علی اکبر ابوطالبی در گفتگو با خبرنگار مهر در اراک افزود: با نصب این دستگاه ها، دستیابی به اطلاعات لرزه نگاری و تجزیه و تحلیل داده ها، دستگاه های شتابگر و ثبت زلزله های درونی زمین را در زمانهای مختلف در مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن وزارت مسکن و شهرسازی امکان پذیر می شود.
وی با اشاره به نظارت عالیه سازمان مسکن و شهرسازی بر مقاوم سازی ساختمان ها از طریق اعمال قوانین و مقررات و نظارت مستقیم توسط سازمان نظام مهندسی ساختمان بر امر ساخت و ساز در سطح استان اظهار داشت: با برداشت و تجزیه و تحلیل این اطلاعات، موارد مورد نیاز برای تنظیم آیین نامه مقاوم سازی ساختمان و سایر اطلاعات مورد نیاز به دست می آید.
ابوطالبی در بخش دیگری از سخنان خود از احداث یک پایگاه لرزه نگاری در منطقه ورچه خمین خبر داد و خاطرنشان کرد: سال گذشته با همکاری معاونت عمرانی استانداری و ستاد حوادث غیرمترقبه، قراردادی با پژوهشکده سوانح طبیعی منعقد شد و در این رابطه نرم افزاری تهیه شده که با درصد بالایی می توان احتمال وقوع یا عدم وقوع زلزله را با شدت های مختلف پیش بینی کند.
وی ادامه داد: این سیستم هم اکنون در استانداری مرکزی نصب شده و از آن بهره برداری می شود به طوری که لرزه های درونی زمین در سطح استان به وسیله این سیستم ثبت می شود که پس از تجزیه و تحلیل داده ها، می توان احتمال وقوع زلزله و حدود بزرگی آن را تا 48 ساعت آینده پیش بینی کرد.
ابوطالبی رعایت مقررات ملی ساختمان، استفاده از مصالح استاندارد، نظارت دقیق و مداوم مهندسان ناظر ساختمان و استفاده از نیروی کار ماهر را از جمله اقدامات لازم برای پیشگیری از اثرات مخرب زلزله دانست و عنوان کرد: اطلاع رسانی به مردم و نهادینه شدن فرهنگ مقاوم سازی می تواند در حد قابل ملاحظه ای اثرات ناشی از بلایای طبیعی را کاهش دهد.
نظر شما