سعید انتظاری در گفتگو با خبرنگار مهر در کرج در خصوص نقش دامپزشکان در تولید و تامین منابع غذایی اظهار داشت: دسترسی به غذا از دیرباز از دغدغه های اصلی برای مجامع بین المللی بوده است و تامین آن در دهه های اخیر با وجود رشد روزافزون جمعیت جهان، مهاجرت روستاییان به شهرها و کاهش منابع غذایی از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی افزود: جمعیت روزافزون و عدم امنیت تغذیه ای و بهداشتی در دوره کنونی از مشکلاتی است که در حال حاضر گریبان کشورهای جهان سوم را گرفته است و در این میان نقش دامپزشکی و دامپزشک با توجه به ارتباط مستقیم دام، صنایع دام و دامپروری با غذا و صنایع غذایی دارای اهمیت است.
این مسئول خاطرنشان کرد: دامپزشکان با حفظ سلامت و بهداشت دام مانع سرایت و انتشار بیماری در جوامع انسانی می شوند به نحوی که اجرای برنامه های بهداشت دام و دامپزشکی همه ساله به طور وسیعی از تلفات و کاهش افت تولیدات دامی جلوگیری می کند.
انتظاری یادآور شد: علم دامپزشکی در حال حاضر مبنا و پایه بسیاری از تحقیقات پزشکی و زیست محیطی محسوب می شود و این حرفه از نظر پیشگیری، کنترل و مبارزه با بیماری های دامی و کنترل بیماری های مشترک بین انسان و دام خدمات ارزنده ای را ارائه می کنند.
وی از اجرای طرح واکسیناسیون طیور، راه اندازی بانک اطلاعاتی واحدهای دامی و واکسینه شدن حدود 24 هزار راس دام علیه بیماری تب برفکی از جمله اقدامات اداره دامپزشکی طی سال جاری بوده است.
در حال حاضر بالغ بر 120 میلیون واحد دامی در کل کشور وجود دارد.
نظر شما