55785

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha