به گزارش خبرنگار مهر، در ابتدای این نشست محمدمهدی فضائلی دبیر کل انجمن روزنامه نگاران مسلمان ضمن خوشامدگویی به مدیران سازمان صدا و سیما و تقدیر از حرکت این سازمان در تولید سریال های مذهبی در ماه مبارک رمضان خواستار ادامه این حرکت شد.
در ادامه مرتضی میرباقری معاون سیما با بیان اینکه از حوزه رسانه انتظار تعامل جدی با سازمان صدا و سیما را داریم، گفت: با توجه به ظرفیت های صدا و سیما در حال ایجاد ساختارهای تازه و گوناگون هستیم. برای ساخت سریال های ماه رمضان از همین امسال آمادگی داریم برای سال آینده و حتی پنج سال آینده با تولیدکنندگان همکاری کنیم.
میوه ممنوعه
وی افزود: از نظر مالی و ساخت هیچ مشکلی نداریم و اگر متنی به ما ارایه شود که قابلیت ها و شرایط ما را داشته باشد، بلافاصله تولید آن را آغاز می کنیم. متن های زیادی به ما ارائه شده، اما ضعیف بوده و قابلیت تولید را نداشته است. اگر متنی ارائه شود که حتی متوسط باشد تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا غنی شود و امکان تولید را پیدا کند، در حال حاضر به یک متن هم امید نداریم.
این مدیر ارشد سازمان صدا و سیما با اشاره به سریال های ماه رمضان امسال گفت: وقتی جامعه نسبت به یکی از جبهه های خیر و شر غفلت داشته باشد، ما آن را پررنگتر نشان می دهیم. جامعه ما شیطان را شوخی و دست کم گرفته، در واقع یکی از جدی ترین تهدیدهای بشر شیطان است.
میرباقری تصریح کرد: ما نمی خواهیم فقط در ماه رمضان با مردم حرف بزنیم، فرصت های دیگری مثل ایام محرم و دهه فجر نیز هست تا هر فرصتی که انگشت اشاره نظام به سمتی نشانه می رود ما آن را برای مردم مطرح کنیم. مردم کشورمان قطعا به خوبی می دانند که جهتگیری صدا و سیما چیست. اعتماد و اطمینان باید برای ما یک فرصت باشد.
معاون سیما با اشاره به مطرح شدن نکات ضعف در سریال های ماه مبارک رمضان تاکید کرد: قصه های قرآنی بیشتر نکات منفی را مطرح می کند یا مثبت را؟ پیامبر اسلام (ص) بیشتر انذاردهنده بود یا بشارت دهنده؟ قرآن بیشتر ویژگی های ملائکه را مطرح می کند یا شیطان را؟ ما برای تولید این سریال ها مانند قرآن عمل کردیم.
میرباقری با اشاره به شبکه های ماهواره ای تصریح کرد: حداقل 35 درصد مردم از ماهواره استفاده می کنند و یکی از مواقعی که ما آنتن خود را از دست می دادیم ماه مبارک رمضان بود، اما در حال حاضر در ماه مبارک مردم به تماشای برنامه های صدا و سیما می پردازند.
مهدی فرجی مدیر شبکه دوم سیما در ادامه این نشست با بیان اینکه ماه رمضان مهم ترین فصل برنامه های تلویزیونی است، گفت: سال گذشته که در شبکه اول سیما فعالیت می کردم در میانه های پخش سریال "صاحبدلان" در جلسه ای با آقای میرباقری قرار شد برای تولید سریال های ماه رمضان بیشتر به موضوع آزمایش های الهی و وسوسه های شیطانی بپردازیم.
وی ادامه داد: امسال خیز معاونت سیما این بود که بهترین ها را گرد هم جمع و ساختاری متفاوت تر ارائه کنیم. در نظرسنجی های انجام شده به این نکته رسیده ایم که در ماه رمضان مردم آمادگی دریافت پیام های دینی و اخلاقی را دارند و این سریال ها بر اساس آمادگی دریافت از سوی مخاطب تولید می شود.
فرجی با بیان اینکه ما نمی توانیم برخلاف اعتقادات مردم عمل کنیم، ادامه داد: امسال اعتقاد داریم که با وجود فرصت کم و عجله، کارها نسبت به سال های گذشته بهتر بود. سریال های امسال زمانی کلید خورد که همه مدیران سازمان و مسئولان می دانستند شروع کجاست و پایان کجاست به همین دلیل شرایط بهتری داشتیم.
علیرضا برازش مدیر شبکه اول سیما نیز در این نشست گفت: محور هر چهار سریال امسال آزمایش الهی بود و این جزء برنامه ریزی های سازمان صدا و سیما بود. ضمن اینکه وقتی خداوند متعال به شیطان پرداخته، پس آن را می توان دنبال کرد. تصویر کردن شیطان مشکلی ندارد، من این را با حدیث ثابت می کنم. ما شیاطین زیادی در قالب ها و قصص مختلف داریم، شیطان در قالب پادشاه، زن، پرنده و ...
اغماء
وی ادامه داد: مدت ها از کنار شیطان گذشته ایم و خیلی به آن نپرداخته ایم، اما امام خمینی (ره) در کتاب چهل حدیث وقتی برای مثال می گوید موضوع فلان در صفحه فلان، برای شیطان می گوید در همه صفحه ها، این نشان از توجه امام خمینی (ره) به موضوع شیطان و اساسا اهمیت این موضوع دارد.
فهیم پس از سخنان علیرضا برازش با اشاره به فرم و محتوای سریال های ماه رمضان گفت: در ساختار و جذابیت های سریال های امسال صدا و سیما گام های بهتری برداشته است. هنوز برای رسیدن به فرم و ساختار باطراوت تر فاصله داریم، اما جذابیت های سریال های امسال تا حدی بود که توجه مجامع و محافل مختلف را به خود جلب کرد.
این منتقد سینما با اشاره به جذابیت های دو سریال "میوه ممنوعه" و "اغماء" گفت: درام تشکیل می شود از کشمکش جبهه های خیر و شر که اگر هر کدام دچار ضعف شوند اثر خوب از آب درنخواهد آمد که این در سریال های امسال به چشم می خورد. همچنین نقاط هدف گذاری و پایان بندی این سریال ها کمی با مشکل رو به رو بود.
وی با اشاره به آگاه کردن مردم از خطرات جدی تاکید کرد: در شرایطی که نظام با تهدید بیگانگان رو به روست، در بهترین شرایط مثل ماه رمضان به مردم گفته می شود کانون خطر میان خانواده است، در واقع به موضوع اصلی پرداخته نمی شود و مردم از خطرات واقعی آگاه نشدند.
در این جلسه رامین شریف زاده نیز به طرح بحث پرداخت و درباره امیددهی، الگودهی و تبیین آموزش های دینی صحبت کرد.
نظر شما