رژیم اشغالگر اسرائیل اعلام کرد که چهارشنبه 4 مهرماه کنیسه یهودیان زیر در " سلسله" واقع در دیوار جنوبی مسجدالاقصی که تنها 97 متر از قبة الصخره فاصله دارد، به طور رسمی افتتاح شده است.
کنیسه یهودیان در مجاورت مسجدالاقصی به طور رسمی افتتاح شد
بر اساس اخبار روزنامه اسرائیل هاآرتص چهارشنبه گذشته 4 مهر ماه کنیسه جدید یهودیان پس از عملیات ترمیم و بازسازی وسیع با سرمایهگذاری هنگفت یهودیان اوکراین افتتاح شد. این کنیسه که در دیوار جنوبی ساخته شده، زیر نظر و سیطره کامل صهیونیستها قرار دارد و آنها آنچه را که بخواهند انجام می دهند.
ساموئل رابینوبیتش یکی از خاخامهای اسرائیلی با اشاره به اینکه این نقطه ( اشاره به هیکل موهوم) مقدسترین مکان قدس است، اظهار داشت: ورود مسلمانان به حیاط حرم قدسی حرام است، چراکه آنجا از آن دین یهود است، زیرا مسیح برای اولین هیکل را در این مکان بنا کرد، از این رو از آثار دینی یهودیان به شمار میآید.
شیخ محمد حسین مفتی قدس و سرزمین فلسطین طی یک نشست خبری اعلام کرد: این اقدام از سوی افراط گرایان یهودی انجام گرفته و دارای ابعاد خطرناکی است . آنها مجددا کنیسه یهودیان در دیوار غربی مسجدالاقصی را افتتاح کردند. این کنیسه نزدیک در "سلسله" یکی از درهای قدیمی مسجدالاقصی ساخته شده است که از قبة الصخره کمتر از 100 متر فاصله دارد. رژیم اشغالگر اسرائیل مانع ورود نمازگزاران مسلمان به مسجدالاقصی می شود تا در آن نماز بخوانند، اما به افراط گرایان یهودی اجازه می دهد که برای انجام حفاری و افتتاح کنیسه و همچنین انجام فعالیتهای ضد اسلامی علیه مسجدالاقصی فعالیت کنند.
افتتاح کنیسه در مجاورت مسجدالاقصی به شدت محکوم شد
سازمان تربیت، علوم و فرهنگ اسلامی (آیسیسکو) افتتاح کنیسه یهودیان افراطی اسرائیل درمجاورت دیوار غربی مسجدالاقصی را به شدت محکوم کرد.
سازمان تربیت، علوم و فرهنگ اسلامی ( آیسیسکو) در پی افتتاح رسمی کنیسه ای در مجاورت مسجدالاقصی در بیانیه ای اعلام کرد: این عمل خصمانه که افراطیهای یهودی به آن اقدام کرده اند، دشمنی و تعرض به جهان اسلام بوده و هتک حرمت به اولین قبله مسلمانان و سومین حرم شریف است.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه عملکرد اسرائیل مخالف با قوانین بین المللی است، تصریح کرد: سیاست دشمنانه ای که رژیم اشغالگر اسرائیل به آن اقدام کرده، منجر به افزایش تنفر و بر انگیختن احساسات مسلمانان در ماه مبارک رمضان شده است. افراطیهای صهیونیست دارای اهدافی هستند که طی آن سعی در تخریب و ویرانی مسجدالاقصی دارند و افتتاح کنیسه در دیوار غربی مسجدالاقصی مقدمه ای برای آن بوده و بسیار خطرناک است.
آیسیسکو از کشورهای اسلامی، حکومتها، سازمانها، مؤسسات و شوراهای محلی خواست تا علیه این دشمنیاعتراض کرده و فعالیت آن را متوقف کنند.
