۷ آبان ۱۴۰۱، ۷:۰۶

گزارش مهر؛

جولان آنفلوانزا در کاشان/مبتلایان ازمصرف خودسرانه دارو پرهیز کنند

جولان آنفلوانزا در کاشان/مبتلایان ازمصرف خودسرانه دارو پرهیز کنند

کاشان - همزمان با آغاز فصل زمستان کلینیک‌های درمانی کاشان مملو از بیماران مبتلا به آنفلوانزا شده است به طوریکه حجم مراجعه حدود دو برابر شده است.

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها - هادی نجف زاده: طبق پیش بینی‌ها و پس از گذشت هفته‌ها مجدداً رنگ قرمز به نقشه کرونایی کشور افزوده شد و همزمان با این اتفاق شاهد جولان دیگر بیماری‌های شایع تنفسی فصل زمستان به خصوص آنفلوانزا هستیم.

یکی از تفاوت‌های شیوع آنفلوانزا در روزهای اخیر نسبت به مدت زمان‌های مشابه در سال‌های قبل درگیر کردن بیشتر کودکان و دانش آموزان است به طوری که در اثر حجم زیاد مبتلایان حتی دیده شده است که برخی از کلاس‌های مقاطع ابتدایی طی روز یا روزهایی تعطیل شده است.

در این بین کلینیک‌های درمانی سطح شهر کاشان مملو از پدر و مادرانی است که هرکدام همراه با یک و یا حتی دو کودک و نوزاد خود برای درمان مراجعه کرده‌اند.

متأسفانه در این بین عدم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی همچون ماسک زدن، توسط برخی از شهروندان باعث شده است که شاهد وضعیتی نه چندان مطلوب باشیم و بسیاری از خانواده‌ها درگیر این موضوع شده‌اند؛ در کنار آن استرس برخی از مبتلایان و خانواده‌های آنها از کمبود برخی از داروها سبب شده است که از نظر روانی هم برخی از شهروندان دچار چالش‌هایی شده باشند.

بیمارستان شهید بهشتی کاشان که تا چندی پیش خالی از بیماران مبتلا به کرونا شده بود حال در وضعیتی قرار گرفته است که بخش بستری کودکان این بیمارستان مملو از مراجعین شده است

تکمیل ظرفیت بستری بخش اطفال بیمارستان شهید بهشتی کاشان

سرپرست بیمارستان شهید بهشتی کاشان در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به شروع زودهنگام بیماری آنفلوانزا نسبت به سال‌های گذشته اظهار داشت: با افزایش کودکان مبتلا به این بیماری، ظرفیت بستری بخش اطفال این مرکز تکمیل شده است.

وی با اشاره به اینکه به دلیل مراجعه زیاد بیماران از دیگر بخش‌های بیمارستان برای بستری کودکان استفاده می‌شود، ابراز داشت: تیم‌های بهداشتی و درمانی این مرکز آماده هرگونه خدمات به همشهریان و هموطنان هستند.

سیدامیر مسعود فرزادفر با اشاره به اینکه بیشترین علائم مبتلایان سرفه‌های خشک مداوم، ضعف و بی‌حالی و تب بالای ۳۸ درجه است، تصریح کرد: درد عضلانی، تعریق، سردرد و گلودرد از دیگر علائم مربوط به این بیماری است.

وی با اشاره به اینکه فرد بیمار در صورت مشاهده هر کدام از این علائم باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کند، گفت: مصرف داروهای ضدویروسی با تجویز پزشک معالج ممکن است طول بیماری را کاهش داده و از بروز مشکلات جدی تر جلوگیری کند.

اما در این بین رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی نقش مهمی در عدم ابتلاء به بیماری‌های ویروسی همانند آنفلوانزا دارد که استفاده از ماسک از دیگر عوامل برجسته‌تر است.

همزمان با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی لازم است مبتلایان و یا افرادی که کوچک‌ترین علائم بیماری آنفلوانزا را دارند باید از حضور در اماکن عمومی به خصوص سربسته به شدت پرهیز کنند چراکه این موضوع ممکن است دیگران را هم مبتلا به این بیماری کند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان هم در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به افزایش آمار ابتلاء به سرماخوردگی و آنفلوانزا در سطح منطقه کاشان همزمان با آغاز فصل سرما اظهار داشت: این خطر بیشتر متوجه کودکان و اطفال شده است به طوری که حجم زیادی از مراجعین به کلینیک‌ها مربوط به این قشر از جامعه است.

کودکان زیر پنج سال، زنان باردار، سالمندان بالای ۶۵ سال، بیماران مبتلا به دیابت و افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن ریوی، قلبی و عروقی و نقص سیستم ایمنی بیش از دیگران در معرض ابتلاء به این بیماری هستند وی با بیان اینکه علائم شروع آنفلوانزا ناگهانی است، ابراز داشت: سرماخوردگی و آنفلوانزا هر دو بیماری ویروسی هستند و تنها از نظر نوع ویروس و شدت علائم با هم تفاوت دارند.

عباس آزادی با اشاره به اینکه کودکان زیر پنج سال، زنان باردار، سالمندان بالای ۶۵ سال، بیماران مبتلا به دیابت و افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن ریوی، قلبی و عروقی و نقص سیستم ایمنی بیش از دیگران در معرض ابتلاء به این بیماری هستند، تصریح کرد: افراد مبتلا به آنفلوانزا قبل و بعد از شروع علائم می‌توانند بیماری را به دیگران انتقال دهند.

وی با اشاره به اینکه لازم است دانش آموزان و خانواده‌های آنها آموزش و اطلاعات لازم را درباره این بیماری داشته باشند، گفت: لازم است دانش آموزان مبتلا به آنفلوانزا تا ۲۴ ساعت بعد از قطع تب نکات مربوطه را رعایت کنند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی افزود: عامل اصلی در ابتلاء به آنفلوانزا ویروس است و لذا نیازی به استفاده از آنتی‌بیوتیک ها نیست هرچند بیماران به هیچ عنوان نباید خودسرانه از داروها استفاده کنند و لازم است با مجوز پزشک داروها مصرف شوند.
همانطور که ذکر شد شیوع آنفلوانزا بین کودکان، اطفال و دانش آموزان بیش از دیگر قشرهای جامعه است و از سویی دیگر به دلیل کلونی‌های تجمعی دانش آموزان این احتمال وجود دارد که در صورت ابتلای یک دانش‌آموز و حضور آن در مدرسه دیگر دانش آموزان هم در سریع‌ترین زمان ممکن مبتلا شوند.

در این بین لازم است علاوه بر آموزش‌های لازم، مدارس هم توسط سازمان‌ها و ارگان‌های مربوطه پایش و ضدعفونی شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه از ابتدای سال تحصیلی جدید، تیم‌های نظارت و پایش مدارس متشکل از مراقبین سلامت، کارشناسان بهداشت محیط و حرفه‌ای در حوزه‌های تحت پوشش معاونت بهداشت دانشگاه تشکیل شده است، اظهار داشت: این تیم‌ها تا کنون بالغ بر ۸۰ مدرسه در شهرستان کاشان و بیش از ۵۰ مدرسه در شهرستان آران و بیدگل با تاکید بر واکسیناسیون و پاسخ سریع به احتمال اپیدمی یا طغیان در مدرسه، بازدید کردند.

وی افزود: در این پایش‌ها مدارس و دانش آموزان از لحاظ غربالگری بیماری‌های واگیر به خصوص تنفسی، مراقبت و بازگشت به مدرسه، نحوه مراقبت و برخورد با افراد مشکوک یا مثبت و افراد در معرض تماس، تهویه مناسب، وضعیت سرویس‌های بهداشتی، بهداشت مواد غذایی، گندزدایی مورد ارزیابی قرار می‌گیرند و پس از تعیین وضعیت موجود و شناسایی مشکلات مدارس، راهکارها و مداخلات لازم اجرایی می‌گردد.

مهدی دلاوری تصریح کرد: با توجه به بازگشایی مدارس در سال تحصیلی جدید و برگزاری حضوری کلاس‌های آموزشی، فراهم نمودن شرایط لازم برای حفظ سلامت فرهنگیان، دانش آموزان و سایر کارکنان مدارس در راستای کاهش مواجهه و قطع زنجیره تماس بیماری، از اهمیت بالایی برخوردار است.

مبتلایان به آنفلوانزا باید از مصرف غذاهای چرب خودداری کنند

یک متخصص تغذیه هم در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه مبتلایان به آنفلوانزا باید از مصرف غذاهای چرب خودداری کنند، اظهار داشت: بهترین غذا برای این افراد مایعات گرم و سوپ و همچنین استفاده از میوه و سبزیجات تازه است.

وی با اشاره به اینکه افراد مبتلا باید از آب و مایعات به اندازه کافی استفاده کنند، ابراز داشت: استفاده از بخور، شستشوی حلق و بینی و داشتن خواب و استراحت کافی نیز از دیگر توصیه‌های ما به بیماران مبتلا است.

هر فرد مبتلا به راحتی می‌تواند سرماخوردگی و یا آنفلوانزا را انتقال دهد و لازم است هر فرد مبتلا به هرگونه علائم سرماخوردگی ضمن قرنطینه خود در منزل از حضور در اماکن عمومی و تجمعی به شدت پرهیز کند کوثر قاسمی با بیان اینکه بی اشتهایی یکی از علائم ابتلاء به این بیماری است، افزود: با این وجود بیماران مبتلا به آنفلوانزا باید در مصرف مواد و خوراکی‌های مغزی و گرم کوشا باشند در غیر این صورت سیستم ایمنی این افراد با مشکل مواجه می‌شود.

وی ادامه داد: ابتلاء به سرماخوردگی و آنفلوانزا از جمله بیماری‌های رایج در فصل پاییز و زمستان در هر سال است که با رعایت نکات گفته شده از طرف پزشکان می‌توان آن را گذراند. البته در این بین باید توجه داشت که سیستم ایمنی افراد به اشکال مختلف متفاوت است و ممکن است شدت این بیماری در افراد مختلف متفاوت باشد ولی هر فرد مبتلا به راحتی می‌تواند سرماخوردگی و یا آنفلوانزا را انتقال دهد؛ از این رو لازم است هر فرد مبتلا به هرگونه علائم سرماخوردگی ضمن قرنطینه خود در منزل از حضور در اماکن عمومی و تجمعی به شدت پرهیز کند.

شدت ابتلای دانش آموزان طی هفته‌های اخیر نشان از ضرورت آموزش مسائل بهداشتی به آینده سازان وطن در مدرسه است که این مهم می‌تواند در ساعات مدرسه برای مثال هفته‌ای یک بار آموزش داده شود تا در مواقع مواجهه با زمان‌هایی مثل شیوع کرونا و آنفلوانزا دانش آموزان نسبت به این موضوع اطلاعات کافی داشته باشند.

از جمله موضوعات دیگری که جامعه پزشکی کشور را نگران کرده است استفاده خودسرانه از دارو بدون تجویز پزشک در بین برخی از هموطنان است که این باعث می‌شود بدن در مقابل برخی از این داروها به خصوص آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم شود و سیستم ایمنی بدن دچار اختلال شود که امیدواریم با ترویج فرهنگ استفاده از دارو کمتر شاهد رفتارهایی اینچنینی از طرف برخی از شهروندان و هموطنان باشیم.

کد خبر 5618497

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha