۱۷ مهر ۱۳۸۶، ۸:۲۷

اجرای قانون منع انزجار دینی در بریتانیا؛ اخبار هفتگی ادیان جهان در خبرگزاری مهر

اجرای قانون منع انزجار دینی در بریتانیا؛ اخبار هفتگی ادیان جهان در خبرگزاری مهر

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه : اجرایی شدن قانون منع انزجار دینی در بریتانیا را می توان یکی از نقاط عطف اخباری دانست که طی هفته گذشته به ادیان جهان اختصاص داشت. اما از سوی دیگر در پی سفر پاتریاک روسیه به فرانسه و شکل گیری شایعاتی درباره نیایش مشترک دو مذهب مسیحی که اختلافهای حل نشده ای دارند، وی عدم میسر شدن این امر را مورد تأکید قرار داد.

اجرای قانون منع انزجار دینی در بریتانیا

قانون منع انزجار دینی و نژادی 2006، که اهانت و انزجار علیه فرد، دین یا پیروان ادیان را جرم تلقی می‌کند، از روز دوشنبه 9 مهر ماه در بریتانیا به مرحله اجرا گذاشته شد.

این قانون جدید که در سال 2006 تصویب شد تا قانونی که تنها سیکها و یهودیان را مورد حمایت قرار می داد به  نحوی گسترش یابد که هندوها، مسلمانان و مسیحیان نیز  از حمایتهای آن برخوردار شوند.

دولت بریتانیا اعلام کرد برخی از افراط گرایان از این ابهام قانونی سوء استفاده کرده و از عبارتهای دینی برای اهانت به گروه هایی که در این قانون مورد اشاره قرار نگرفته اند استفاده می کنند. از نخستین روز ماه اکتبر این ابهام که در قانون وجود داشت رفع شده و حمایت ادیانی چون اسلام، مسیحیت و هندوئیسم نیز در این قانون مورد تأکید قرار می گیرد.

انزجار دینی در قانون به عنوان انزجار علیه گروهی از افراد تعریف می شود که به دین خاصی تعلق داشته و یا اعتقاد دینی دارند. این قانون که در انگلستان و ولز اجرا می شود فرد خاطی را از تهدید به زندان تا هفت سال زندان و جریمه نامحدود مجازات می کند و این مجازات شامل هر فردی می شود که تلاش کند به انزجار دینی به واسطه کلمات و رفتارهای تهدید آمیز دامن بزند.

پاپ و تقبیح نسبی‌گرایی اخلاقی

پاپ بندیکت شانزدهم روز جمعه 13 مهر ماه در دیدار با اعضای کمیسیون بین المللی الهیات کلیسای کاتولیک، نسبی گرایی اخلاقی دنیای معاصر و نادیده گرفتن قوانین طبیعی را تقبیح کرد.

رهبر کاتولیکهای جهان گفت: سکولاریسم به واسطه انکار وجود قوانین طبیعی، بنیادهای اولیه جامعه دموکراتیک را از بین می برد. انکار قوانین طبیعی به ایجاد بحرانی برای بشریت منتهی شده است، رهبران دینی در پاسخ به این بحران باید مؤمنان و سایر ادیان را برای بازپس گیری سنت اخلاقی مشترک بسیج کنند.

کمیسیون بین المللی الهیات هفته گذشته به منظور بررسی سندی درباره قوانین طبیعی در رم تشکیل جلسه داد و پاپ نیز در این دیدار بر اهمیت موضوع بحث این کمیسیون تأکید کرد .

بندیکت شانزدهم گفت: قوانین طبیعی روشن می کند که ماهیت اخلاقی دین با وجدان انسان فاصله ندارد بلکه این ماهیت اخلاقی هنجاری است که در طبیعت وجودی هر انسانی نهفته است. قوانین طبیعی به دین ارتباطی ندارند بلکه این قوانین استدلال اخلاقی هستند که در منطق تمام موجودات وجود داشته و می توانند بنیادهای گفتگو در جامعه مدنی را شکل دهند و جامعه نیز می تواند درباره پرسشهای بنیادین اخلاقی به اتفاق آراء دست یابد.

رهبر کاتولیکهای جهان یادآور شد: مشکل پیش روی دموکراسیهای معاصر شکلی از نسبی گرایی اخلاقی است و بر این باور نادرست شکل گرفته که نسبی گرایی تضمین کننده تساهل و احترام دوجانبه است. در حقیقت نسبی گرایی موجب شکل گیری بحران عمیقی در جامعه است که حتی ارزشهای بنیادین آن را چون کرامت و زندگی انسانی، نهاد خانواده و تساهل، نظم اجتماعی و حقوق بنیادین بشر را به خطر می اندازد.بندیکت شانزدهم به ستاد مبارزه با فقر ملحق می‌شود

پاپ بندیکت شانزدهم با برگزاری مراسم نیایش ویژه در بیستمین سالگرد ستاد روز جهانی مبارزه با فقر به این ستاد ملحق می‌شود.

روز جهانی مبارزه با فقر در سال 1987 توسط کشیش جوزف رسینکی پایه‌گذار جنبش ای تی دی جهان چهارم آغاز شد. شعار این کشیش لهستانی این بود: هرجا زنان و مردم محکوم به زندگی در فقر هستند حقوق بشر نقض شده است، اطمینان حاصل کردن از توجه به این حقوق وظیفه ما محسوب می‌شود.

