به گزارش خبرنگار مهر ، پرویز داوودی در دهمین همایش مدیران ارشد وزارت نیرو با اشاره به اولویت کشور در گسترش روابط با کشورهای همسایه به موضوع تبادل انرژی اشاره کرد و گفت: هم اکنون تبادل انرژی با کشورهایی نظیر ترکیه ، ارمنستان ، افغانستان ، پاکستان ، تاجیکستان و عراق در حدود 5 هزار و 262 گیگاوات ساعت صورت می گیرد که نسبت به سال 83 ، 3/31 درصد رشد داشته است.
معاون اول رئیس جمهوری دستور رهبر معظم انقلاب مبنی بر صرفه جویی و جلوگیری از اسراف را بار سنگینی بر دوش همه دولتمردان و مردم خواند و افزود: برای اجرای این فرمان نیازمند اجرای سیاست تکمیلی هستیم که در این راستا بحث استفاده از لامپ های کم مصرف و مهتابی موضوع مثبتی است که باید با تبلیغات فراوان انجام گیرد. این در حالی است که تمهیداتی نیز برای تولید این لامپ ها به صورت ارزانتر و کاراتر در نظر گرفته شده به نحوی که باید بر روی تکنولوژی تولید آنها کارهایی صورت گیرد.
به گفته وی، در صورت انجام چنین تحولی نزدیک به 2 هزار مگاوات برق صرفه جویی خواهد شد. داوودی اقدامات صورت گرفته در بخش آب و فاضلاب کشور را مطلوب ارزیابی و تصریح کرد: در بحث شبکه آب شهری طی دو سال اخیر 2/1 میلیون نفر تحت پوشش قرار گرفته اند ضمن اینکه در موضوع فاضلاب شهری 2 میلیون نفر در 36 شهر و 3 هزار و 409 روستا طی دو سال اخیر تحت پوشش شبکه آب و فاضلاب قرار گرفته اند. به نحوی که هم اکنون 20 هزار و 329 روستا با 5/13 میلیون نفر جمعیت تحت پوشش آب روستایی قرار دارد.
معاون اول رئیس جمهوری تحولات صورت گرفته در ایجاد سیستم هشدار سیل ، مدیریت مخازن آب و سدهای مخزنی را مطلوب عنوان کرد و خواستار گسترش آن شد.
وی سرانه تولید انرژی در ایران را از متوسط جهان کمتر دانست و گفت: متوسط جهان در این رابطه دو هزار و 516 کیلووات است و تولید ما دو هزار 45 کیلو وات است؛ بنابراین باید در جهت افزایش تولید گام برداریم. از سوی دیگر، در خصوص انجام فرمان رهبر فرزانه انقلاب در بعد اسراف نیز باید افزایش راندمان در ناحیه تولید را مطرح کرده و تلفات را در سیستم آب و برق به حداقل رساند چرا که این تلفات بالاتر آن نورم جهانی است.
داوودی خواستار اصلاح سرمایه گذاری و معیارهای مربوط به آن در جهت حرکت به سمت همتراز شدن با معیارهای قابل قبول کشورهای پیشرفته جهان شد و گفت: راندامان نیروگاهها یکی از بحث هایی است که باید بر روی آن به سرعت سرمایه گذاری شود و اولویت نیز به سمت ایجاد نیروگاههای حرارتی و سیکل ترکیبی باشد.
معاون اول رئیس جمهوری افزود: در ایجاد نیروگاههای جدید باید به سمت تولیدات برق آبی حرکت کنیم و راندمان ها را با اصلاح سیاست ها افزایش دهیم. به گفته وی برق می تواند یکی از اقلام صادراتی کشور باشد که باید برای این امر سرمایه گذاریهای را نیز صورت داد.
داوودی بر لزوم استفاده از تجهیزات داخلی و نیز نهادینه کردن تکنولوژی ساخت تجهیزات صنعت آب و برق کشور تاکید کرد و گفت: در بسیاری از موارد نیز می توان با اتکا به تولیدات داخلی را تکمیل کنیم و این یکی از اولویت های ما است.
به گفته معاون اول رئیس جمهوری فشارهای زیادی بر روی کشور به لحاظ جلوگیری از دستیابی به قدرت علمی وجود دارد که به این لحاظ ممکن است فشارهایی برای واردات برخی از اقلام به کشور وارد شود. دراین راستا چاره این است که به سرعت به توانایی های داخلی اتکا کرده و برای رونق آنها سیاستگذاری کنیم .
نظر شما