به گزارش خبرگزاری مهر، اخیرا نشریه معتبر "تکنولوژی ریویو" گفتگویی با این متخصص انجام داده و در آستانه برگزاری کنفرانس فناوری های در حال ظهور با وی به بررسی آینده اکتشافات فضایی پرداخته است. بخش هایی از این گفتگو را در زیر می خوانید:
تکنولوژی ریویو: آمریکا در حال حاضر از فناوری قدیمی یک دهه گذشته در ماموریت های فضایی خود استفاده می کند. به عقیده شما به چه شیوه هایی این فناوری (شاتل) قابل ارتقا خواهد بود؟
فرانکلین دیاز: من همیشه گفته ام برای آنکه بتوانیم اکتشافات فضایی جدی انجام دهیم نیاز داریم تا دو چیز داشته باشیم: برق و (نیروی) پیش رانش. در فضا برای استفاده از برق هنوز هم محدودیت های زیادی داریم. از این رو صرفا از برق خورشیدی استفاده می کنیم. این خوب است البته مادامی که در نزدیکی خورشید باشیم اما مسئله به مریخ و ماورای آن باز می گردد. ما مجبوریم برق هسته ای تولید کنیم. اگر این کار را نکنیم، ممکن است تسلیم شویم. ما نمی توانیم بدون آن به هیچ نقطه ای از فضا برویم. نیروی پیش رانش دیگر مساله ای است که در خصوص آن کمبود داریم. ما سالهاست که با استفاده از راکت ها به فضا می رویم. این فناوری تغییرات جزئی داشته است اما برای رفتن به مریخ و ماورای آن کافی نیست.
تکنولوژی ریویو: نظرتان درباره استفاده کاربردی از برق و نیروی پیش رانش برای فرستاندن انسان به مریخ چیست؟
فرانکلین دیاز: سفر به مریخ طولانی است و فضانوردان را در معرض سطوح بالایی از پرتوها قرار می دهد. من پس از ماموریت های فضایی ام به این حقیقت رسیدم که فضا مکانی سخت برای حضور داشتن است. اگر بخواهید ماهها در فضا بوده و از یک سیاره به سیاره دیگر بروید در آن صورت نیمی از عمرتان را باید صرف نگاه کردن به دریچه فضاپیماهایی کنید که از آن سیاره بلند شده است. شما در فضا تنها بودن را کشف خواهید کرد. من تمایلی به فرستادن فضانورد به مریخ با استفاده از فضاپیماهای دارای محدودیت های زیاد و شکننده ندارم. اگر انسانی را به فضا بفرستید، باید به او شانس زنده ماندن را هم بدهید و تنها راه انجام چنین کاری برخورداری از منابع انرژی است. انرژی حکم زندگی در فضا را دارد.
تکنولوژی ریویو: شما گفته اید با استفاده از فناوری که ارایه کرده اید سفر به مریخ در 39 روز ممکن می شود و در صورتیکه برق هسته ای تولید شود فضانوردان می توانند تنها در چند هفته به هر نقطه ای در منظومه شمسی برسند. با توجه به این موارد آینده اکتشافات فضایی و نقش فناوری جدیدتان را در آن چطور می بینید؟
فرانکلین دیاز: بر این باور هستم که شمار قابل توجهی از مردم قصد سفر به فضا را دارند. یکی از تصورات من استقرار جمعیتی از مردم بر روی ماه و ساخت مناطق تحقیقاتی در این جرم آسمانی است. چندی پیش بود که شرکت من توافقنامه ای را با یک شرکت اکتشافاتی انگلیسی برای حفاری در شهاب سنگ ها امضا کرد. اینها مواردی از تقاضای درحال افزایش برای برخورداری از منابع جدید آب و استخراج آن از در به غیر از زمین است چون حمل آب از زمین به خارج از آن پرهزینه است. استخراج آب از دنباله دار در ماه در برنامه احتمالی ما در آینده است.
تکنولوژی ریویو: به نظر می رسد شما نسبت به این موضوع که بشر به زودی در فضا پراکنده شود مطمئن هستید؟
فرانکلین دیاز: روزی فراخواهد رسید که بشریت به زمین همچون پارک ملی باز گردد این به معنای آن نیست که از شر زمین همچون کفش قدیمی خلاص شویم. ما باید از آن حفاظت کنیم و همیشه به آن نظر داشته باشیم.
نظر شما