به گزارش خبرگزاري مهر، قايق پرنده شناوري سريع است كه مي تواند با ارتفاع كم در سطح دريا پرواز كند و در رهگيري و شناسايي اهداف سطحي و زير سحطي، پشتيباني و حمل سلاح هاي استراتژيك در مناطق، باتلاق ها و نيزارها مورد استفاده قرار گيرد.
با توليد قايق پرنده در وزارت دفاع ، جمهوري اسلامي ايران به جمع معدود كشورهايي پيوست كه فناوري ساخت اين شناور را در اختيار دارند.
امير دريابان شمخاني در اين مراسم طي سخناني اظهار داشت: پيروزي انقلاب اسلامي روح خودباوري را در كالبد صنايع دفاعي دميد و تجارب حاصل از هشت سال دفاع مقدس مزيد بر علت شد تا امروز نيروهاي دريايي ارتش و سپاه از تجهيزات و فناوري هاي روزآمد برخوردار باشند.
وزيردفاع ضمن تاكيد بردفاعي بودن توليدات اين وزارتخانه گفت: جمهوري اسلامي ايران با اعتقاد به اينكه امنيت خليج فارس صرفا بايد توسط كشورهاي منطقه تامين شود ، آماده تبادل تجربيات و فناوري هاي دفاعي با همسايگان جنوبي خود است.
وي همچنين گفت: با همكاري تمام كشورهاي منطقه بايد خليج فارس را به خليج صلح، وحدت و دوستي تبديل كنيم.
دراين مراسم با حضور فرمانده نيروي دريايي ارتش يك فروند زيردريايي 120تني به عنوان آخرين فناوري زير سطحي كشورمان به اين نيرو تحويل داده شد.
زيردريايي فوق كه منطبق با ويژگي هاي خليج فارس و درياي عمان طراحي شده است و 10 گره دريايي سرعت دارد، در اين مراسم رزمايش انجام داد.
انواع هواناوهاي ساخت وزارت دفاع شامل دو، چهار، شش ، هجده و بيست و چهار نفره نيز پس از انجام رزمايش دراين مراسم ، به نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران تحويل داده شدند.
لندينگ كرافت دو هزار تني ديگر پروژه اي بود كه با حضور وزير دفاع مورد بهره برداري قرار گرفت. اين لندينگ كرافت مي تواند با سرعت 10 گره دريايي علاوه بر حمل هزار تن سوخت آب شيرين، نفرات و تجهيزات را جابجا كند.
گفتني است كه از ميان پروژه هاي فوق ، قايق پرنده و انواع هواناو در دانشگاه صنعتي مالك اشتر و زيردريايي و لندينگ كرافت در گروه صنايع دريايي سازمان صنايع دفاع توليد شده است.
نظر شما