۲ مهر ۱۳۸۶، ۱۶:۰۷

بررسی موانع توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی در سازمان بازرسی کل کشور

بررسی موانع توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی در سازمان بازرسی کل کشور

به منظور بررسی مشکلات و موانع توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی و ارائه راهکارهای لازم برای تسریع در رفع آن و کمک به روان‌سازی مسافرت‌های درون شهری و جلوگیری از اتلاف وقت شهروندان در ترافیک، همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید مسؤلان حمل و نقل عمومی شهر تهران جهت ارائه توضیحات و بررسی موانع و مشکلات حمل و نقل شهری تهران در سازمان بازرسی کل کشور حضور یافتند.

به گزارش خبرگزاری مهر، سازمان بازرسی کل کشور اعلام کرد، در این جلسه مهندس هاشمی، مدیرعامل شرکت مترو در حضور رئیس سازمان بازرسی کل کشور، با تاکید بر تخصیص سریع بودجه برای ساخت مترو اظهار داشت: اگر روند تخصیص بودجه برای ساخت مترو با مشکل فعلی ادامه پیدا کند، سالها طول می‌کشد تا بتوان نیاز واقعی را مرتفع کرد.

 

مدیرعامل شرکت مترو با ارائه توضیحاتی درخصوص شکل‌گیری مترو و توسعه آن گفت: هزینه‌هایی که در بحث زیر ساختی مترو در پایانه‌های مختلف صرف شده ظرفیت و توان جابه‌جایی مسافر بیشتر از آنچه که اعلام شده است را دارد و اگر بودجه‌های لازم برای استفاده از ظرفیت لازم و امکانات فراهم آمده آن اختصاص داده نشود موجب مستهلک شدن آن امکانات می‌شود.

 

مهندس تشکری هاشمی، معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران نیز با تشریح دیدگاه‌های کلان این حوزه و لزوم تناسب علمی و دقیق ناوگان حمل و نقل با نیاز شهر تهران گفت: در این زمینه لازم است فاصله زیاد مربوط به تصویب بودجه‌ها تا اجرایی‌شدن آن که موجب به تاخیر افتادن سرویس دهی و خدمت رسانی به مردم می‌شود، مورد توجه قرار گیرد.

 

وی تصریح کرد: ساخت و خرید اتوبوس‌های شرکت واحد باید متناسب با ساختار شهری و سوار و پیاده شدن مردم نیز باید با حداقل زحمت و متناسب با ایستگاه‌ها باشد ولی در حال حاضر اتوبوس‌های فعلی این ویژگی را ندارند.

 

مهندس بیژنی، مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه در این جلسه کمبود بودجه، کمبود قطعات، فرسودگی اتوبوس‌ها و عدم تحویل به موقع و کند بودن روند تحویل اتوبوس‌هایی که قول واگذاری آنها را داده بودند را از جمله مشکلات این حوزه اعلام کرد و افزود: به منظور تسهیل در جابه‌جایی مسافرین و پیشگیری از برخوردها بین رانندگان اتوبوس و مسافرین در حال برنامه‌ریزی برای مکانیزه کردن سیستم ارائه و تحویل بلیط ‌ها هستیم.

 

وی ادامه داد: به جد خواستار این هستیم که ناوگان حمل و نقل نوسازی شود، چرا که تاثیر زیادی در جلوگیری از توقف اتوبوس‌ها و کاهش معطلی‌های مردم در ایستگاه‌های اتوبوس واحد دارد.

 

در این جلسه مهندس تیموری کرمانی، مدیرعامل سازمان نظارت و مدیریت بر تاکسیرانی تهران با ارائه گزارشی از وضعیت موجود تاکسیرانی در شهر تهران و شیوه‌های مدیریتی که برای آن در نظر گرفته شده گفت: متاسفانه به علت مشخص نبودن استراتژی در انتخاب تاکسی‌ها، عملاً استانداردی برای تاکسی‌ها تعریف نشده و تنوع تاکسی‌ها در سطح شهر زیاد است لذا دسترسی به تاکسی استاندارد و جلوگیری از تنوع تاکسی‌ها در این زمینه ضروری است.

