به گزارش خبرنگارمهر، دکتر کاظم نظم ده در مراسمی که به مناسبت روز جهانی نابینا صبح امروز در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد، افزود: براساس آمارهای جهانی در هر 5 ثانیه یک نفر دچار اختلالات بینایی و در هر یک دقیقه نیز یک کودک نابینا می شود.
وی خاطرنشان کرد: از میان 45 میلیون نابینایی که در دنیا وجود دارد ، 3 میلیون نفر آنان در منطقه مدیترانه شرقی هستند .
وی گفت: در ایران 550 هزار فرد کم بینا و نابینا وجود دارد که 120 هزار نفر آنان نابینای مطلق و 430 هزار نفر نیز دچار کم بینایی هستند.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی تاکید کرد: کشور ما شانزدهمین کشور پرجمعیت دنیاست و شیوع اختلالات بینایی نسبت به دیگر کشورهای منطقه بیشتر است.
نظم ده گفت: براساس طرح "2020" سازمان بهداشت جهانی ، تمامی کشورها باید از بیماریهایی که باعث ایجاد نابینایی می شود پیشگیری کنند .
وی ادامه داد: طرحهایی مانند غربالگری کودکان پیش دبستانی و پیشگیری از تنبلی چشم در زمینه جلوگیری از نابینایی انجام می شود که طرح " آمبلیوپی " به مدت 10 سال است توسط بهزیستی برای کودکان 4 تا 6 سال انجام می شود.
وی گفت: دراجرای این طرح بیش از یک میلیون و 500 هزار کودک تحت پوشش قرار گرفتند و براساس نتایج حاصل از این طرح 1/5 درصد(84 هزار نفر) از کودکان دارای اختلالات بینایی و 6/1 درصد(24 هزار نفر) آنان مبتلا به تنبلی چشم بودند که امیدواریم با تجیزات پیشرفته بتوانیم کودکان زیر 4 سال را نیز در طرح پیشگیری از تبلی چشم مد نظر قرار دهیم.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی اظهارداشت: اولویت اول بهزیستی پیشگیری از معلولیتهاست اما نمی توانیم این امر را به صفر برسانیم و باید اقدامات لازم را برای جلوگیری از تشدید معلولیتها در ابعاد اجتماعی، حرفه ای و زیستی دراین گروه از کودکان انجام دهیم.
نظم ده ادامه داد: خدماتی که بهزیستی به این افراد ارائه می کند با نیاز آنان فاصله زیادی دارد.در حال حاضر از میان 7 هزار دانشجوی معلول در دانشگاههای غیر دولتی ، 1500 دانشجوی نابینا وجود دارد که این امر نشان دهنده پشتکار زیاد افراد نابینا نسبت به گروههای دیگر دارای معلولیت است.
وی با اشاره به اینکه 74 تشکل غیر دولتی در زمینه نابینایان در کشور فعالیت می کنند، افزود: این تشکلها در آگاه سازی جامعه نقش اساسی دارند.
وی مهمترین مشکل نابینایان را اشتغال دانست و گفت: به همین منظور در سال جاری در 3 یا 4 ردیف اعتباراتی درنظر گرفته شده که براساس آن ، بیش از 100 مرکز را برای استفاده نابینایان تجهیزخواهیم کرد و همچنین برای بیش از 1500 تا 2هزار نابینای دکترا، فوق لیسانس و لیسانس کامپیوتر خریداری خواهد شد.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی تاکید کرد: سهمیه بیمه کارفرمایی بیش از 2 هزار نابینا و هزینه ازدواج 2 هزار معلول نیزاز سوی بهزیستی تامین می شود .
وی گفت: در سال جاری 35میلیارد تومان برای مسکن معلولان با اولویت نابینایان اختصاص داده شده که این مبلغ تاکنون بی سابقه بوده است.
نظم ده گفت: باید با همکاری دستگاههای ذیربط و تشکلهای غیر دولتی و همچنین مردم ، نابینایان را شناسایی و به موقع به آنها خدمات رسانی کنیم.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی افزود: درخصوص رفع مشکل اشتغال نابینایان، طرح بیمه بیکاری برای افراد نابینای بالای 40 سال از سوی بهزیستی به کمیسیون اجتماعی و بهداشت و درمان مجلس ارائه شده است.
نظر شما