سازمانهای بینالمللی رفع سیطره از مسجدالاقصی را بررسی کنند
نماینده جبهه اسلامی مسیحی حمایت از قدس و مقدسات با اشاره به اینکه رژیم اشغالگر اسرئیل، قدس را در ماه مبارک رمضان شهر برای جشنهای دینی یهود تغییر داده است، از سازمانهای بین المللی خواست برای رفع این مشکل و آزادسازی مسجدالاقصی فعالیت کنند
دکتر حسن خاطر جبهه اسلامی مسیحی حمایت از قدس و مقدسات در یک نشست خبری گفت: درگیری میان فلسطین و اسرائیل وارد مرحله جدیدی شده و این کار با سیطره رژیم اشغالگر قدس رنگ شهر را یهودی کرده است .
نماینده جبهه اسلامی مسیحی حمایت از قدس و مقدسات اظهار داشت: تدابیر و اقدامات رژیم اشغالگر اسرائیل در مقدس ترین ماه مسلمانان ماه مبارک رمضان در حق صدها هزار مسلمان و نمازگزار انجام می شود، بنابراین باید ایستادگی و مقاومت کرد و در مورد مسجدالاقصی کوتاهی نکرد.
دکتر حسن خاطر با اشاره به اینکه رژیم اشغالگر اسرئیل در ماه مبارک رمضان شهر قدس را برای اعیاد و جشنهای دینی یهودی به طور کامل تغییر داده است، تصریح کرد: آنها درهای مسجدالاقصی را مقابل غیر یهودان به صورت کامل می بندند . رفتن دهها هزار یهودی به داخل آن آسان است، چرا که شهر قدس شهر مقدس یهودیان و مکانی خاص برای جشنهای دینی آنها شده است.
وی با اشاره به افتتاح کنیسه یهودیان نزدیک دیوار غربی مسجدالاقصی مقابل یهودیان یاد آور شد: هدف رژیم اشغالگر اسرائیل از این اقدام کمرنگ کردن حضور اعراب و مسلمانان در شهر مقابل انبوه و افزایش حضور دینی یهودیان است تا آنها به صورت منسجم فعالیت کرده و به راحتی بتوانند هویت اسلامی قدس را از بین برند.
وی از سازمانهای بین المللی و سازمانهای حقوق بشر خواست تا به سرعت در این مسئله دخالت کرده و وضعیت رژیم اشغالگر اسرائیل را مقابل خط قرمزهای قدس و مقدسات اسلامی و در رأس آن مسجدالاقصی مورد بررسی قرار دهند.
مسلمانان برای حمایت از مسجدالاقصی به قدس سفر کنند
شیخ محمد سلیم محمدعلی خطیب مسجدالاقصی با اشاره به اینکه مسجدالاقصی نزد خدا و مسلمانان دارای حرمت است، از مسلمانان خواست تا به این منطقه سفر کنند .
وی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی این روش بهترین شیوه دفاع از مسجدالاقصی، محافظت و نگهداری آن به شمار می رود، تصریح کرد: این اقدام از تعرضات خصمانه اسرائیل جلوگیری می شود.
خطیب مسجدالاقصی با اشاره به اینکه باید وحدت کلمه و اتحاد میان ملت فلسطین ایجاد شود، اظهار داشت: این مسئله، مسئله ای ربانی است که از تفرقه و اختلاف جلوگیری می کند. بنابراین مسلمانان باید مانند دستی واحد و قلبی و احد و جسمی واحد باشند و این شهر مقدس و بنای مقدس حفاظت کنند.
شیخ سلیم محمدعلی از مسلمانان خواست تا خیر و برکت به این مکان را افزایش دهند و به خانواده های شهدا و اسرا مساعدت و کمک کنند، از این رو در طول سال به این شهر هجرت کنند و نه تنها در ماه مبارک رمضان بلکه در دیگر مواقع سال نیز به مسجدالاقصی بیایند و آن را از دستان اشغالگران حفظ و از آن دفاع کنند.
