دکتر محمدعلی محققی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: لازم بود این آئین نامه با سایر آئین نامه های موجود هماهنگ و شرایط عمومی، تخصصی و تعهدات قانونی در ادامه تحصیل مستقیم در نظر گرفته می شد که این کار اکنون انجام شده است و پس از امضای وزیر بهداشت در سال تحصیلی جاری تحصیلی اجرا می شود.
وی گفت: آئین نامه بر اساس بررسی دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی و شورای سیاستگذاری وزارت بهداشت تدوین شده و با آئین نامه موجود استعدادهای درخشان انطباق داده شده است.
محققی ارائه فرصت برای ارتقاء علمی و ادامه تحصیل در دوره دستیاری تخصصی پزشکی برای افراد مصداق آئین نامه استعدادهای درخشان را از مهمترین موضوعات آئین نامه ادامه تحصیل نخبگان دانست و گفت: در واقع وجه مشترک آئین نامه های استعداد درخشان ایجاد فرصت علمی برای افراد شایسته و واجد شرایط است.
وی افزود: همچنین در این آئین نامه عموم مصادیق از جمله محورهای کلی آموزش، مسائل فرهنگی، فوق برنامه و اخلاق پزشکی نیز در نظر گرفته شده و به صورت کلی برای هر کدام از این موارد نظام امتیاز بندی تعیین شده است.
دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی گفت: در این آئین نامه دقت شده که اصول و ارتقاء افراد بر اساس نظام امتیاز بندی در نظر گرفته شود و رقابت سالمی را میان استعدادهای درخشان ایجاد کند.
وی با اشاره به تأثیرات نظام امتیازبندی در نظر گرفته شده در آئین نامه در فعالیت های علمی و آموزشی دانشجویان استعداد درخشان دوره های پزشکی خاطرنشان کرد: در این نظام، طرح های تحقیقاتی و نگارش و انتشار مقالات علمی در مجلات معتبر، رقابت علمی در المپیادها، رقابت میان رتبه های برتر و فعالیت آموزشی داخل دانشگاه ارتقاء پیدا می کند.
محققی افزود: همچنین فعالیت های فرهنگی، اجتماعی، ارزشی و ورزشی ترویج شده و فضای سالمی را ایجاد کند که هم این فعالیت ها به عنوان یک رقابت سالم در کسب درجات برتر دانشگاهی و علمی محسوب شود و هم رشد علمی و ادامه تحصیل افراد مصداق استعدادهای درخشان را تسهیل کند.
دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی با تأکید بر شفاف سازی لازم در این زمینه یاد آور شد: در حال حاضر واحدی برای ارتقاء علمی نخبگان گروه علوم پزشکی و استعدادهای درخشان ایجاد شده است که هماهنگی لازم در این زمینه را به انجام می رساند.
نظر شما