به گزارش خبرگزاری مهر ، دکتر عبدالرضا مصری همزمان با گرامیداشت 23 مهر روز "عصای سفید" در تشریح اقدامات وزارت رفاه و تامین اجتماعی در سال جاری علاوه بر اعتبار مذکور برای تمامی معلولان، از تخصیص 9 میلیارد ریال اعتبار خرید 60 دستگاه غربالگری بینایی برای کودکان زیر سه سال در سال 86 ، خبر داد.
وی گفت: هدف از خرید دستگاه های مذکور تامین، حفظ و ارتقاء سطح سلامت بینایی در کودکان زیر سه سال ، کاهش شیوع و بروز بیماری های چشمی کم بینا و نابینا کننده ، پوشش حداقل 10 درصد کودکان زیر سه سال و افزایش سطح آگاهی جامعه از بیماری های چشمی است.
وزیر رفاه و تامین اجتماعی اعلام کرد: تامین لوازم توانبخشی فردی با اعتبار 6/30 میلیارد ریال از دیگر اقدامات این وزارتخانه در سال جاری بوده است.
مصری تصریح کرد: مشارکت افراد معلول، در فعالیت های اجتماعی و دستیابی به استقلال فردی و اجتماعی، توانمند سازی افراد کم توان و به حداکثر رساندن توانایی جسمی جهت دستیابی به فرصت ها، خدمات و مشارکت فعال در محیط زندگی و جامعه، پیشگیری از تشدید عوارض ناشی از معلولیت، پیشگیری از آسیب های اجتماعی و روانی بر معلولان، افزایش مشارکت و استفاده از استعداد افراد معلول برای شکوفایی اجتماعی، تامین امکانات مورد نیاز معلولان برای حضور در اجتماع و به کارگیری توانایی های این افراد جهت حضور در فعالیت های جمعی، از مهمترین اهداف این امر بوده است.
بنا بر اعلام وزیر رفاه و تامین اجتماعی، گسترش تجهیزات مراکز بهزیستی کشور به امکانات الکترونیکی برای افراد نابینا با اعتبار 6 میلیارد ریال از دیگر اقدامات این وزارتخانه در سال 86 ، به شمار می رود.
مصری تصریح کرد: ارتقاء سطح کیفی آموزش نابینایان، تلاش در جهت ارتقاء توانایی های نابینایان برای تحصیل، اشتغال ، پژوهش و ...، دسترسی نابینایان به رایانه و اینترنت در برخورداری از آخرین پژوهش های موجود و تشویق این افراد به ادامه تحصیل و کسب آگاهی از مهمترین اهداف گسترش تجهیزات این مراکز بوده است.
وزیر رفاه اظهار داشت: اختصاص مبلغ 20 میلیارد ریال برای بیمه سهم کارفرمای معلولان شاغل ، واگذاری هزار و 800 دستگاه رایانه به دانشجویان دکتری، کارشناسی ارشد و ممتاز، اختصاص مبلغ 69 میلیارد ریال در بخش بهداشت و درمان (بیمه مکمل) و اختصاص رقم 10 میلیارد ریال برای کمک به ازدواج معلولان نیازمند از دیگر اقدامات مهم این وزارتخانه است.
وی افزود: در حال حاضر در کشور ما 434 هزار نابینا و کم بینا وجود دارد و در صورت فقدان اقدامات پیشگیرانه پیش بینی می شود تا سال 1400 ، حدود یک میلیون نفر دچار اختلالات شدید بینایی شوند. این در حالیست که با اقدامات پیشگیرانه و درمان به موقع می توان از نابینایی افراد پیشگیری کرد.
نظر شما