به گزارش خبرنگار مهر، در ابتدای این مراسم محسن هجری - نویسنده و عضو انجمن نویسندگان کتاب کودک - گفت: انجمن نویسندگان هرگز در طول فعالیت خود انگیزه ای برای استخدام طلبی نداشته و به نفع شخصی خود نمی اندیشیده است. ابراهیمی به عنوان یکی از موسسان این انجمن سهم بزرگی در شکوفایی و تبلور اندیشه های اعضا داشت.
وی افزود: او یکی از موثرترین چهره هایی بود که توانست در حیطه ترجمه کتاب های کودک نقش عمده ای ایفا کند. این برنامه گرچه به نوعی بزرگداشت ابراهیمی به شمار می رود اما باید در کنار آن از افرادی چون پیروز قاسمی که وقت خود را در بیمارستان در کنار وی سپری می کرد و یا دوستان الوند که برای بالا بردن روحیه او از هیچ کوششی دریغ نکردند صحبت کرد.
هجری تصریح کرد: حسین ابراهیمی از جمله نویسندگانی در عرصه کودک و نوجوان بود که بدون چشمداشت به فعالیت پرداخت. هرچند ما با افرادی هم مواجه می شدیم که از بدو ورود به انجمن به دنبال منافع و امکاناتی چون وام یا بن کتاب بودند. به هرحال روزی که قرار بر این شد ابراهیمی را در قطعه هنرمندان به خاک بسپاریم، با حقیقت تلخی مواجه شدیم و آن عدم صدور مجوز دفن برای او بود. زیرا عقیده داشتند آنجا قطعه هنرمندان است و حسین ابراهیمی الوند یک مترجم.
وی ادامه داد: بالاخره با دوندگی های بسیار و تحمل 48 ساعت شکنجه بار این امر میسر شد و پیکر وی در قطعه هنرمندان آرام گرفت و ما ثابت کردیم که ابراهیمی نیز به اندازه یک هنرمند آکروبات محق است تا در چنین مکانی به خاک سپرده شود.
سپس شهرام اقبال زاده دیگر عضو انجمن خاطرنشان کرد: الوند در چند قلمرو به هم پیوسته ادبیات کودک مانند آفرینش اثر و نهادسازی و نقد پیشرو و کوشا بود. او نه فقط با صد اثر ترجمه که با ایجاد خانه ترجمه، نهضت جدیدی در زمینه ترجمه ادبیات کودک ایجاد کرد.
وی افزود: در طول این سال ها جایزه ای نبوده است که ابراهیمی موفق به دریافت آن نشده باشد. گذشته از اینها 99 درصد جوایز ادبی نویسندگان مرهون تلاش های وی بوده است. از او آثار متعددی در حوزه نظری هم منتشر شده است.
در ادامه، نامه یوسف خوش کلام همکلاسی و دوست حسین ابراهیمی الوند که از کانادا ارسال شده بود برای حاضران در مراسم خوانده شد.
بعد از آن، از چند تن از نویسندگان انجمن تقدیر شد. بر این اساس، کتاب "زنگ تفریح برایت تعریف می کنم" نوشته حدیث غلامی در بخش خردسال، "دیو دیگ به سر" اثر فرهاد حسن زاده در بخش کودک و "قصه آن ملخ" به قلم نوید سید علی اکبر در بخش نوجوان با اهدای لوح سپاس و سکه بهار آزادی تقدیر شدند.
حدیث غلامی و فرهاد حسن زاده سکه های خود را به انجمن نویسندگان کتاب کودک اهدا کردند. سید محمد حسینی، وحید نیکخواه آزاد و محمود برآبادی داوران این رقابت داخلی در انجمن نویسندگان بودند. این داوری از بین 21 اثر انجام شده بود.
نظر شما