به گزارش خبرگزاری مهر، سعید جلیلی معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه با بیان اینکه انقلاب اسلامی ظهور یک اندیشه و قدرت نو ظهور در جهان است، اظهار داشت: در عرصه بین الملل قدرت هایی که مناسبات بین الملل به ویژه نیم قرن اخیر را در جهان مدیریت می کنند، از ظهور این قدرت و این اندیشه راضی نیستند و تلاش می کنند که صدای این اندیشه و قدرت را محدود کنند.
وی تصریح کرد : این قدرت ها در صددند جمهوری اسلامی ایران را با فشارهای مختلف مواجه و برایش تنگناهایی ایجاد کنند تا نگذارند این صدا منعکس شود.
جلیلی با اشاره به اینکه یکی از آسیب های مهمی که ممکن است در مسیر جمهوری اسلامی قرار بگیرد تصور افزایش قدرت با فاصله گرفتن از اندیشه های انقلاب اسلامی است، اضافه کرد: این اندیشه با توجه به منطق قدرت و غنایی که دارد می تواند در جهان مطرح شود.
وی که در بخش گفتگوی ویژه شبکه دو سیما سخن می گفت، با تاکید بر اینکه امروز ما مدعی هستیم که اندیشه جمهوری اسلامی ایران می تواند در جهان مطرح شود ، خاطرنشان کرد : به طور یقین یکی از کارهایی که دستگاه سیاست خارجی و دولت باید انجام دهد این است که از این فرصت ها به بهترین شکل ممکن استفاده کند، چون همانطور که قدرت ما نرم افزاری است جنگمان نیز نرم افزاری است.
معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه امروز محافل دیپلماتیک رسانه های دنیا و عرصه های شبیه آن از جانب چند قدرتی که دنیا را مدیریت می کنند، بر ضد ما بسیج شده اند، تصریح کرد: از بهترین تدابیر این است که ما از هر فرصتی استفاده کرده و اندیشه های انقلاب اسلامی را به جهانیان عرضه کنیم که مجمع عمومی سازمان ملل از جمله
این فرصت ها به شمار می رود.
وی در این باره گفت : در این مجمع از همه کشورهای جهان جمع می شوند و تریبونی است که بتوان از ان به خوبی بهره گرفت.
معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه ادامه داد: نه تنها مردم جهان، بلکه ملت آمریکا نیز از گفتمان منطقی ایران که بر مبنای فطرت انسانی استوار است، استقبال می کنند.
جلیلی با بیان اینکه در سفر اخیر رئیس جمهور به نیویورک وشرکت در مجمع عمومی سازمان ملل و برخی از کشورهای آمریکای جنوبی ، انعکاس پیام انقلاب اسلامی ، دولت و سیاست خارجی ایران دنبال شد، افزود: این پیام رویکردهای کنونی جهان را به چالش می کشاند و برای حل مشکلات موجود راه حل منطقی و مستدل دارد.
وی با اشاره به اینکه در این مسافرت همچنین تهدیدهای جهانی که به عنوان واقعیت در جهان وجود دارند ، از جانب رئیس جمهور کشورمان در مجمع عمومی سازمان ملل و دانشگاه کلمبیا مطرح شد، تصریح کرد: این سخنان مخاطب عمومی دارد و مبتنی بر فطرت مشترک بشراست، یعنی مواضعی نیست که فقط مربوط به انقلاب اسلامی و یا منطقه خاورمیانه باشد.
جلیلی اضافه کرد: سخنان رئیس جمهور به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران با غنای اندیشه که مبنای دقیقی درباره انسان، هستی شناسی وهمچنین مباحثی درباره زندگی انسانها مطرح کرد، چه در مجمع عمومی و چه در نشست های دیگر با استقبال بی نظیر مخاطبان عام و خاص خود، عرصه جدیدی در مناسبات بین المللی ایجاد کرد.
وی با تاکید بر اینکه لازم بود فردی فریاد بزند و پوشالی بودن قدرت های جهان را آشکار کند، تصریح کرد: این حرکت انجام شد و این صدا به گوش جهان رسید و ما آشکارا می بینیم که بدنبال این صدا، انعکاس آن به گوش می رسد و دیگران نیز آن را بازگو می کنند ، به گونه ای که روسای کشورههای دیگر با صفی به طول پنجاه متر در انتظارتشکر و حمایت از رئیس جمهور در محفل رسمی سازمان ملل می ایستند و گفته های احمدی نژاد را تائید می کنند.
معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه با بیان اینکه پیام رئیس جمهور به عنوان نماینده انقلاب اسلامی و مردم ایران ، افزون بر مخاطبان جهانی ، مخاطبان عمومی و خصوصی بسیاری در جامعه داخلی آمریکا یافته است، افزود: جلسه 3 ساعته ای که با بیش از 60 نفر از نخبگان و اندیشمندان و همچنین نمایندگان رسانه های آمریکا با رئیس جمهور برگزار شد ، همگی از توهین رئیس دانشگاه کلمبیا معذرت خواهی کردند و نشان دهنده این موضوع بود که جامعه سیصد میلیون نفری آمریکا نیز از وضع موجود ناراضی بوده و در برابر صحبت های منطقی تسلیم هستند.
وی همچنین خاطرنشان کرد: رئیس جمهور در جلسات متعددی با رسانه های مختلف آمریکا مصاحبه کرد و با قاطعیت نشان داد که نه تنها کشورمان در جایگاه متهم نیست، بلکه به عنوان یک مدعی برای عدالت و صلح جهانی طرحهای تازه دارد و جایگاه ویژه ایی برای کرامت انسانی قائل است.
جلیلی افزود: این حرکت یعنی ایجاد گفتمان با ملت آمریکا باید آغاز می شد و امروز این کار به خوبی انجام شده و باید تداوم پیدا کند.
وی ادامه داد: آنچه را که جمهوری اسلامی ایران مدعی است در عرصه بین المللی قابل دفاع بوده و به طورحتم مخاطبان خود را خواهد داشت.
جلیلی در پایان خاطر نشان کرد: اگر نرم افزار انقلاب اسلامی ایران که مبنای قدرت کشورمان است روزی متعلق به ایران و سپس منطقه محسوب می شد ، امروز به طورآشکار در همه جهان فراگیرشده است به طوری که ملت های آمریکای جنوبی که هزاران کیلومتر از کشورمان فاصله دارند و هیچگونه اشتراک مذهبی و فرهنگی میان آنها و مردم ایران مشاهده نمی شود، از دکتر احمدی نژاد استقبال می کنند و به تهدیدهای سفیر آمریکا اهمیت نمی دهند .
نظر شما