زیارت مسجدالاقصی؛ چالشی فراروی مسلمانان
چندی پیش وزیر اوقاف مصر از مسلمانان خواست به مسجدالاقصی رفته در زیارتی نمادین، از مسلمانان این کشور حمایت کنند، این امر جنجالهای بسیاری در پی داشت و در اظهار نظرهایی متناقض برخی سفر به مسجدالاقصی را حمایت سیاسی و اقتصادی اسرائیل دانستند و برخی دیگر نیز این اقدام را حمایت از مسلمانان فلسطین اعلام کردند.
چندی پیش محمود حمدی زقزوق وزیر اوقاف مصر در یک نشست فرهنگی از مسلمانان خواست تا حج نمادین را در مسجدالاقصی به جا آورند و اظهار داشت: رفتن به مسجدالاقصی نشان می دهد فلسطین مسئله همه مسلمانان جهان است و تنها متعلق به فلسطینیان نیست.
دعوت وزیر اوقاف مصر به زیارت قدس اشغالی و مسجدالاقصی جنجالهای بسیاری را از سوی علمای دینن، پارلمانها و اندیشمندان به دنبال داشت که هر گروهی با دلایل و استدلالهای خود از این مسئله حمایت و یا آن را نفی کردند. برخی از کسانی که این دعوت را منتفی اعلام کردند آن را عاملی برای عادی سازی مسئله، اعتراف به اشغال قدس و حمایت سیاسی و اقتصادی از اسرائیل قلمداد کردند.
عبدالله اشعل معاون سابق وزیر خارجه مصر گفت: وزیر اوقاف مصر همه جوانب قانونی و سیاسی را نقص کرده است و این دعوت اگر چه در ظاهر حس مثبتی از زیارت مسلمانان و اعراب از قدس دست می دهد، اما از اینکه زائران باید ویزای اسرائیل را برای ورود به قدس به دست آورند، غافل شده است و این یعنی اعتراف به وابسته بودن قدس به اسرائیل. دیدار از قدس ممکن است، اما ویزای ورود به این کشور نباید از اسرائیل گرفته شود، بلکه از دولت فلسطین، سازمان ملل، مصر یا اردن گرفته شود.
فهمی هویدی یکی از نویسندگان و اندیشمندان مصری نیز با اشاره به اینکه این دعوت شکستی بزرگ به همراه دارد، چرا که غفلت از نقشه سیاسی منطقه است، افزود: هیچ مسئولی نباید این دعوت را انجام دهد، چرا که خطرات بسیاری به دنبال دارد.
محمد بلتاچی دبیر کل ائتلاف پارلمان اخوان المسلمین از دعوت وزیر اوقاف مصر اظهار تأسف کرد و گفت: دیدار از قدس حمایت اقتصادی، سیاسی و فرهنگی از فلسطین نیست، چرا که اسرائیل بر همه بازارها و گذرگاههای قدس تسلط کامل دارد.
مراسم روز جهانی قدس در روسیه برگزار میشود
شورای مفتیان روسیه اعلام کرد: همزمان با آخرین جمعه ماه مبارک رمضان در 13 مهر ماه و به مناسبت روز جهانی قدس مراسمی در مسجد بزرگ مسکو پایتخت روسیه برگزار می شود. این مراسم از سوی شورای مفتیان روسیه با همکاری مسئولان مرکز فرهنگی فلسطین در مسکو، مرکز اسلامی حفظ صلح و شورای فلسطینیان روسیه برگزار خواهد شد.
سفیران کشورهای اسلامی، همچنین سفیر فلسطین در روسیه، برخی از شخصیتهای اسلامی و مسئولان در این مراسم حضور داشته و درباره مسئله فلسطین، قدس و مسجدالاقصی بحث می کنند. این مراسم به منظور اهتمام همه مسلمانان در همه نقاط دنیا به مسئله قدس و اهمیت آن در قلب مسلمانان برگزار می شود تا قداست این مکان به گوش همه جهانیان برسد.
