۹ مهر ۱۳۸۶، ۸:۴۹

تحقیق و تفحص از آموزش عالی در مجلس هفتم نهایی می‌شود

تحقیق و تفحص از آموزش عالی در مجلس هفتم نهایی می‌شود

علیرضا زاکانی در پاسخ به دلایل طولانی شدن فرایند تحقیق و تفحص از آموزش عالی تاکید کرد: تکلیف گزارش کمیته تحقیق و تفحص از آموزش عالی در مجلس هفتم نهایی می شود.

 

دکتر علیرضا زاکانی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود : یک هزار و 150 نفر در فرآیند جمع آوری اسناد بکار گرفته شدند و در حال حاضر عناصر موثر طی یک فرآیند علمی در حال تحلیل گزارشات هستند.

رئیس هیات تحقیق و تفحص از آموزش عالی یادآور شد : بالغ بر 400 هزار سند از دانشگاه ها جمع آوری شده است و همکاران توانسته اند بانک جامع اطلاعات و اسناد را تشکیل دهند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: آنچه از برآورد اولیه مشخص شده است، حدود 60 تا 70 جلد گزارش تهیه خواهد شد که به صورت هفتگی در اختیار نمایندگان مجلس قرار خواهد گرفت.

زاکانی دادامه داد : 15 جلد گزارش تا کنون آماده شده است و در اختیار نمایندگان عضو کمیته تحقیق و تفحص قرار گرفته است. هفتگی 3 تا 4 جلد از گزارشات به چاپ می رسند. این گزارشات پس از ارائه به کمیته در کمیسیون آموزش بررسی و سپس به صحن علنی مجلس می روند.

رئیس هیئت تحقیق و تفحص از آموزش عالی با تاکید بر اینکه تکلیف این تحقیقات در همین مجلس نهایی می شود، گفت : ارائه گزارشات این کمیته تا حصول نتیجه نهایی ممنوع است و نمی توان حتی بخشی از آن را ارائه کرد.

وی در گفتگو با مهر تاکید کرد : نتایج گزارشات کمیته تحقیق و تفحص از آموزش عالی اسباب خیر و برکت خواهد بود.

به گزارش مهر، پیش از این عضو دیگر کمیته تحقیق و تفحص از آموزش عالی در خصوص نتایج تحقیقات از دانشگاه آزاد اسلامی به مهر گفته بود : دانشگاه آزاد بر اساس آیین نامه مصوب خود حرکت نکرده است و مدارک و تحقیقات میدانی تیم 600 نفره تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد این موضوع را اثبات می کند.

فاطمه آجرلو افزوده بود: یکی از اهدافی که این تحقیق و تفحص دنبال کرده است بحث ارتقاء علمی کل دانشگاههای کشور از جمله دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاههای زیر نظر وزارت علوم بود. در مورد دانشگاه آزاد نگاه این بود که توسعه کمی این دانشگاه بیش از توسعه کیفی آن بوده است. در واقع توسعه کمی خوب بوده و هم اکنون در بیشتر شهرهای کشور واحدهای دانشگاه آزاد وجود دارد.

عضو کمیته تحقیق و تفحص از آموزش عالی یادآور شده بود : اما نکته اینجا است که زمانی که تیم تحقیق و تفحص از نزدیک به این واحدها رفت و مسائل این دانشگاه را بررسی کرد متوجه شدیم که دانشجویان در شرایط نامطلوبی به سر می برند اما از آنجایی که هدف دانشجویان تنها تحصیل بوده سعی دارند این شرایط سخت را تحمل کنند.

آجرلو ادامه داده بود: داده هایی که اکنون از تحقیقات در مورد این دانشگاه بدست آورده ایم این موضوع را اثبات می کند که دانشگاه آزاد توسعه کمی پیدا کرده است. از نظر کیفیت شرایط استاندارد را به طور کامل ندارد و خروجی این دانشگاه نیز از کیفیت آموزشی مورد نظر برخوردار نبوده است. البته این مسئله به معنی کیفیت تمام و کمال برای خروجی دانشگاههای دولتی نیست.

وی گفته بود : نوع توسعه کمی این دانشگاه، مسایل کیفی را تحت الشعاع قرار داده است که البته این موضوع به نظارت کمرنگ وزارت علوم بر دانشگاه آزاد نیز بازمی گردد.

نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با مهر اظهار داشته بود : ما معتقدیم که آموزش عالی کشور یک متولی واحد با عنوان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری باید داشته باشد و متولی گری چندگانه می تواند قدرت نظارت را کاهش دهد که به نفع آموزش عالی نیست.

وی افزوده بود : البته نظارت بر دانشگاه آزاد جزء مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده اما این نظارت آنچنان که باید و شاید انجام نگرفته است.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در خصوص نتایج تحقیق و تفحص از آموزش عالی و دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرده بود: این گزارش مرحله به مرحله در حال تکمیل است و به دلیل حجم زیاد و حوزه های مختلف آن مانند دانشگاه پیام نور، دانشگاه آزاد، معاونت های وزارت علوم جزوه ها به تدریج در حال آماده شدن است که در اختیار نمایندگان عضو کمیته تحقیق و تفحص و نمایندگان عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس قرار می گیرد.

وی افزوده بود: همچنین این گزارشات پس از تکمیل در اختیار نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار می گیرد و خلاصه ای از آن در صحن علنی مجلس خوانده می شود. 

کد خبر 561637

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha