به گزارش خبرگزاری مهر، "شهر هشتم" همان روایت سفر مرغان است در جستجوی سیمرغ. این داستان سابقه ای دیرینه دارد و به دوران تمدن بین النهرین می رسد. گنوسی ها توجه زیادی به این داستان داشته اند و از آن هنگام تاکنون نویسندگان و شعرا در ادوار مختلف گوشه چشمی به آن داشته اند که معروف ترین روایت آن منطق الطیر است. اما "شهر هشتم" نقیضه ای بر این داستان و نگاه به آن قصه از منظری دیگر است.
نویسنده رویکردی دیگرگون به این داستان داشته است. پرندگان این بار نیز به هدایت هدهد سفر خود را آغاز می کنند تا از هفت وادی طلب، عشق، معرفت، استغنا، توحید، حیرت و فقر بگذرند و به بارگاه سیمرغ در پشت کوه قاف بروند. اما روزگار عوض شده و سرشت تازه پرندگان، رویدادها و وقایع راه صعب و سخت، آنها را در مسیری می اندازد که هیچ پیش بینی نمی کردند و در اینجاست که طنز داستان به یاری می آید و چهره تاریک و فریبکار، نیرنگ باز، ناراست و پرتنش انسان امروز را به سخره می کشد.
در منطق الطیر عطار، صد هزار پرنده به راه می افتند تا سیمرغ را بیابند. راه دراز و دشواری است و تنها "سی مرغ " به پشت کوه قاف می رسند تا دریابند که "سیمرغ" همان "سی مرغ" است.
در شهر هشتم، صد هزار مرغ بار دیگر در روزگار کنونی به راه می افتند. هدهد راه گم کرده، طوطی شاعری که تنها هنر تقلید صدایش به کار می آید و حقیرانه به وعده اینکه کسی "شعرهایش را به سرمایه شخصی چاپ کند" رام و خام می شود. بوتیماری که دیگر نه اندوهگین آب که توطئه کردن است و کلاغ که دیگر نه نماد پیک ایزدی بلکه نماد تفرقه انداختن است و از همه بدتر سیمرغ بلند پرواز که از آن همه شکوه، تنها پری برایش مانده است.
"شهر هشتم" (برنده جایزه پائولو کوئلیو در سال 1380) نوشته محمد قاسم زاده در 144 صفحه و بهای 2000 تومان منتشر شده است.
نظر شما