سازمان کنفرانس اسلامی میان مسلمانان همبستگی و تفاهم ایجاد کرده است
سازمان کنفرانس اسلامی به مناسبت سی و هشتمین سال تأسیس این سازمان بیانیه ای صادر و طی آن از موفقیتهای امت اسلام در زمینه های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، تکنولوژی و سیاست یاد کرد و گفت: این سازمان تا حدودی توانسته میان مسلمانان وحدت و همبستگی ایجاد کند.
سازمان کنفرانس اسلامی طی این بیانیه از موفقیتهای امت اسلام در زمینه های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، تکنولوژی و سیاست یاد و اعلام کرد: سازمان از زمان تأسیس برای مبارزه با تعرضات عصر معاصر در همه سالها و در شرایط سخت از همه وسایل و قدرت خود بهره مند شده است.
سازمان کنفرانس اسلامی تأکید کرد: طی سالهای اخیر جهان شاهد تغییر و تحولاتی در سایه جهانی شدن بوده که تأثیر زیادی بر مسائل اقتصادی، ارزشهای اجتماعی و توسعه تکنولوژی در کشورهای عضو سازمان گذاشته است، بنابراین هدف سازمان کنفرانس اسلامی در این میان فعال سازی نقش آنها و شیوه های جدید تعامل با گروهها و اقشار مختلف است.
سازمان کنفرانس اسلامی دارای 57 عضو است که یکصدا از منافع و مصالح کشورهای اسلامی و ملتهای مسلمان در همه جهان دفاع و حمایت می کنند. در فوریه سال 1972 ( محرم سال 1392 ) در پی برگزاری سومین اجلاس وزیران خارجه سازمان کنفرانس اسلامی منشور سازمان کنفرانس اسلامی با هدف تحکیم و همبستگی میان کشورهای اسلامی در زمینه های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و علمی و اجتماعی تصویب شد.
برخی سریالهای مناسبتی رمضان به تمدن اسلام اهانت میکنند
دبیرکل انجمن جهانی مسلمانان ضمن هشدار به برخی از سریالهای تاریخی شبکههای ماهواره ای به مناسبت ماه مبارک رمضان، گفت: برخی از این شبکهها به صورت غیرمستقیم تمدن و تاریخ اسلام و مسلمانان را مورد اهانت قرار می دهند.
عبدالله بن عبدالمحسن ترکی دبیر کل انجمن جهانی مسلمانان نسبت به برخی از سریالهای تاریخی که از طریق شبکه های ماهواره ای به مناسبت ماه مبارک رمضان پخش می شوند، هشدار داد و گفت: برخی از این شبکه ها، تمدن اسلامی را مورد اهانت قرار می دهند و در اندیشه های مردم به ویژه نسلهای آینده تأثیرگذار هستند.
برخی از این سریالها به اسلام، امت، تاریخ و تمدن مسلمانان به صورت غیر مستقیم اهانت می کنند، در واقع برخی از شبکه های تلویزیونی راه جدیدی برای اهانت به اسلام، تمدن و تاریخ مسلمانان یافته اند که از طریق فرهنگی و در قالب برنامه های تلویزیونی مورد بهرهبرداری قرار می گیرند .
تکدیگری در مسجدالحرام آزاد شد!
بر اساس گزارشهای رسمی، پدیده های منفی مانند تکدی گری، گستراندن بساط خرید و فروش کالا و همچنین مفروش کردن حیاط حرم مسجدالحرام پس از گذشت 20 سال برای اولین بار است که در مکه و در اطراف مسجدالحرام دیده می شود.
