به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله یزدی با اشاره به اهمیت نظارت و بازرسی و نتایج آن، گفت: جایگاه و حساسیت نظارت و بازرسی در نظام و سیستم اداری کشور روشن است و هر چه قدر بازرسی بهتر بتواند به وظایف خود عمل کند حقوق عامه مردم بیشتر تأمین میشود
وی گفت: در بازرسیها ریشههای فساد هم بررسی شود و این مطلب مورد توجه قرار گیرد که اگر در یک دورهای دستگاهی بازرسی شد و با تخلفات احتمالی آن برخورد شد در دوره بعدی بازرسی آیا بر کاهش میزان تخلف تأثیر داشته یا خیر و یا اینکه آیا افراد متخلف درصدد جبران خسارات وارده برآمدهاند؟
عضو فقهای شورای نگهبان، داشتن صلاحیت در تصدی مشاغل مدیریتی و اداری را خاطر نشان کرد و افزود: در پستهای بالا به ویژه اقتصادی و فرهنگی فقط به مدرک توجه نشود، بلکه صلاحیتهای افراد هم مد نظر قرار گیرد.
رئیس دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری، نظارت و بازرسی را امری لازم در هر مدیریتی برشمرد و گفت: بازرسی میتواند نقش اصلاح امور دستگاهها را داشته باشد.
وی افزود: فقط به این اکتفا نکنید که جلوی چند رقم فساد را گرفتید. باید به گونهای عمل کنید که اگر کسی مرتکب خلافی شد و برخورد کردید، فرد متخلف متنبه شود و یا اینکه در فعالیتهای بازرسی به دنبال این نکته باشید که میزان حاکمیت ضوابط نسبت به روابط در دستگاههای اداری کشور را در دورههای زمانی مختلف مقایسه کنید.
آیتالله یزدی تصریح کرد: اگر بتوانید در مقایسهای میزان نتایج و فعالیتهای بازرسی چنددستگاه بازرسی شونده را در دورههای زمانی مختلف بررسی کنید و روی نتایج آن آسیبشناسی و ریشهیابی داشته باشید کاری مفید خواهد بود.
عضو فقهای شورای نگهبان به ضرورت رفع مشکلات مردم در برخی دستگاهها و ضابطهمند شدن کمکهای دولت به برخی واحدها اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال در زمینه میزان کمک اعطایی به نشریات، چاپخانهها و ... که به وسیله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعمال میشود، مقایسهای داشته باشید که میزان اعمال ضوابط و مقررات و یا آسانسازی رویهها در اجرای آن، در دورههای زمانی گذشته و فعلی چه میزان بوده است.
وی با اشاره به توهینهایی که در دوران گذشته به مقدسترین مقدسات اسلام شد، افزود: در حال حاضر این روند بهبود یافته است. اگر دوره به دوره، حمایت دولت از اسلام بیشتر شود طی 50 سال آینده فرزندان ما به اداره جامعه به وسیله اسلام معتقدتر میشوند.
رئیس دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری در خصوص وضعیت اعتبارات نامناسب بازرسی، پیشنهاد کرد: برای رفع کمبود بودجه و اعتبارات، درصدی از درآمدهای ناشی از فعالیتهای بازرسی از طریق تصویب قانونی در مجلس شورای اسلامی به عنوان بخشی از درآمدهای اختصاصی و بودجه و اعتبارات بازرسی لحاظ شود.
حجتالاسلام محمودآبادی، مدیرکل بازرسی قم نیز در این دیدار، هدف از این دیدار را استفاده از نقطه نظرات علمای حوزه در زمینه آسیبشناسی از دستگاههای اجرایی استان عنوان کرد.
وی همچنین گزارشی از نحوه اجرای برنامههای نظارتی و بازرسی در استان ارائه کرد.
نظر شما