حسین واحدی پور در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: در رسانه های نوشتاری، گفتاری و دیداری کم و بیش بخش هایی به شعر و شاعری اختصاص دارد ولی فصلنامه ها و نشریه هایی اندک نیز انتشار می یابد که ویژه شعر است و به سخن شاعران و معرفی آثار ارزشمند آنان و نیز نقد و بررسی کتاب های ادبی اختصاص دارد. این نشریات علاوه بر پرورش ذوق و پروبال بخشیدن به لطافت اندیشه، هویت فرهنگی، ملی و دینی ما را باز می گوید و در نگاهداشت جایگاه زبان پارسی و حفظ ملیت و غنای هنری و ذوقی هنرمندان اثرگذار است.
وی ادامه داد: این نشریه ها به سبب کنار ماندن از تیررس نگاه مسئولان فرهنگی و بهره نبردن از آگهی های بازرگانی به سختی می توانند روی پای خود بایستند و هزینه های سنگین تحریریه، اداری، لیتوگرافی، چاپ و توزیع، ادامه حیات آنها را که از رهگذر تک فروشی و یا اشتراک سالانه تامین می شود، اغلب به سبب نیازهای مالی، دستخوش ایستایی می شوند و از ادامه حرکت فرهنگی باز می مانند.
مدیرمسئول نشریه "نوشتا" تصریح کرد: مشکلات بر سر راه نشریه های اختصاصی شعر و ادب، یکی دو تا نیست. این مجلات علاوه بر کمک های مالی به کمک های معنوی از سوی مسئولان فرهنگ نیز نیاز دارند و هرگونه یاری رسانی از سوی سردمداران فرهنگ می تواند از توقف آنها جلوگیری کند.
وی اضافه کرد: باید برای گردانندگان نشریه های اختصاصی شعر و ادب، فضایی ایجاد کرد که بتوانند فصلنامه و نشریه خود را به گونه ای رایگان در اختیار دوستداران شعر و ادب فارسی قرار دهند که هم ادامه فعالیت های فرهنگی نشریه را امکان پذیر می سازد و هم مخاطبانی برای خود دست و پا می کنند که شراره های خواندن و بررسی نوشتارها و سروده ها را در درون شان مشتعل گرداند.
واحدی پور افزود: این یک واقعیت است که پا به پای گسترش بخش های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی، توسعه فرهنگ و ادب نیز باید صورت پذیرد، آن هم فرهنگی که ریشه در جاذبه های فرهنگی و دینی دارد و باید مانند اقتصاد (هدف) قرار گیرد.
این فعال مطبوعاتی ادامه داد: هدف های فرهنگی و ادبی و هنری، ما را به تعالی زندگی معنوی می رسانند و آتشی در درونمان می افروزند که خاموش ناشدنی است.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این، امروز مسئله تهاجم فرهنگی در جهان مطرح است و برخی دولت های استکباری می خواهند از رهگذر فرهنگ چیرگی خود را به فرهنگ کشورهای در حال توسعه به مرحله عمل درآورند و یا دست کم ویژگی های فرهنگی کشورهای دیگر را از متن آن جدا کنند و به حاشیه بکشانند و هویت تاریخی و فرهنگی و جاذبه های معنوی کشورهای فرودست را کمرنگ سازند.
مدیرمسئول مجله ادبی نوشتا در ادامه گفت: آنچه گردانندگان ویژه نامه های ادبی را به ادامه فعالیت وا می دارد، شوق و عشق و شوری است که در سر می پرورند و برای اعتلای زبان و فرهنگ و بالندگی شعر فارسی از جان مایه می گذارند. دریغ است مسئولین آنان را در فضایی که مادیات حرف نخست را می زند رها سازند و از یاری رسانی به آنان و کمک های مادی و معنوی و انتشاراتی به آنها خودداری کنند.
حسین واحدی پور اضافه کرد: مردم هنرمند و هنر دوست ایران با شعر و شاعری پیوندی مانا دارند و در طاقچه اتاق خانه شان به جز قرآن آسمانی، دیوان حافظ، کلیات سعدی، مثنوی معنوی، شاهنامه فردوسی، رباعیات خیام و ... به چشم می آید شاعرانی که با عواطف و احساس و اندیشه مردم سرو کار دارند. این شاعران بیانگر احساسات درونی مردم اند و مردم با خواندن سروده های آنان می خندند، می گریند، سودای هویت ایرانی در سر می پرورند، دستخوش غرور ملی می شوند و مخاطبان را به تحسین سروده های ولوله زای خویش وا می دارند.
وی همچنین گفت: باید عاشقان زبان و ادب پارسی و گردانندگان ویژه نامه های ادبی را که با تلاشی وصف ناپذیر و دستی تهی از مادیات به صرف علاقه به هویت ایرانی و شعر شیرین پارسی، دست از طلب و تلاش بر نمی دارند ارج نهاد و یاری شان کرد که یاری رسانی به آنان به منزله بزرگداشت ادب و هنر و فرهنگ ایرانی است.
نظر شما