منصور پایمرد در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: ما حافظ را آن گونه که باید و شاید نفهمیده ایم. بسیاری از حرفهایی را که حافظ به عنوان رهنمود به ما ارائه کرده، ما در زندگی روزمره مان پیاده نکردیم و به بیان دیگر تاکنون حافظ را سطحی خوانده ایم.
این مدرس ادبیات اظهار داشت: کتابهای حافظ شناسی عمدتا در زمینه صورت شعر حافظ است که به اختلاف واژگان و نسخ و... می پردازد و کمتر خواننده را به عمق بن مایه های اندیشگانی حافظ رهنمون می سازد. اگر کسی بخواهد پیرامون اندیشه و معرفت حافظ سخنی بگوید موظف است که در افق فکری و معرفتی حافظ گام بردارد و صادقانه عمل کند.
این شاعر خاطرنشان کرد: حافظ اقبال بسیار بلندی دارد که توده مردم - اعم از عام و خاص - با او در ارتباطند و حتی اگر شده به بهانه تفال زدن به دیوان خواجه که در فرهنگ ایرانی اجری پسندیده و نیکو است.
منصور پایمرد گفت: شعر حافظ چون به شعر ناب رسیده به قول عین القضات همدانی همچون آینه شده و هر کسی تصویر خود را در آینه اشعار حافظ می بیند و بیشتر از اینکه حافظ را بیان کند خود را بیان می کند. به عبارتی هر کسی از ظن خود یار حافظ شده و به اندازه خود از آن بهره جسته است.
نظر شما