منابع امنیتی اعلام کردند: در سالهای گذشته با تدابیر شدید امنیتی از وجود پدیده های منفی مانند گروههای متکدی ممانعت به عمل می آمد، حتی برخی از شهروندان مکه نیز به ضرورت ادامه این طرح به منظور مبارزه با گروههای متکدی تأکید کردند، چرا که آنها این گروه را نه تنها عامل ایجاد ازدحام و شلوغی می دانستند، حتی عاملی برای بر هم زدن نظم و نظافت منطقه نیز می خواندند. از این رو کمیته مبارزه با پدیده های منفی سعی کرد تا با این پدیده با اشکال و تدابیر گوناگون مبارزه کند تا بتواند این اقدامات را متوقف سازد.
اما چندی پیش از آغاز ماه مبارک رمضان با دلایل امیر منطقه مکه به منظور راحتی زائران و نمازگزاران در مسجدالحرام فعالیت کمیته مبارزه با پدیده های منفی متوقف شد. خالد فیصل اعلام کرد که در روزهای باقی مانده از ماه مبارک رمضان شروع به انجام فعالیتی جدید کنند که طی آن تعداد زائران مکه افزایش یافته و زائران بتوانند شعائر دینی خود را به راحتی و آسایش انجام دهند و رفت و آمد به مسجدالحرام با سهولت انجام شود.
محمد بن علی شافعی معاون کمیته مرکزی حج گفت: امسال برای اولین بار است که مبارزه با از بین بردن پدیده های منفی تمام شده و مانند عادتی در منطقه مرکزی و محیط مسجدالحرام در آمده است و عدم ممانعت از انجام فعالیت در این ایام هم زمان و هم مکان را زشت می کند.
امیر منطقه مکه گفت: این پدیده منفی در مقدمه آن تکدی گری و مفروش کردن است که گزارش رسیده این گروهها در مناطق حرم برای گدایی تجمع می کنند. اما آنها علت اصلی ازدحام در مسجدالحرام نیستند، اگر چه منجر به اشاعه پدیده منفی می شوند اما زائران و نمازگزاران حرم مسجدالحرام به آنها کمک می کنند.
تغییر زمان کار صاحبان برخی از حرفههای سنتی تونس در ماه رمضان
ماه رمضان از ماههایی است که باعث شده بر روی کار هنرمندانی که با دست و سنتی کار می کنند، تأثیر گذارد. هنرمندان تونسی که حرفه های قدیمی و صنایع سنتی را با دست انجام می دهند، بویژه در بخش نخ ریسی عادات و آداب و رسوم گذشته خود را حفظ کرده اند و نسل به نسل آن را انجام می دهند.
آنها در ماه مبارک رمضان ساعات کاری خود را تغییر می دهند، یعنی شبها به جای روزها کار می کنند و روز به خواب و استراحت و عبادت تا زمان افطار می پردازند . بیشتر روزه داران با شنیدن صدای افطار در خانه های خود دور سفره های افطاری جمع می شوند و سپس به دکانها و محل کار خود می روند و حدود 1 ساعت پس از افطار برای کار شبانه خود را آماده می کنند.
این بافندگان در شبهای ماه رمضان شروع به بافتن لباسهای سنتی برای زنان و مردان تونسی به مناسبت عید فطر می کنند. بنابراین سنت کار کردن در شبهای ماه مبارک رمضان پدیده ای است که بافندگان سنتی ملزم به انجام آن هستند، به گونه ای که این حرفه در شهرها و روستاهای تونس دنبال می شود و با توجه به سنت رایج در شهر یا روستای خود به تولید لباسهای سنتی اقدام میکنند.
علاوه بر بافندگی برخی از صاحبان حرفه های دیگر مانند نجاری و آهنگری نیز طی سالهای اخیر به جای روزها در شب کار می کنند. چرا که آنها در ماه مبارک رمضان در تلاشند تا روزها به استراحت، دعا و قرآن خواندن بپردازند و شبها کار کنند که این امر نه تنها در تونس بلکه در بسیاری از کشورهای اسلامی نیز رواج دارد.
مراسم یادبود " غزوه بدر" در لبنان برگزار شد
وزارت اوقاف اسلامی لبنان اعلام کرد که مراسم دینی "غزوه بدر" عصر روز شنبه 17 ماه مبارک رمضان برگزار شد. برنامه های این مراسم دینی شامل قرائت قرآن کریم و سخنرانی درباره جنگ بدر و تفسیر و توضیح چگونگی پیروزی و موفقیت مسلمانان بود.
بدر روستای کوچکی میان مکه و مدینه بود که چند غزوه از غزوات پیامبر (ص) را به نام آن روستا خوانده اند و مهمترین آنها جنگ بدر بزرگ بوده است. جنگ بدر بزرگ در ماه رمضان سال دوم هجری بین مسلمانان و مشرکان مکه در سرزمین بدر رخ داد و سپاه اندک مسلمانان با وجود تعداد اندک با امداد الهی پیروز شدند.
هنرهای اسلامی معرف فرهنگ و تمدن مسلمانان هستند
وزیر آموزش عالی و تحقیقات علمی مجمع فرهنگی و هنری ابوظبی در مراسم افتتاحیه نمایشگاه "در پهنه تاریخ اسلام" با اشاره به اینکه این نمایشگاه اصول صلح و همزیستی مسالمت آمیز را تعمیق می بخشد، گفت: هنرهای اسلامی به درستی میراث فرهنگی و تمدن مسلمانان را منعکس می کنند .
شیخ نهیان بن مبارک آل نهیان وزیر آموزش عالی و تحقیقات علمی مجمع فرهنگی و هنری ابوظبی سه شنبه 3 مهر ماه در مراسم افتتاحیه نمایشگاه " در پهنه تاریخ اسلام" با اشاره به اینکه هنرهای اسلامی بهترین وسیله برای اشاعه رسالت دین اسلام به شمار می روند، اظهار داشت: این نمایشگاه منجر شده تاهنرهای اسلامی وسیله ای فعال برای ارتباط با دیگران و تعمیق مفاهیم محبت، صلح، همزیستی و تشریک مساعی با همه مردم جهان به شمار روند.
وی با اشاره به اینکه این نمایشگاه در راستای اشاعه معرفت و بیداری نسبت به تمدن اسلام، تعمیق فهم و درک هنرهای اسلامی برگزار شده است، تصریح کرد: این نمایشگاه ارزشهای میراث اسلامی را در جهان با ارائه نقش تمدن اسلامی در پیشرفت بشریت در همه زمینه ارائه می کند.
نمایشگاه " در پهنه تاریخ اسلام " با ارائه دستاوردهای علمی و هنری مسلمانان در دوران اسلامی از سه شنبه 3 تا 12 مهر در امارات برگزار می شود. این نمایشگاه از سوی مجمع فرهنگی و هنری ابوظبی در برگیرنده مجموعه ای منتخب و نادر از هنرهای اسلامی است که با هدف ارائه ارزشهای تسامح، همزیستی مسالمت آمیز و ارائه استعداد هنری و روح لطیف مسلمانان برگزار شده است.
در این نمایشگاه حدود 5 هزار قطعه از هنرهای مختلف مسلمانان در زمینه هایی که ابتکار و نوآوری نشان داده اند چون معماری، کاشیکاری، سفالگری، استفاده از هنرهای تزئینی بر روی شیشه، چوب، عاج، پارچه، دستنوشته های قرآنی و ادبی، صنعت جلد سازی، صنعت تجهیزات نجوم و علوم مختلف اعم از پزشکی و هندسه به نمایش در آمده است.
