به گزارش خبرنگار مهر، فرهنگ فرخی بعد از ظهر امروز در جمع خبرنگاران قدمت هنر ملیله زنجان را 550 تا 330 هجری قمری دانست و با تاکید بر این مطلب که آثار برجای مانده از شوش، همدان، گنجینه جیحون این ادعا را ثابت می کند، افزود: ملیله زنجان در بین ۴۰اثر ارسالی به این سازمان با قرارگرفتن در جمع پنج اثر برگزیده، مهر اصالت یونسکو را از آن خود کرد.
وی یادآورشد: حفظ مالکیت فکری و معنوی اثر، ممانعت از سوءاستفاده سودجویان و فروش محصول در جهان از طریق سایت طراحی شده توسط سازمان یونسکو، تبلیغات رایگان در رسانههای جهانی، حضور در نمایشگاههای بینالمللی و اعطای لوح بینالمللی سازمان یونسکو از جمله مزایای دریافت مهر اصالت صنعت ملیله است.
فرخی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۳۰کارگاه با ۲۵۰هنرمند ملیلهکار در استان زنجان فعال است، افزود:صنعت دستی ملیله بااستفاده از مفتولهای ظریف نقره و اجرای طرحهای اسلیمی نمود مییابد و از این هنر در تهیه زیورآلاتی چون گل سینه، گوشواره، سینهریز و ظروفی مانند سرویس چایخوری، سبد، گلدان و دیگر وسایل تزیینی استفاده میشود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان با تاکید براین مطلب که در اکثر کتابهای تاریخی کشور که در آن نامی از زنجان به میان آمده به این هنر فلزکاری زنجانی نیز اشاره شده است، تصریحکرد: با توجه به رونق شهر زنجان در دوره هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان، فلزکاری از صنایع پیشرفته هر یک از این تمدنها محسوب میشود.
فرخی افزود: زنجان به عنوان خاستگاه اولیه هنر ملیلهکاری با قدمت و پیشینه تاریخی هزار ساله، هنوز نام خود را میان بهترینهای این هنر حفظ کرده است و برای احیای جایگاه قبلی خود تلاش میکند.
وی تاکید کرد: این هنر وامدار هنرمندانی است که با ابزار بسیار ابتدایی بهخلق آثار ارزشمند ملیله پرداخته و گاه بینایی خودرا در این راه از دست دادهاند.
نظر شما