 

مدیرعامل سازمان نظارت و مدیریت بر تاکسیرانی تهران با اشاره به توسعه بازرسی تاکسیرانی و رسیدگی به شکایات مردم در این زمینه گفت: با بررسی که انجام شده، مشخص گردید که تاکسی‌های خطی مشکلات و تخلفات کمتری نسبت به تاکسی‌های نارنجی دارند.

 

صفری معاون سیاسی و قضایی سازمان بازرسی کل کشور نیز در این جلسه اظهار داشت: با توجه به اهمیتی که حمل و نقل کلان‌شهر تهران دارد بر آن شدیم تا علاوه بر انجام بازرسی‌های مستمر یا موردی که در این حوزه انجام می‌شود، از نزدیک مسؤلان مربوط به سازمان شهری دعوت شده تا به صورت مفصل، ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌های صورت گرفته مسایل و مشکلات حوزه حمل و نقل شهری طرح و مورد بررسی قرار گیرد.

 

معاون سیاسی و قضایی سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به اینکه بحث حمل‌و نقل شهری بعد از اجرای طرح سهمیه‌بندی بنزین یکی از دغدغه‌های مردم است گفت: برگزاری جلسات با مسؤلان اجرایی که در صحنه عملیاتی هستند و به صورت مشهود و ملموس مشکلات را درک می‌کنند و گزارش‌هایی که ارائه می‌کنند ضمن اینکه مشخص می‌سازد که تا چه اندازه با وضعیت مطلوب و مورد نظر مردم فاصله داریم، در اتخاذ راه ‌کارهای مناسب و انتقال و انعکاس نارسایی‌ها و مشکلات به مسئولان موثر است.

 

صفری سپس به مشکلات بخش‌های مختلف حمل و نقل شهری پرداخت و اظهار داشت: در حوزه مترو، فشردگی جمعیت در مبادی حرکت قطارها و توقف‌های بعضاً بیش از حد معمول آنها که باعث معطلی در ایستگاه‌ها می‌شود را به اطلاع مسئولان رساندیم.

 

وی افزود: این مشکلات باعث بروز برخی ناهنجاری‌ها، آثار سوء اجتماعی و روانی در بحث حمل ونقل مردم و تأثیر مخرب آن در ادامه کار روزانه مردم و حتی خانواده‌ها می‌شود.

 

معاون سیاسی و قضایی سازمان بازرسی کل کشور گفت: لزوم اعمال مدیریت متمرکز و واحد در حوزه اتوبوس‌های خصوصی و دولتی و اصلاح شیوه تبادل کرایه بین مسافر و راننده در اتوبوس‌های خصوصی و کاهش میزان دقایق توقف اتوبوس‌ها در ایستگاه‌ها در روزهای تعطیل از جمله مسائل دیگری بود که در حوزه اتوبوسرانی در این جلسه مطرح شد.

 

وی در پایان گفت: در مجموع، این جلسه با هدف تناسب توزیع حمل و نقل عمومی با نیاز شهری و شکل‌گیری حمل و نقل یکپارچه و منسجم برگزار شد.

 

در پایان این جلسه، حجت‌الاسلام والمسلمین نیازی رئیس سازمان بازرسی کل کشور بر بررسی سوءجریان‌های احتمالی در زمینه حمل و نقل شهری و مسایل مرتبط با آن اعلام آمادگی کرد و گفت: مسؤلان سازمان بازرسی کل کشور بنا دارند با استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی از نزدیک با مشکلات این بخش آشنا شده و این علاوه بر اقداماتی است که توسط بازرسان و کارشناسان سازمان (در آسیب‌شناسی از این بخش) انجام می‌شود.

کد خبر 558038

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha