به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، این یافتهها حاصل پیگیری سلامت قلب در بین بیش از ۱۰۳ هزار مرد و زن در فرانسه برای حدود یک دهه است.
«ماتیلد توویر»، نویسنده این مطالعه از دانشگاه سوربن فرانسه، گفت: «ما مشاهده کردیم که مصرف بیشتر شیرین کنندههای مصنوعی با افزایش خطر بیماریهای قلبی عروقی مرتبط است.»
در ابتدای مطالعه، تقریباً چهار نفر از ۱۰ شرکت کننده گزارش دادند که به طور مرتب از شیرین کنندههای مصنوعی استفاده میکردند.
سلامت قلب شرکت کنندگان پس از آن به طور متوسط ۹ سال ردیابی و مقایسه شد.
در این مدت، بیش از ۱۵۰۰ مشکل قلبی از جمله حملات قلبی، سکته مغزی، سفتی یا درد شدید قفسه سینه و نیاز به عمل جراحی برای بازکردن شریانهای مسدود شده (آنژیوپلاستی) ثبت شد.
محققان پس از بررسی تأثیر مصرف شیرین کننده مصنوعی بر مشکلات قلبی، نتیجه گرفتند که این دو باهم در ارتباط هستند.
محققان تأکید کردند که کار آنها به طور قطعی ثابت نمیکند که شیرین کننده ها به طور مستقیم سلامت قلب را تضعیف میکنند، فقط نشان میدهد که بین این دو ارتباط وجود دارد.
با این حال محققان معتقدند یک دلیل احتمالی میتواند تعامل شیرین کنندههای مصنوعی با گیرندههای طعم شیرین روده باشد که میتواند بر میزان انسولین و جذب قند تأثیر بگذارد.
شیرین کنندههای مصنوعی همچنین ممکن است آرایش میکروبهای موجود در روده را تغییر دهند، التهاب را افزایش داده و باعث نقص عروقی شود.
اما محققان خاطرنشان میکنند که این فرضیهها باید از طریق مطالعات تجربی تأیید شوند.
نظر شما