این اقدام ابتکاری برای نخستین بار در سال 1992 مورد توجه سازمان ملل قرار گرفت و به منظور گسترش پیام رسینگی سازمانهای مختلفی در رم تشکیل شد.

رهبرکاتولیکهای جهان نیز روز چهارشنبه 17 اکتبر (25 مهر ماه) حضور فعال خود را در این روز اعلام خواهد کرد و مراسم رسمی آن را همان روز در کلیسای باسیلیکای سنت جان لاتران برگزار می‌کند.

پاتریاک کلیسای ارتدکس روسیه به فرانسه سفر کرد

رهبر معنوی ارتدکسهای روسیه عصر روز دوشنبه 9 مهر ماه مسکو را به مقصد فرانسه ترک کرد تا علاوه بر دیدار با روحانیهای ارتدکس به تقویت روابط این کشور اروپایی و روسیه کمک کند.

 اسقف اعظم کاتولیکهای فرانسه ژان پیرگارلت از استراسبورگ از الکسی دوم پاتریاک مسیحیان ارتدکس روسیه استقبال کرد.

وی پس از آن از کلیسای جامع محلی دیدار کرد و در کنسرت موسیقی نوازندگان کر ارتدکس روسیه با عنوان "صدای ارتدکس روسیه" شرکت کرد. الکسی دوم در بدو ورود در مصاحبه با مجله لاوی ابراز امیدواری کرد این سفر برای تقویت همکاری میان روسیه و اتحادیه اروپا مؤثر واقع شود.

در این میان، نایب رئیس دفتر روابط خارجی کلیسای ارتدکس روسیه این دیدار را رویدادی تاریخی دانست و اظهار داشت که الکسی دوم نخستین پاتریاک ارتدکس روسیه است که از فرانسه دیدار می کند.

الکسی دوم اسه شنبه با رئیس سازمان PACE ، دبیر کل شورای اروپا و نخست وزیر صربستان دیدار و پس از آن مراسم دینی را در کلیسای تمام قدیسان ارتدکس روسیه در استراسبورگ برگزار کرد. رهبر ارتدکسهای روس در پاریس با اسقفهای کلیساهای ارتدکس دیداری داشت و روز چهارشنبه با نیکولا سارکوزی رئیس جمهور فرانسه دیدار و گفتگو کرد.

پاتریاک مسکو روز پنجشنبه به عنوان آخرین روز از اقامت خود در فرانسه مراسم نیایشی در پاریس برگزار کرد.
 
نیایش مشترک کاتولیک و ارتدکس میسر نیست

پاتریاک مسیحیان کلیسای ارتدکس روسیه تصریح کرد: نیایش مشترک کلیسای کاتولیک و ارتدکس تنها زمانی میسر است که پرسشهای بحث‌برانگیز دکترین میان دو کلیسا پاسخ داده شود.

الکسی دوم پاتریاک مسیحیان ارتدکس روسیه در گفتگو با روزنامه" درنیرس نول دو الساکا" اظهار داشت: در فرآیند رسیدن به وحدت کلیسایی، باید از آن نوع مصالحه هایی که بر ماهیت مذهب ما تأثیرگذار است، پرهیز کنیم.

وی یادآور شد که وحدت کلیسا در اعتراف به تمام مؤلفه های یک دین تحقق می یابد و براساس آموزه های کلیسای ارتدکس تنها این امر می تواند مبنای برگزاری مراسم عشای ربانی مشترک باشد.

الکسی دوم به احتمال برگزاری مراسم عشای ربانی مشترک میان کاتولیکها و ارتدکسها، اشاره و تأکید کرد که این امر به اراده خداوند بستگی دارد.

طی سفر رهبر معنوی مسیحیان ارتدکس روسیه به فرانسه و برگزاری مراسم نیایش در کلیسای تمام قدیسان ارتدکس روسیه در استراسبورگ برخی رسانه های فرانسوی از برگزاری نیایش مشترک کاتولیک و ارتدکس خبر دادند، در حالی که رئیس دپارتمان روابط خارجی کلیسای ارتدکس روسیه روز جمعه 13 مهر ماه طی بیانیه ای این اخبار را تکذیب کرد.
 
همکاری ادیان و فرهنگها در سازمان ملل بررسی می‌شود

مجمع عمومی سازمان ملل طی روزهای 4 و 5 اکتبر ( 12 و 13 مهر ماه) نشستی را با محوریت بهبود درک و همکاری میان ادیان و فرهنگها برگزار کرد.

هدف از برگزاری این نشست که در نیویورک برگزار می شود ترویج تساهل، درک و احترام جهانی به تنوع فرهنگی و آزادی دینی است. نمایندگان سازمانهای غیر دولتی و بخش خصوصی در این نشست شرکت کردند.

این نشست بر اساس قطعنامه 221/61 مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار شد که 20 دسامبر سال 2006 تصویب شد. این قطعنامه گردهمایی عالی مرتبه درباره همکاری های بین دینی و بین فرهنگی مورد تأکید قرار داده بود. مجمع عمومی در قطعامه ای که  25 می 2007 تصویب کرد تصمیم گرفت گفتگوهای عالی مرتبه طی روزهای 4 و 5 اکتبر در آخرین سطح برگزار و دربرگیرنده سه نشست با حضور تمام اعضا باشد.

کد خبر 565485

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha