به گزارش خبرنگار فرهنگي "مهر"، دكتر محمدرضا ظفرقندي ، رئيس دانشگاه علوم پزشكي تهران در پنجمين جشنواره ابن سينا و پيش از سخنان رئيس مجلس شوراي اسلامي ، ضمن بيان اين مطلب تصريح كرد : البته بخش پژوهش در كشور ما مشكل بزرگي دارد و آن اين است كه 99 درصد از بودجه پژوهش را دولت تأمين مي كند ، در صورتيكه اين سهم بايد توسط بخش خصوصي تأمين شود .
وي با ارائه گزارشي از پيشرفتهاي بخش پزشكي و علمي كشور طي سالهاي اخير ، گفت : خوشبختانه ايران به چنان جايگاهي رسيده است كه براي هر 1000 نفر ، يك پزشك در كشور وجود دارد و اين در مقايسه با سالهايي كه پزشكان هندي در ايران طبابت مي كردند، نشان از رشد و توسعه چشمگير و ارزشمند است .
دكتر ظفرقندي تصريح كرد : بي ترديد اصحاب علم و دانش كشور، براي رساندن ايران به جايگاهي كه شايستگي آن را دارد از هيچ كوششي فروگذارنكرده و همواره با حركتي رو به جلو ، به توسعه و پيشرفت مي انديشند .
در ادامه مراسم دكتر بيژن جهانگيري يكي ازاعضاي هيأت علمي گروه آموزشي فارماكولوژي - دانشكده پزشكي ، در سخناني از مسئولان كشور خواست بيش از پيش به پژوهش وتوسعه آن در كشور اهميت داده و حمايت هاي مالي و معنوي لازم رانيز از آن به عمل آورند .
در اين مراسم از مرتضي خير آبادي نماينده مردم سبزوار در مجلس شوراي اسلامي ، به دليل توجهات ويژه اي كه به دانشگاه و دانشگاهيان داشته و حمايت هاي وي از طرح توسعه و ساماندهي دانشگاه تهران ، با اهداي لوحي ، تقدير و تشكر بعمل آمد .
گفتني است بر اساس طرح توسعه دانشگاه تهران ، به گفته ظفر قندي رئيس دانشگاه علوم پزشكي تهران ، دانشگاه تهران از شرق به خيابان وصال ، غرب به خيابان كارگر و از شمال به بلوار كشاورز منتهي خواهد شد كه اعتبار لازم آن نيز به تصويب مجلس رسيده است .
در پنجمين جشنواره ابن سينا و در موضوع طرح پژوهشي پايان يافته ، پژوهش هاي بررسي اثر درماني مولكول گلوكورونوگزيلومانان در آرتريب روماتوئيد تجربي ، تأثير بهبود وضعيت پريودنتال روي كنترل متابوليك در بيماران ديابتيك تيپ 2 رتبه دوم را كسب و از طرح جامع ارزيابي اقتصادي خسارات وارده بر سلامتي حاصل از آلودگي هواي تهران نيز تقدير و تشكر شد .
در بخش پايان نامه هاي پژوهشي نيز ، تعيين فراواني عوارض جانبي از ان استيل سيستئين وريدي در درمان اوردوز استامينوفن در مراجعه كنندگان به بيمارستان لقمان حكيم در سال 1380 رتبه دوم ، تهيه و تلخيص آنتي ژن سيستئين پروتئيناز انگل هاي فاسيولاهپاتيكا وژيگانيتكا به روشهاي بيوشيميايي وارزيابي آن به روشهاي ايمونوسرولوژي رتبه دوم را كسب كردند .
در بخش ترجمه كتاب اين جشنواره ، ترجمه هاي پريودنتولوژي باليني كارنزا رتبه اول ، مباني گوش و حلق و بيني رتبه سوم را كسب كرده و از ترجمه روشهاي تحقيق كيفي نيز تقدير و تشكر شد .
در بخش درج مقاله در مجله هاي معتبر خارج از كشور نيز، مجموعه مقالات دكتر نادره بهتاش به عنوان رتبه اول معرفي شد .
مجموعه مقالات دكتر مهدي محبعلي نيز در بخش درج مقاله در مجله هاي معتبر انگليسي داخل كشور و مقاله مقايسه پايش به شيوه "خوارزيابي " و نظارت معمول در برنامه مراقبت از مادران ، درج شده در مجله هاي معتبر فارسي داخل كشور هر دو رتبه دوم را به خوداختصاص دادند .
مركز تحقيقات گوارش و كبد به عنوان مركز برگزيده با رتبه دوم معرفي و از مديريت امور پژوهش نيز به عنوان واحد برگزيده تقدير و تشكر شد .
همچنين دكتر يحيي دولتي با رتبه اول پژوهشگر برگزيده علوم باليني ، دكتر محمد رضا زرين دست رتبه اول پژوهشگر برگزيده علوم پايه و دكتر داود بيگي نيز با رتبه دوم بعنوان پژوهشگر جوان معرفي شدند .
در بخش آموزش نيز ، رتبه دوم به دكتر حسن افتخار اردبيلي ( استاد) ، رتبه دوم به دكتر سيد ضياء الدين طباطبايي محمدي( استاديار) ، رتبه اول به غلامرضا ميرسپاسي (دانشيار) و رتبه دوم به زهرا منجمد (مربي)، رتبه سوم به ناهيد عين اللهي( استاديار) ، رتبه دوم به دكتر سيد فاضل شمسا(استاد) و رتبه سوم به دكتر يدالله سليماني شايسته ( استاديار) اختصاص يافت .
همچنين در بخش فعاليت هاي آموزشي رتبه اول به گروه مهندسي بهداشت محيط - دانشكده بهداشت و انستيتو تحقيقات بهداشتي ، رتبه دوم به گروه آموزشي آناتومي - دانشكده پزشكي ، رتبه سوم به گروه آموزشي ميكروب شناسي - دانشكده پزشكي ، رتبه سوم به گروه آموزشي فارماكولوژي دانشكده پزشكي ، رتبه دوم به گروه آموزشي گوش و گلو و بيني و جراحي سروگردن - دانشكده پزشكي ، رتبه دوم به گروه آموزشي بيماري هاي عفوني دانشكده پزشكي ، رتبه سوم به گروه آموزشي فيزيوتراپي - دانشكده توانبخشي ، رتبه دوم به گروه سم شناسي و داروشناسي - دانشكده داروسازي ، رتبه دوم به گروه راديولوژي دهان و فك و صورت - دانشكده دندانپزشكي ، تعلق گرفت .
پنجمين جشنواره ابن سينا در دانشگاه علوم پزشكي ، با حضور جمع كثيري از استادان و دانشجويان علوم پزشكي ، رئيس مجلس شوراي اسلامي و چند تن از نمايندگان مجلس در دانشگاه علوم پزشكي برگزار شد .
تشويق محققين هيأت علمي و دانشجويان در زمينه انجام فعاليت هاي پژوهشي ، آموزشي و كاربردي ، ترويج انتشارات ، تشويق و ترغيب هيأت علمي و دانشجويان درزمينه تأليف و ترجمه كتب علمي و برقراري ارتباط مستمر دانشگاه با دانش آموختگان ، از اهداف جشنواره ابن سينا اعلام شده است .
نظر شما