برگزاری مراسم عید فطر و اظهار خوشحالی از سوی مسلمانان اگر چه ضروری است، اما این سرور باید از هر گونه منکری به دور باشد. چرا که هدف از برگزاری این ایام اخلاص و پیروزی انسان بر نفس طی یک ماه است که ایام عید نیز باید با شیوه ای خاص همراه باشد تا از آلوده شدن به گناه جلوگیری شود.
مسلمانان عربستان پس از اینکه یک ماه را روزه گرفتند، ضمن تبریک به مناسبت فرا رسیدن عید فطر، نماز عید را با وجود ازدحام شدید در خیابانها، میادین و محله های این کشور اقامه می کنند . برخی از آنها سعی می کنند عید را به کشورهایی چون قاهره، ایران و مالزی سفر کنند . بازارهای عربستان در عید فطر با ازدحام شدیدی روبه رو است.
هر کس این روز را به نحوی برگزار می کند، برخی از آنها در اماکن خارج از شهر به برپایی خیمه و چادرهای صحرایی اقدام می کنند و در کنار ساحل دریا به صید ماهی می پردازند.در نزدیکی محلهایی که برای گستردن خیمه ها و چادرهاست، علاوه بر برق، وسایل طبخ و پخت و پز نیز وجود دارد و این محله ها حتی برای کسانی که به آتش یا فرش نیاز دارند، ادوات آنها را نیز فراهم می کند تا بساط تفریح آنها را کاملا آماده و برای استراحت آنها مهیا کند.
در روز عید سعید فطر همه شهرهای عربستان مزین و چراغانی و آماده پذیرایی از زائران می شوند. خیابانها، میدانها باغها با چراغهای رنگی و نورانی تزئین می شوند به طوری چراغهایی نیز به درختهای نخل می آویزند تا در جلب مردم تأثیر گذارد. شهرهای مختلف عربستان برای استقبال از مردم شهرهای دیگر بر برنامه ها و فعالیتهای خاصی متمرکز است تا شادی و خوشحالی عید فطر میان کودکان، بزرگان، زنان و مردان اشاعه یافته و علاوه بر تفریح به فرهنگسازی نیز اقدام کنند.
برگزاری مراسم خاص فرهنگی اعم از جشنواره های خاص، موسیقی محلی، ملی، برگزاری مراسم از سوی هنرمندان و گروههای خاص، صدقه دادن، انفاق، هدیه به کودکان، برگزاری نمایش، تئاتر، آتش بازی، مسابقات اسب دوانی و برگزاری جلسات شعر از برنامه های خاص عید فطر به شمار می رود که از اهمیت خاصی برخوردار است.
شب قبل از عید فطر و یا روز عید دارای غذاهای خاصی است که از آنها می توان به گوشت پخته و کباب اشاره کرد، به طوری که سفره های آنها از گوشت چرخ کرده، سالاد، پنیر، زیتون، عسل، مربا، شیرینی مملو است. طبقهایی از میوه و حلواهای خاص نیز در این سفره ها دیده می شود.
نظر شما