قدیمیترین دستنوشته عربی انجیل در مصر پیدا شد
قدیمیترین دستنوشته عربی انجیل که به سال 284 هجری باز میگردد، در دیر سانت کاترین در استان سیناء مصر پیدا شده است. یوسف زیدان مدیر موزه دستنوشته های کتابخانه اسکندریه اظهار داشت: قدیمیترین دستنوشته عربی انجیل که شامل انجیل متی، لوقا، مرقس و یوحنا است و به سال 284 هجری باز میگردد، در دیر سانت کاترین در استان سیناء مصر یافت شده است.
این دستنوشته ها با خط کوفی است و تعداد برگه های آن 119 برگه است که در جعبه ای چوبی منقش محافظت می شد . این جعبه با نقشهای بسیار زیبا و دقیق تزئین شده و بر روی آن نوشته شده است: به نام پدر، پسر و روح القدس.
این دستنوشته جزء 7 دستنوشته نادری است که در کتابخانه اسکندریه نگهداری می شود. کتابخانه اسکندریه دارای 3 هزار دستنوشته به زبانهای مختلف است که تاریخ بیشتر آنها قرنهای اولیه مسیحیت و اسلام بازمیگردد.
سانت کاترین در اواخر قرن دوم میلادی یعنی در سال 194 میلادی در شهر ساحلی اسکندریه مصر به دنیا آمد و تمام زندگی خود را وقف حضرت عیسی (ع) کرد، وی ازدواج نکرد و به عنوان یکی از قدیسان برجسته مصری دارای اهمیت بسزایی است. دیری که وی در آن ساکن بود به همین نام مشهور شده است.
پادشاه مراکش از سخنرانیهای دینی ماه رمضان حمایت میکند
پادشاه مراکش ملک محمد سادس ریاست فعالیتهای دروس دینی جدید در ماه مبارک رمضان را به عهده دارد و اعلام کرده است که از سخنرانیهای دینی این ماه پربرکت حمایت می کند. از این رو در قصر وی در دارالبیضاء مراکش موضوع " جایگاه اولی الامر در اسلام" به عنوان یکی از موضوعات مهم دین اسلام مورد بررسی قرار گرفته است.
در این جلسه آیات و روایات مرتبط با این موضوع تفسیر و مفهوم اولی الامر و وظایف مردم نسبت به او و وظایف او مورد بررسی قرار گرفته است. قرار است طی روزهای آینده موضوعات دیگری نیز مورد بررسی قرار گیرند.
گردهمایی "موسیقی صوفیانه" در اردن برگزار شد
اولین گردهمایی "موسیقی صوفیانه" با قرائت اشعار صوفیانه ابن عربی و ابن فارض در شبهای ماه مبارک رمضان از 5 تا 10 مهر در اردن برگزار شد. بشار زرقران هنرمند سوریه ای اشعار صوفیانه ابن عربی، حلاج و ابن فارض را در اولین همایش موسقی شرقی با عنوان " موسیقی صوفیانه" در اردن خواند.
با توجه به اینکه شبهای ماه مبارک رمضان ایام زهد، تقوا و پرهیزکاری است، خواندن این اشعار صوفیانه عشق به خالق را به تصویر می کشد. در این گردهمایی از موسیقی اصیل شرقی و ایرانی به ویژه نی، کمانچه، قانون و بربط استفاده می شود.
اولین گردهمایی "موسیقی صوفیانه" که در دو شهر امان و اربد برگزار شد. هدف از برگزاری این گردهمایی شناخت موسیقی شرقی و بهره گیری از عرفان و تصوف در آن و استفاده از آن برای کشف عالم درونی انسان و رابطه انسان با خالق و هستی عنوان شده است .
کارگاه "اسلام واحد و متعدد" در تونس برگزار میشود
کارگاه بین المللی " اسلام واحد و متعدد" 8 و 9 آبان ماه با مشارکت محمد ارکون استاد تاریخ اندیشه اسلامی دانشگاه فرانسه برگزار میشود. آموزشگاه عالی اصول دین تونس کارگاه بین المللی " اسلام واحد و متعدد" را با همکاری مؤسسه ای آلمانی برگزار میکند.
این کارگاه طی دو روز 8 و 9 آبان ماه با مشارکت محققان و اندیشمندانی چون محمد ارکون از استادان تاریخ اندیشه اسلامی دانشگاه سوربن فرانسه برگزار میشود. طی این کارگاه قرار است موضوعاتی چون: وحدت و تعدد و هستی در اسلام در طول تاریخ، وحدت و تعدد در اسلام، وحدت و تعدد در اسلام تبیین نظریه های جامعه شناسی و فرهنگی، تأثیر و تأثر میان وحدت وتعدد و هستی در اسلام بررسی شوند.
همایش "آینده اسلام در آفریقا" در مصر برگزار میشود
همایش "آینده اسلام در آفریقا" با هدف بیداری مسلمانان آفریقا و حفظ هویت آنها، 28 اکتبر ( 6 آبان ماه) در قاهره برگزار میشود. انجمن دانشگاههای اسلامی قاهره همایش " آینده اسلام در آفریقا" را با همکاری مرکزتحقیقات آینده و انجمن دانشگاههای اسلامی در 28 اکتبر ( 6 آبان ماه) برگزار می کند.
هدف از برگزاری این همایش تبیین دیدگاههای نظری و علمی در راستای بیداری مردم آفریقا، حفظ هویت مسلمانان در میان آنها و مبارزه با تعرضاتی است که مسلمانان با آن رو به رو هستند. با توجه به اینکه اسلام در آفریقا با تعرضات بسیاری رو به رو است، این همایش عاملی برای مبارزه با آنها به شمار می رود.
سه محور در این همایش مورد بررسی قرار می گیرند: تاریخ ورود اسلام به آفریقا و آمادگی مسلمانان آنجا، مهمترین مشکلات و تعرضاتی که مسلمانان در آفریقا با آن رو به رو هستند و تلاشهای سازمانهای عربی، اسلامی و آفریقا در این زمینه و آینده اسلام در آفریقا و استراتژی دعوت و دستگاههای حامی سازمانهای اسلامی این کشور، محورهای همایش فوق را تشکیل می دهند .
آموزشگاه تثبیت نظام تربیت اسلامی در مالزی تأسیس میشود
آموزشگاه تثبیت نظام تدریس تربیت اسلامی به نام " آموزشگاه تحقیقات و مطالعات تربیت اسلامی" با هدف ارتقای تربیت اسلامی و خلق افکار روشنبینانه در راستای کمک به دولت مالزی برای ایجاد کشوری مترقی و پیشرفته تأسیس میشود.
این آموزشگاه درصدد است تا در خلق افکار روشن بینانه به دولت مالزی کمک کند تا اهداف حکومت را در سایه کشوری پیشرفته و مترقی دنبال کند. آموزشگاه از دستاوردهای علمای مسلمان محلی مدد میگیرد تا در سطوح مختلف علمی رقابتی را سامان دهد و بدین طریق الگویی برای مسلمانان کشورهای دیگر باشد.
مرکز گفتگوی فرهنگها و تمدنها در عربستان تأسیس میشود
دکتر سلیمان اباخیل مدیر دانشگاه اسلامی عربستان گفت: در صددیم تا مرکزی برای گفتگو با تمدنهای دیگر جهان را تأسیس کنیم. شناخت مبادی، اصول، عقاید و احترام به دیگر تمدنها و فرهنگها از اهمیت بسزایی برخوردار است. از این رو این مرکز در این کشور وابسته به دانشگاه اسلامی عربستان تأسیس میشود.
با توجه به اینکه اسلام به احترام به دیگران تأکید میکند، این مرکز با هدف فعال سازی ارتباط میان تمدنهای خاص تأسیس میشود تا ضمن معرفی فرهنگها و تمدنهای مختلف بویژه اسلام، بتواند با فرهنگهای دیگر تعامل داشته باشد.
نظر شما